Ancheta săptămânii
Fenomenul Cornilă – Explozie financiară de peste 5 miliarde lei vechi într-un an cu 1 angajat! CJ-ul știe... DNA-ul știe...

30 octombrie 2015 - Leii economiei de piață din Botoșani sunt premiați de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA). Companii și oameni de afaceri de calibru, cu business-uri începute la scurt timp după revoluție, de la Electroalfa și Elsaco la Five Continents, Prodalcom și Casa Pâinii, primesc distincții prin care le sunt recunoscute meritele în dezvoltarea județului. Printre ei și un tânăr apărut de mai puțini ani pe firmament. Deopotrivă în arena afacerilor și în cea politică.

Liberal de vază după că PNL-ul a ajuns la guvernare, iar Țurcanu șef la CJ


Se numește Sorin Cornilă și a aterizat în primele rânduri ale politicii într-o zi din septembrie 2012, la vreo cinci luni de la intrarea liberalilor la guvernare și vreo trei de la câștigarea alegerilor locale. L-a înlocuit atunci cu titlu de interimar pe Sergiu Zvîncă în funcția de președinte municipal al Tineretului Național Liberal, om de care brusc, Florin Țurcanu, președintele de atunci al PNL Botoșani, a început să fie nemulțumit. De numele acestuia, dar mai ales de a instituției pe care a condus-o, Consiliul Județean Botoșani, se va lega ascensiunea fulminantă în afaceri a lui Sorin Cornilă.

Peste 5 miliarde lei vechi într-un an cu un singur angajat

Așadar, mai întâi cifrele că ele nu mint niciodată. SC Powerline SRL, firmă controlată de Sorin Cornilă, a avut anul trecut o cifră de afaceri de nici mai mult, nici mai puțin 520.640 de lei și un profit brut din exploatare de 97.171 lei. ”Activități de management (gestiune și exploatare) a mijloacelor de calcul” este obiectul principal de activitate al companiei la care șochează însă o altă cifră – 1 – din dreptul angajaților. Da, potrivit datelor prezentate de CCIA Botoșani, președintele TNL Botoșani este autorul unei performanțe demne de manualele de economie, reușind să treaca granița a 5 miliarde de lei vechi cifră de afaceri și să se apropie de un miliard de lei vechi profit cu un singur salariat. Alte firme din domeniul tehnologiei informației, de la secțiunea de microîntreprinderi, care au pătruns în top și care au cifre de afaceri mai mici decât SC Powerline SRL au mai mulți angajați.

 

Dorin Floares Sorin Cornila

De la ”trei tastaturi și doi «mouși»” la peste 100.000 de euro

Președintele CCIA Botoșani, instituție care a întocmit Topul Județean al Firmelor, în care SC Powerline SRL a ajuns să fie premiată, a arătat că îl cunoaște pe Sorin Cornilă de când avea ”trei tastaturi și doi «mouși»” și, cu toate că sunt de notorietate afacerile firmei cu statul, metedologia Topului nu permite departajarea companiilor în funcție de afacerile făcute cu privații și cu statul.
”Metodologia de la Topul Firmelor se bazează pe bilanțurile depuse de fime la Finanțe ca sursă primordială de informații. Există acea metodologie care conferă punctaje diferite în funcție de domeniul de activitate”, a afirmat Dorin Floareș, președinte CCIA Botoșani.

Afacerea i-a explodat după intrarea în arena politică

Afacerile derulate de SC Powerline SRL au explodat pur și simplu după ce Sorin Cornilă a devenit președintele TNL Botoșani. În 2012, an în toamnă căruia a căpătat funcție, firma abia a atins o cifră de afaceri de două miliarde de lei vechi, pentru ca în 2013 și 2014 să salte de cinci miliarde de lei vechi. Cum a fost posibil așa ceva? Răspunsul trebuie căutat la CJ Botoșani.

