Ancheta săptămânii
Doi şefi de la Urban Serv au plecat la un târg de două zile, dar s-au plimbat o săptămână prin Venezia, Budapesta, Viena şi alte locuri faine

Auditorul intern de la compania de salubrizare a municipalităţii botoşănene a efectuat în toamna anului trecut o verificare privind deplasările făcute de conducătorii unităţii şi nu numai în perioada 2016 – 2017.

Târgul a durat două zile, delegaţia o săptămână


Una dintre cele mai lungi deplasări care a făcut obiectul verificării o constituie cea de la Târgul Internaţional de Mediu „Ecomondo” care s-a desfăşurat în perioada 8 – 9 noiembrie 2016 la Rimini, în Italia. Aşadar, două zile!


Excursia pusă la cale de Liga Citadină a durat însă o săptămână. Sau chiar mai mult.


Astfel, Viorel Negru, pe atunci şef al departamentului de dezvoltare al SC Urban Serv SA, a stat în delegaţie de pe 4 noiembrie până pe data de 13 a aceleiaşi luni.


Pentru Ion Sorici, care era în acea perioadă membru al consiliului de administraţie, delegaţia a început pe 5 noiembrie şi s-a întins până pe 12.  


Iar deplasarea pentru un eveniment care a avut loc pe durata a numai două zile s-a întins în cazul celor doi foşti şefi ai companiei Consiliului Local Botoşani pe minim o săptămână după ce au vizitat pe traseu câteva aşezări pe care probabil că şi alţi botoşăneni şi-ar dori să le vadă, dar ori nu îşi permit, ori nu le decontează cheltuielile unitatea la care lucrează.

 

urban serv riminiUn traseu de vis pe banii unităţii


Astfel, s-a plecat din Braşov, urbe în care domiciliază Ion Sorici, după care s-au vizitat oraşele Budapesta (capitala Ungariei), Viena (capitala Austriei) şi Veneţia. S-a stat trei nopţi la Rimini, un oraș-stațiune de pe malul Mării Adriatice, iar la întoarcere s-a schimbat traseul. Membrii delegaţiei au dormit la Ljubljana (capitala Sloveniei), au petrecut încă o noapte la Budapesta, după care s-au îndreptat spre Braşov.


Ambii conducători ai SC Urban Serv SA au avut aprobarea consiliului de administraţie pentru a merge în această deplasare. Ca atare, li s-au decontat şi cheltuielile. Astfel, Ion Sorici a beneficiat de o diurnă de 87,5 euro/zi, ceea ce ar însemna că firma a consumat nici mai mult, nici mai puţin de 612,5 euro pentru deplasarea sa.


Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Viorel Negru, numai că în cazul său apar unele probleme. Mai exact, în timp ce lui Ion Sorici i s-a acordat diurnă conform contractului de mandat valabil la momentul respectiv, la nivelul maxim deductibil pe zi ce-i drept, auditorul susţine în raport că Viorel Negru nu ar fi avut dreptul la o diurnă în acelaşi cuantum.


El nu avea contract de mandat, astfel că intra sub incidenţa Contractului Colectiv de Muncă (CCM), care prevede că nivelul maxim al diurnei pentru deplasările în străinătate este de numai 35 de euro/zi. În consecinţă, auditorul a recomandat recuperarea sumei de 367,5 euro de la Viorel Negru, care între timp s-a pensionat, pe motiv că i-ar fi fost acordată nejustificat.

 

vienaŞef şi la Liga Citadină, şi la Urban Serv


Liga Citadină, organismul prin care şefii de la SC Urban Serv SA au efectuat o deplasare cu atâtea escale, este o asociaţie patronală şi profesională cu peste o sută de membri, operatori, prestatori de servicii comunitare de utilităţi publice, precum şi autorităţi publice locale. Preşedintele acesteia este tocmai Ion Sorici, care a reuşit astfel să nu facă deplasarea pe banii ONG-ului pe care îl conduce, ci pe fondurile SC Urban Serv SA de la Botoşani, societate care încasează anual sume considerabile de la botoşăneni prin din taxa de salubrizare. Primul vicepreşedinte al Ligii Citadine, menţionat chiar pe pagina web a acesteia, este Simion Drelciuc, nimeni altul decât directorul general al SC Urban Serv SA, societate care ani buni a plătit bani frumoşi Ligii Citadine drept cotizaţie.