Panourile, un business liberal sută la sută în care Curtea de Conturi a imputat întreaga sumă

Astfel, în 2013, în ciuda obiectului principal de activitate, SC Powerline SRL a primit nelegal, potrivit Camerei de Conturi Botoșani, 137.020 de lei pentru amplasarea a 260 de structuri metalice cu textul: "Consiliul Judeţean Botoşani prin preşedintele Florin Ţurcanu informează locuitorii judeţului Botoşani de sprijinul necondiţionat şi panouri florin turcanu pnldisponibilitatea preşedintelui în faţa tuturor problemelor acestora. Programul de lucru al cabinetului preşedintelui Florin Ţurcanu luni-joi 7:30 – 15:00, vineri 7:30 – 13:30. Telefoane cabinet: mobil: 0733…, fix 0231/511230”. Afacerea a fost cap-coadă una liberală. Referatul de necesitate a fost întocmit de Lucian Diac Milatinovici, pe atunci președinte județean al TNL Botoșani şi aprobat de administratorul public, liberalul Radu Judele. Pe atunci, Lucian Diac Milatinovici era consilier la cabinetul președintelui CJ Botoșani, nimeni altul decât Florin Țurcanu, la acea dată președinte al PNL Botoșani. Mai mult, foarte ciudat, în perioada în care s-au montat respectivele panouri, în județ au apărut și altele, de aceleași forme și mărimi, prin care se făcea propagandă electorală lui Țurcanu și PNL-ului. Panourile montate de SC Powerline SRL au devenit un etalon al bătăii de joc din ”Administrația Țurcanu”. Nu au avut autorizație de construție, unele s-au rupt, iar altele s-au exfoliat rapid. S-a întâmplat însă și un lucru bun. Pentru Powerline! Banii s-au încasat foarte rapid, în vreo două săptămâni de la emiterea facturii.

CITEȘTE ȘI:

Și-au bătut joc de botoșăneni sau de Țurcanu? – GALERIE FOTO unde au ajuns panourile ”made in Cornilă”

Powerline – trei ani de contract cu Direcția Copilului, după ce ”copilul teribil al PNL-ului” a devenit șef la TNL

Dar ”Afacerea Panourile” a fost doar una pe axa – CJ – Powerline. Incredibilă coincidență, odată cu preluarea președinției TNL Botoșani și câștigarea președinției Consiliului Județean de către Florin Țurcanu, firma controlată de Sorin Cornilă a devenit preferata unei mulți de directori ai instituțiilor subordonate CJ, pentru rezolvarea problemelor ce țin de IT.
Powerline Directia CopiluluiDirecția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) a perfectat în 2013 un contract de mentenanță pentru cele aproximativ 75 de computere ale aparatului propriu cu SC Powerline SRL. În 2014 a urmat un altul, cu aceeași firmă, pentru 1.200 lei/lună fără TVA. 2015 este al treilea an consecutiv în care instituția subordonată CJ Botoșani a încheiat un contract cu amintita firmă, semnat chiar de Sorin Cornilă, de această dată suma fiind de 775 lei fără TVA.
Reprezentanții DGAPSC Botoșani susțin că au organizat licitații și că de fiecare dată SC Powerline SRL a venit cu cea mai bună ofertă.
”Am luat în calcul să schimbăm organigrama și să înființăm un compartiment de IT, dar având în vedere costurile, am ales această variantă”, a afirmat Dan Șlincu, director executiv DGASPC Botoșani.
Acesta a prezentat și două avantaje ale contractelor cu Powerline: instituția plătește aceiași bani indiferent de numărul de computere reparate și nu este obligată să cumpere piesele de schimb de la societatea comercială menționată.
Actualul manager de la Spitalul Județean a preluat conducerea unității finanțate și de CJ Botoșani constatând că înregistrează datorii la o firmă specializată în tehnica de calcul. Despre cine era vorba? Ohh, ce surpriză! ”Mavromati” era dator la ”Powerline” și în timp și-a stins debitul în totalitate.

CITEȘTE ȘI:

DNA și la Direcția Copilului, vizat un contract cu firma unui liberal

Afacerea Tratoria, încă aproape un miliard de lei vechi pentru Powerline

Dacă 2013 a fost ”Afacerea Panourile” în 2014 a fost ”Afacerea Tratoria”. Nu doar firma controlată de Vasile Purice a fost câștigată de pe urma mutării SC Nova Apaserv SA, o altă unitate controlată de CJ Botoșani, ci și SC Powerline SRL. Agentul economic controlat de powerline lucrari tratoriapreședintele TNL Botoșani este autorul uneia dintre loviturile anului precedent în IT-ul județuluii. Firma a perfectat un contract de circa 90.000 de lei cu societatea de apă și canalizare a județului pentru realizarea rețelei de computere de la noul sediu. Cum de tot Powerline a ajuns să execute lucrarea?
”A fost achiziție directă, care a depus o ofertă mai ieftină, de la el am făcut achiziția. Nu m-am ocupat eu direct. Oricum, contractul a fost de sub un miliard de lei vechi, mai venise cineva cu 1,3 miliarde și am spus că, cine dă mai puțin în aceleași condiții este câștigător”, a declarat Gabriel Cîrlan, director general SC Nova Apaserv SA.
Întrebat dacă nu cumva costurile sunt exagerate, directorul de la ”Apă” a răspuns negativ, arătând că s-ar fi pus 10 kilometri de cabluri.

Hai și cu DSP-ul

Powerline dsp botosaniRelațiile societății Powerline cu statul nu s-au oprit însă doar la instituțiile subordonate CJ-ului. Direcția de Sănătate Publică a efectuat la rândul său mai multe lucrări și achiziții de piese prin SC Powerline SRL. Nu a lipsit mult să semneze și un contract de mentenanță. DSP este una dintre puținele instituții care și-a păstrat conducerea în guvernarea USL, Silvana Tudorache fiind susținută de PNL.

DNA a pus tunurile pe afacerile Powerline cu statul

Explozia afacerilor derulate de SC Powerline SRL, sprijinită masiv de business-urile perfectate cu instituții de stat, a intrat și în atenția DNA. Procurorii anticorupție au ridicat documentele privitoare la relația cu firma controlată de Cornilă de la DGASPC și DSP și îl acuză pe Florin Țurcanu că, prin prisma funcției, având influență asupra funcționarilor publici din cadrul CJ Botoșani și a unităților subordonate, i-a determinat să atribuie preferențial, uneori prin încredințare directă, activități de prestări servicii și de execuție lucrări către SC Powerline SRL Botoșani. Astfel, firma ar fi încheiat în perioada 2012-2014 un  număr de 15 contracte de prestări servicii, în valoare totală de 298.077 lei, plătite din bugetul unor instituţiilor publice subordonate CJ, la care se adaugă contractul cu panourile. În contrapartidă, Sorin Cornilă ar fi trebuit să presteze anumite servicii pentru PNL Botoșani.

CITEȘTE ȘI:

Țurcanu acuzat că a făcut presiuni pentru ”afaceri” de miliarde de lei vechi cu Sorin Cornilă

O poveste de succes... politic

Curioși să aflăm cum este posibil să faci peste 5 miliarde de lei vechi într-un an și să duci la îndeplinire atâtea contracte cu statul cu doar un singur angajat, i-am adresat două întrebări lui Sorin Cornilă:
- Cât la sută din cifra de afaceri reprezintă contractele cu statul?
- Cum se poate ca o firmă cu un singur angajat să atingă o cifră de afaceri de peste 100.000 de euro?
Am primit un fel de istoric al firmei, pe care îl redăm integral mai jos:
POWERLINE SRL este unul dintre principalii competitori de pe piaţa IT&C din Botoşani încă din 2006, oferind produse şi servicii informatice complete şi complexe partenerilor săi, persoane fizice, persoane juridice cât şi instituţii publice şi asociaţii care au apelat la serviciile şi produsele noastre.
Anexăm un grafic cu cifra de afaceri din 2006 până în 2014, cifră de afaceri în care relaţiile comerciale cu instituţii publice au un aport de maxim 20%, cele desfăşurate cu parteneri persoane juridice de 65% şi restul din cele cu persoane fizice.