Acesta susţine însă că nu a avut vreo legătura cu delegaţia organizată pentru Rimini, dar care s-a întins printr-o mulţime de alte oraşe celebre.


„Am aflat ceva de raport şi această deplasare, dar nu mă priveşte, eu nu am fost în acea deplasare, alţii au fost membrii delegaţiei”,


Simion Drelciuc, director general SC Urban Serv SA.Urban Serv i-a plătit timp de doi ani drumurile Braşov – Botoşani numai ca să vină la şedinţe


Raportul respectiv pune sub semnul întrebării şi decontările pe care societatea i le-a acordat lui Ion Sorici pentru deplasările Braşov – Botoşani. După cum am arătat deja, acesta locuieşte în primul oraş, iar şedinţele consiliului de administraţie de la SC Urban Serv SA aveau loc, bineînţeles, la Botoşani, localitate unde compania îşi are sediul şi îşi derulează grosul activităţii.


10.212


lei i-a decontat SC Urban Serv SA lui Ion Sorici pentru diurnă, transport şi cazare în 2016 şi 2017.


Iar auditorul a semnalat faptul că prin delegaţie se înţelege efectuarea unei deplasări în afara sediului societăţii, adică în altă parte decât Botoşani în cazul nostru, ori şedinţele consiliului de administraţie aveau loc la sediul firmei, deci la Botoşani şi nu în altă localitate. În consecinţă, potrivit auditorului, în astfel de cazuri nu se impune acordarea diurnei. Mai ales că atunci când a candidat pentru un mandat în CA-ul firmei, Ion Sorici ştia foarte bine că el domiciliază în Braşov, iar SC Urban Serv SA este o firmă din Botoşani.


Controlul privitor la deplasări s-a făcut la cererea consiliului de administraţie interimar.


Sigur, întrebarea este la ce a folosit societăţii şi oraşului deplasarea în Italia dacă la Botoşani s-a ajuns la o asemenea bătaie de joc privind salubrizarea? Fiindcă sunt atât de dese cazurile în care cetăţenii nu mai au efectiv unde să îşi deverseze gunoiul pentru că pubelele sunt arhipline şi pe lângă ele sunt grămezi de deşeuri.


”Păi mă teleportam, ce făceam?”


urban serv riminiVizat de o parte a constatărilor auditorului, Ion Sorici este mirat și totodată amuzat. Acesta susține că delegația în Italia a durat atâtea zile pentru că s-a efectuat rutier și nu pe calea aerului.


”Sunt documente aprobate în consiliul de administrație, reprezentanții AGA știau, iar dacă deplasarea s-a făcut cu autocarul ce putea să facă, să zboare? De moment ce nu s-a făcut cu avionul ar fi trebuit auditorul să ia în calcul așa ceva”,


Ion Sorici, fost membru CA al SC Urban Serv SA.


Locuitor al municipiului Brașov, acesta respinge opiniilor auditorului privind decontarea deplasărilor la Botoșani, arătând că, dimpotrivă, ar fi trebuit să i se pună șofer la dispoziție, așa cum procedează consiliile de administrație importante.


”Mă fac să râd lucrurile astea. Păi mă teleportam, ce făceam? Mă faci să râd. Cum să crezi asemenea inepții?”,


Ion Sorici, fost membru CA al SC Urban Serv SA.


Acesta a adăugat că SC Modern Calor SA se află în aceeași situație, președintele CA fiind din Râmnicu-Vâlcea și nu a auzit ca respectivului să i se impună asemenea reguli de deplasare la Botoșani.