 

sorin cornila presedinte tnl botosani


În anul 2008 am fost unul din partenerii programului “Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, program prin care am furnizat beneficiarilor din Botoşani un număr de 374 de calculatoare, clasându-ne pe locul doi pe judeţ cu o cotă de piaţă de aproximativ 30%.
Am fost parteneri în acest program şi în anii următori şi am furnizat calculatoare beneficiarilor.
Am furnizat şi furnizăm din 2006 produse şi servicii unor firme importante din Botoşani pe domeniul lor de activitate, soluţii şi consultanţă în proiectele pe care aceştia le desfăşoară. Furnizorii noştri sunt importatorii principali din România pe domeniul nostru de activitate, fapt care ne face să fim competitivi pe piata
locală si sa avem rezultatele date de cifra de afaceri cu o echipa formată din doi profesionişti dedicaţi în ceea ce fac.
Premiul obtinut pentru anul 2014 de la CCIA Botoşani care ne clasează pe locul IV dupa domeniul de activitate si codul CAEN nu este singurul obţinut de POWERLINE, avem incă două astfel de premii pentru clasarea in top 10 pe domeniul nostru de activitate.
Pentru a veni în ajutorul clienţilor noştri şi pentru a completa gama de servicii oferite acestora, în perioada următoare vom deschide un centru IT&C în care, pe lângă produse şi soluţii informatice, vom oferi servicii complete de tipografie digitală, copiere, scanare, plotare şi legătorie.
Cu respect,
Sorin Cornila
IT Sales Manager

CITEȘTE ȘI:

Băiatul care vrea la Primărie și-a început campania : duce deja grija banului public


 