 

loading...
ALARMĂ GENERALĂ: Urban Serv NU are sare și nisip pentru deszăpezire, șoferii NU vor să iasă pe utilaje – VIDEO
Reglări de conturi din concediul medical la unitatea cu trei directori ”de capul lor”

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Final de anchetă în scandalul prefect – Nicuță din Palatul Administrativ: filmul incredibil al disputei, apar dezvăluiri despre ședințe la PSD
Disputa dintre prefectul Dan Șlincu și fostul director adjunct al SC Urban Serv SA, pornită de la un loc de parcare din Piața Revoluției, s-a terminat nedecis. Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani a finalizat cercetările în dosarul constituit în luna ianuarie emițând ordonanță de clasare pentru plângerile depuse de ambii combatanți.
Un botoșănean cu cetățenie americană acuză un paznic de la ”Mavromati” că i-a agresat fetița pentru că vorbea cu mama ei pe FaceTime – VIDEO & FOTOGALERIE
Evenimentul regretabil a avut loc pe holul Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati în dimineața zilei de sâmbătă, 6 iulie 2019.
Baronii PSD de Moldova sparg Regionala de Drumuri, Botoșaniul rămâne iarăși de căruță
În timp ce de mai bine de doi ani anunță iminența demarării investiției la drumul Botoșani – Târgu-Frumos fără ca măcar să fie în stare să atribuie contractul, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au în realitate cu totul alte preocupări: reorganizarea unității în teritoriu.
5 lei X 2 declarația unică!!! O firmă de apartament vinde fișe fiscale în sediul Finanțelor, contribuabilii constrânși să le cumpere
O afacere cu declarații fiscale înflorește chiar în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) fără ca vreun reprezentant al instituției, dintre toți cei contactați de Botoșăneanul, să poată explica ce se întâmplă acolo. Contribuabilii ajung să plătească pentru formulare care ar trebui oferite gratuit de Statul Român.
Tânăr de 18 ani OMORÂT cu mașina de un șofer băut: Mama își plânge fiul și cere 50.000 de euro pentru viața lui
Mihai Boariu avea doar 18 ani și toată viața înainte. Destinul lui însă s-a frânt brusc într-o nefastă noapte de 12 aprilie 2015, când a fost călcat de o mașină. A lăsat în urmă părinți îndurerați și o comunitate întreagă șocată de ceea ce s-a întâmplat.
Peste 400 de botoșăneni au luat bani frumoși pentru alegeri fără să miște un deget
Cele peste 900 de voturi obținute de UDMR nu reprezintă singura ciudățenie a alegerilor europarlamentare de la Botoșani. Scrutinul din 26 mai a avut parte și de un aspect financiar greu de explicat și care a presupus o cheltuială importantă din partea statului.
Șoferii, singurii vinovați! Nici măcar o amendă în doi ani pentru gropile din drumuri care pun în pericol viața oamenilor – DOCUMENT
”A încercat să evite o groapă”, ”din cauza stării proaste a carosabilului”, ”ca urmare a unei porțiuni de drum fără asfalt”, sunt doar câteva formulări din zeci sau poate chiar sute de articole din presă referitoare la cauzele producerii unor accidente. Deși într-o mulțime de evenimente rutiere starea proastă a drumurilor reprezintă un factor determinant în producerea acestora, responsabili în final sunt doar șoferii. Iar acest lucru este confirmat chiar de către Poliția Română.
ASFALT pentru primarii „la putere”, GROPI pentru aleșii din opoziție – CERC politic vicios cu împărțeala banilor la drumuri, Dorohoiul ia aproape tot
Cu PSD la guvernare, în județul Botoșani polul de atragere de fonduri, guvernamentale mai ales, pare să fie cel de-al doilea municipiu al județului. Primarul Dorin Alexandrescu de la Dorohoi, pe lângă sumele de la bugetul de stat de care beneficiază frecvent, s-a luptat și pentru a avea oameni pe funcții cheie, de la directori de instituții până la prefect.
Marea trădare roșie: Primari și directori PNL la conferința PSD. Afaceriști de calibru la ședința cu Dragnea - GALERIE FOTO
Conferința județeană a PSD Botoșani desfășurată vinerea trecută în prezența capilor naționali ai partidului, în realitate un miting electoral pentru alegerile europarlamentare, s-a dorit a fi și o demonstrație de forță a social-democraților în preajma scrutinului din luna mai.
Copiii cu valiza în mână așteptați la muncă, concurs cu salariu atrăgător la Primăria Botoșani, n-a venit nimeni
Odată deveniți majori și fără intenții de a învăța la o facultate, copiii care au fost în sistemul de protecție al statului se trezesc în stradă, cu valiza în mână și cu o lume mare care abia așteaptă să-i înghită. Dacă în familiile normale, majorii au parte în continuare de susținerea părinților, orfanii statului trebuie să se descurce singuri.
Circul foamei de la Botoșani LOVEȘTE și în copii: 8 ani de bătut pasul pe loc, bucăți din școli ajung ruine și aproape cad peste elevi – GALERIE FOTO
Patru ani în care municipiul Botoșani a avut primar PSD (Ovidiu Portariuc 2012 - 2016) și Consiliul Local într-o bună parte a timpului a fost majoritar PNL - PDL (odată cu destrămarea USL-ului). Următorii patru ani a avut loc rocada politică, primarul a devenit liberal (Cătălin Flutur), iar Consiliul Local este al PSD-ului. Vara viitoare se vor împlini opt ani în care și-au pus piedici unii altora, s-au stopat proiecte mai mici sau mai mari pentru Botoșani, iar lupta a fost una aproape exclusiv politică și mai deloc pentru botoșăneni. Opt ani în care nu s-a întâmplat ceva notabil.
RADIOGRAFIA unui județ sărac… dar fudul: Numai 1 din 4 botoșăneni merg la muncă, restul ajung slugi la străini, iar statul își omoară fabricile
1 din 4 botoșăneni apți de muncă merg la serviciu în prezent la Botoșani. Este drept, mare parte dintre oamenii aflați în floarea vârstei care pot munci, o fac, dar în alte țări. Iar cei rămași sunt fie copii, fie pensionari sau bolnavi. Și botoșănenii care pur și simplu NU vor să muncească, în ciuda văicărelilor, de pe rețelele de socializare mai ales.
Alegerile de la Corpul Polițiștilor ANULATE după contestația unei femei subcomisar, mare șef din Poliție AMENDAT
După un proces început în urmă cu un an și trei luni, Tribunalul Botoșani s-a pronunțat marți, 26 martie 2019, în dosarul privind alegerile desfășurate la Corpul Național al Polițiștilor (CNP) Botoșani și a hotărât anularea scrutinului.
Vama Racovăț, scheletul din dulapul politicienilor – SECRET bine păstrat cu punctul de trecere ținut la naftalină de un deceniu - FOTO
În 2010 punctul vamal Racovăț se închidea pentru lucrări de modernizare care aveau să dureze câțiva ani. Se împlinește aproape un deceniu de atunci, iar în zona Vămii Racovăț imaginea dominantă este aceea a unui gard peste care atârnă un lanț gros cu lacăt. Și pustiul care cuprinde puținii vizitatori ce se încumetă să meargă, din curiozitate, până acolo.
RECORD negativ: 67 de plângeri penale împotriva unui singur om, familia și copiii amenințați după o decizie colectivă - VIDEO
Probabil că nici pentru copii maltratați sau trimiși la cerșit, bolnavi infectați în spitale, drumuri care omoară oameni în accidente rutiere sau femei violate nu există așa o organizare impecabilă ca atunci când vine vorba despre câini omorâți. Exemplele au fost multe la Botoșani și nu mai au nevoie de o trecere în revistă, în acest articol.
Mii de copii din Botoșani abandonați acasă, unii ajung criminali, alții se apucă de droguri, culmea, DIN CAUZA părinților
„Pentru tine plec. Plec ca să te pot susține în școală, plec să îți fie ție bine”. Sunt cuvintele ce se aud ca un ecou și se împletesc în eter și apoi se desprind din miile de convorbiri telefonice care au loc frecvent între copiii din Botoșani și mamele sau tații lor plecați la muncă în Italia, Spania, Grecia sau Anglia.
O înmormântare a ajuns să coste aproape cât o mașină: Nici să murim nu ne mai permitem? – CE spune religia