Bătrânii din azilul CJ-ului tratați cu medicamente și materiale sanitare de 13 bani pe zi
La ședința ordinară a Consiliului Județean care a avut loc pe data de 25 februarie și care, asemeni aproape tuturor celorlalte din pandemie, s-a desfășurat cu încălcarea Codului Administrativ, nefiind publică, pe ordinea zi a fost introdus și un proiect referitor la Căminul pentru Persoane Vârstnice Trușești.
200 de milioane de euro – Cel mai mare proiect din istoria Botoșanilor în pericol din cauza meciurilor politice interminabile de la ”Apă”
Situația gravă în care se află operatorul licențiat de apă și canalizare poate avea consecințe dezastruoase pentru întreg mediul economic și social de la Botoșani. SC Nova Apaserv SA ar putea pierde o finanțare de circa 200 de milioane de euro dacă nu reușește să se echilibreze financiar și, mai ales, dacă intră în insolvență.
Urban Serv executată silit de Sînziana Secrieru: Compania orașului a impozitat daunele câștigate în instanță de fostul administrator
Fostul administrator și director adjunct al SC Urban Serv SA a declanșat executarea silită a societății după ce șefii acesteia i-au achitat doar o parte din suma câștigată în instanță pentru destituirea nelegală din funcția de membru al consiliului de administrație.
Primăria trambulină pentru ”Apele Române”, ținută închisă cu cheia: Pensionarul care face zilnic 5 ore pe drum numai pentru a lucra la Primăria Vatra Moldoviței – VIDEO & GALERIE FOTO
Vatra Moldoviței este o comună situată aproximativ la jumătatea distanței dintre Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc, însă nu pe drumul principal dintre cele două orașe turistice. Este necesar să te abați vreo 15 km de la șoseaua care leagă Moldova de Transilvania.
În numele fiului! Inspector șef pensionat, angajat la o altă instituție pe filiera chelneriței pusă inginer de tătucii din politică – VIDEO
Simona Iancu, fosta chelneriță angajată inginer la dispeceratul Administrației Bazinale Prut – Bârlad prin detașare de la Primăria Vatra Moldoviței, din județul Suceava, își are corespondent masculin la Botoșani.
Definitiv: Urban Serv obligată de judecători să îi plătească bani grei lui Nicuță după o demitere cu damf politic
Societatea de salubrizare a orașului este nevoită să îi plătească fostului director adjunct peste un sfert de miliard de lei vechi după ce a pierdut și la Suceava procesul intentat de Cezar Nicuță. Totul după niște decizii în care legea a fost ignorată pentru reglarea unor conturi politice.
Magazinul cu clienți selecți! Procurori sau judecători, foști polițiști sau militari care cumpără arme, sunt și femei cu pistol în Botoșani
Deși probabil zilnic botoșănenii trec pe această stradă, una dintre cele mai circulate ale orașului, puține au fost ocaziile în care mintea a procesat bannerul care anunță oferta acestui magazin: pistoale de tot felul, arme de vânătoare, arbalete, arcuri și alte obiecte menite să apere integritatea fizică a posesorului.
Consilieri cu case, apartamente și conturi bancare, patroni și „agricultori” de oraș: o d-nă cu 4 case și 3 mașini îi cam bate pe toți – AVERILE noilor aleși de la Județ
Jumătate dintre cei 32 de consilieri județeni aleși la scrutinul din septembrie 2020 sunt persoane care se află la primul mandat în Consiliul Județean. Cealaltă jumătate sunt politicieni care au fost aleși și în fosta legislatură.
Tocuri puține printre cravate, botoșănencele pătrund cu greu în lumea bărbaților! Doar ȘAPTE femei în Parlament în istoria județului, a opta a intrat printr-un mister
După recâștigarea cu sânge a democrației în țara noastră, la nivelul județului Botoșani cel puțin, butoanele au fost mai degrabă la îndemâna bărbaților. Femeile care au reușit să performeze în politică sunt puține și pot fi numărate pe degete. În schimb, bărbații care au avut funcții de înaltă demnitate publică sunt de ordinul zecilor.
Loading...
La Suceava și în stațiuni, Covidul și-a luat vacanță de sărbători și s-au ridicat restricțiile, la Botoșani a dat peste cei „mai catolici decât papa” și a rămas
Luna decembrie a fost una plină de ciudățenii în lupta autorităților cu coronavirusul. Deși este greu de crezut și dificil de înțeles, în majoritatea orașelor-stațiune din Suceava și Prahova, incomparabil mai aglomerate decât Botoșaniul, rata de infectare a scăzut exact când trebuia, adică în preajma sărbătorilor de iarnă. În schimb, la Botoșani, care poate fi orice numai oraș turistic nu, a rămas în continuare peste 3%.
Sărbători de iarnă în pandemie! Ce spun autoritățile de la Botoșani despre ce (NU) avem voie să facem: Copiii merg cu colinda? Primim cete de urători?  
Anul 2020 continuă să lase urme adânci în psihicul uman, această apăsare fiind mai greu de dus mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă.
Botoșăneni tratați inuman în curtea spitalului, șefii județului se ceartă (in)conștient între ei, bolnavii tremură de frig ore lungi în fața Urgențelor – GALERIE FOTO
Umilințele pe care sute sau poate chiar mii de botoșăneni au fost nevoiți să le suporte în pandemie la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean s-au amplificat după venirea frigului. Iar soluția, dacă poate fi numită așa bătaia de joc la care au fost supuși oamenii, a reprezentat-o montarea a două corturi ale Armatei în curtea unității.
Rata Covid, calculată după o populație departe de ce a ieșit la recensământ: Două instituții invocate în obținerea numărului de locuitori, neagă furnizarea datelor
”Nr. Populație furnizat de IPJ Botoșani”, aceasta este formularea scrisă cu literă de o șchioapă care timp de mai multe săptămâni, inclusiv în prima parte a lunii noiembrie, încheia ”LISTA cu limitele de incidență cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile la nivelul Unităților Administrativ Teritoriale din județul Botoșani”. Cazuri de Covid, bineînțeles.
O piață nouă de peste 200.000 de euro stă închisă fiindcă e prea modernă în ”era Covid”: comercianții vând pe trotuare și în parcare – GALERIE FOTO
”Se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art.7 alin 1 din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare (...) ÎNCEPÂND CU DATA DE 09.11.2020”.
Loading...
Concurs de poveste pentru un manager cu leafă de vreo 15.000 de lei, a început pe vremea lui Flutur, nu se știe dacă se mai termină cu Andrei
Consiliul de Administrație al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani organizează concurs pentru funcția de manager. Aproape în orice altă perioadă a anului un astfel de anunț putea fi tratat ca oricare altul de acest gen. A fost însă demarat într-o situație specială pentru administrația publică locală și de aici au plecat și interpretările politice.
Propovăduitorii în halate albe ai Covidului, în prima linie a campaniei electorale la mai toate partidele parlamentare
La alegerile locale a putut fi considerată o coincidență. Sau o conjunctură. Ori un concurs de împrejurări. Numai că a venit campania electorală pentru scrutinul parlamentar și se întâmplă din nou. Și nu mai poate fi vorba nici de coincidență, nici de conjunctură, nici de un concurs de împrejurări.
Elevii fără tablete pentru școală, 3 milioane de euro cheltuite însă la Botoșani pe alegerile locale pentru ca trei sferturi din primari să rămână în funcții
Alegerile locale din anul istoric 2020 pot fi trecute în categoria „dezmățurilor financiare” în condițiile în care au costat dublu față de alte scrutine anterioare. Vorbim la nivel național de un total de peste 200 de milioane de euro pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale. Iar costurile suplimentare au fost cauzate de criza sanitară care a lovit mapamondul.Și dezmățul, continuă.
Candidații care s-au făcut de rușine la locale: Pe unul nu l-a votat nici nevasta, alții n-au „păcălit” alegătorii chiar dacă aveau același nume cu... primarul
Peste 7.000 de candidați s-au înscris în lupta electorală pentru județul Botoșani, majoritatea depunându-și candidaturile pe listele pentru consiliile locale din cele 78 de unități administrativ-teritoriale. Câteva sute au candidat pentru funcția de primar, unii fără a avea în spate culorile unui partid, preferând postura de independenți.
Femeia e la putere în noua conducere a CJ, vom avea și cea mai tânără doamnă vicepreședinte din istoria Consiliului – CINE sunt noii vicepreședinți
Liderii PSD și cei ai ALDE s-au întâlnit joi la sediul social-democraților și au stabilit încă de atunci crearea unei coaliții pentru asigurarea majorității în Consiliul Județean.
Candidat bogat, candidat sărac la Primăria Botoșani! AVERILE aspiranților la fotoliul de primar al municipiului reședință de județ - GALERIE FOTO
O imagine în ansamblu a declarațiilor de avere ale candidaților la funcția de primar al municipiului Botoșani indică faptul că, în 2020, în rândul competitorilor predomină persoane din pătura socială de mijloc. Există și câțiva candidați mai „avuți” care au agonisit de-a lungul anilor din venituri private sau publice. Și o a treia categorie, a celor care nu se pot lăuda nici măcar cu un loc de muncă stabil.
vezi ce prost esti? te a vandut GIREADA presei ca sa nu se mai ia de el da l in gat cu ce stii nu fi fraier!!!!!
7 decembrie 2015, 19:21
Ăsta-i un Sebastian Ghiță mai mic. Totul sta în contractele de achiziții publice pe care DNA-ul trebuie să le ia rapid la puricat
7 decembrie 2015, 00:52
... Vin alegerile dar sa vedem ce alegem? Cred ca trebuie sa spunem stop oportunistilor si sa lansam noi oameni cu valoare si cu har. Ps; fost coleg si fost prieten (asa consideram ca era) Doamne ajuta!
7 decembrie 2015, 00:50
In politica se intra doar pentru banii, daca nu reusrsti sa te impui renunta... Acest Sorin Cornila sa impus si a reusit! Faza e ca a reusit cu ajutorul nostru a tinerilor naivi si cu frica de Dumnezeu, Sorin zi dece in ultimi doi ani ai neglijat organizatia de tineret? Tineri adevarati au ridicat PNL-ul si acum stau ca prostii si se minuneaza ce proste au facut ca va sustinut.
7 decembrie 2015, 00:36
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
 „Am reluat o poveste mai veche, dacă nu mă înșel din 2016, la sistemul de supraveghere din municipiul Botoșani. Noi am trimis o adresă cu ajutorul colegilor de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) în baza Legii 333 ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9226 lei
USD
Dolarul SUA
4.1180 lei
CHF
Francul elveţian
4.4688 lei
GBP
Lira sterlină
5.6719 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7764 lei
XAU
Gramul de aur
230.7072 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2314 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3715 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1662 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2818 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1897 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6619 lei
Vremea
astăzi
Botosani
4.1 o C
Dorohoi
4.2 o C
Bucecea
3.8 o C
Darabani
3.4 o C
Saveni
4.1 o C
Ştefăneşti
5.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.