Se pare că decesul unei persoane dragi din familie nu este doar un moment foarte trist. Este cu adevărat o situație de cumpănă, mai ales pentru membrii familiei, deoarece în zilele noastre o înmormântare a ajuns să coste cât o mașină, la mâna a doua, mai puțin pretențioasă.
LOVITURĂ în transportul public, compania municipalității vine cu autobuze noi și intră pe o parte a traseelor de la Microbuzul
Ultima sută de metri până la semnarea contractului de 34 de milioane de euro pentru modernizarea transportului în comun cu tramvaiele în municipiul Botoșani, pe fonduri europene. Ultimul tren cu bani pleacă definitiv în luna martie. Adică luna viitoare.
Maternitate pericol public? Botoșaniul, locul 3 pe țară la infecțiile nou-născuților - DOCUMENT
Nici mai mult, nici mai puțin de 178 de pacienți s-au îmbolnăvit în spitalele din Botoșani într-un an și jumătate. Din nefericire, cele mai multe cazuri de infecții intraspitalicești s-au înregistrat pe secțiile de nou-născuți.
Personalitate de 80 de ani lăsată fără titlul de cetăţean de onoare fiindcă soţia a făcut infarct şi el n-a putut veni la decernare
Pentru al doilea an consecutiv Premiul Național pentru Poezie Mihai Eminescu a generat o dispută cu reverberații naționale. Dacă anul trecut scandalul a fost generat de citirea unei poezii obscene, în 2019 adevăratul câștigătorul a fost deposedat de premiu și automat de titlul de cetățean al Botoșanilor pentru că nu s-a putut deplasa până în oraș din motive de sănătate.
bre daca nu iesi prin ieuropa sa vezi si acolo cum se strang ,,gunoaiele"" in jurul banului public, cum vrem sa stim sa salubrizam botosaniul ; iar saful de la brasov este o mare pierdere pt. botosani , venea cu management performant ,,citadin,, a la brasoave, nu vedeti ca de cand nu mai ieste in CA s-a stricat linistea. Habar n-aveti au vizitat venezia ca sa vada cum se strang peturile din apa , sa aiba iexperienta pentru cornisa.
19 martie 2019, 18:30
Mult gunoi la aceasta companie patronata de hotii de la consiliul local.
12 februarie 2019, 17:01
Orasul geme de gunoaie ne inecam in gunoaie ,iar babele se plimba.
11 februarie 2019, 10:11
Consiliul Local le-a aprobat bani sa-si doteze parcul auto cu utilaje pt interventie in teren la deszapezire si sefii se plimba la Venezia, utilajele inca nu au fost luate nici dupa jumate de an, a trecut si iarna, au scapat si de Micuta care le strica socotelile si utilajele tot nu au fost luate pt ca nu este un director care sa vrea si nici un CA competent care sa puna directorul la munca. Toata lumea munceste si nimic nu se vede
11 februarie 2019, 08:53
Așa stand lucrurile este timpul ca Drelciuc sa fie înlocuit.
11 februarie 2019, 08:53
Da da ....Urban Serv o /vaca de muls/ pe care Tincu si Drelciug nu vor sa o scape din mana, cica Drelciug a auzit de delegatiile astea,..., si...el nu a vrut sau nu fost ,..., nu cred,..., cred ca a fost si el la plimbare dar a avut grija cu auditorii sa nu-l treaca pe lista
11 februarie 2019, 08:18
plateste persoana/persoanele care au decontat cheltuielile in cauza, care au acceptat la plata, respectiv controlul preventiv, ca doar salariatii pana la urma au vizitat Europa dupa aprobarile din partea superiorilor nu au mers de capul lor
11 februarie 2019, 08:10
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Pentru serviciul de salubrizare, Primăria Botoșani ar trebui:
Să organizeze licitație
Să-l atribuie direct SC Urban Serv SA
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Pe mine m-a ales partidul să candidez. Niciodată, dar absolut niciodată, nu m-am temut de cineva. Nici de președinte, nici de prim ministru, nici de miniștrii care se perindă pe aici. Este o competiție electorală, PSD-ul își ...
astratex.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7284 lei
USD
Dolarul SUA
4.2575 lei
CHF
Francul elveţian
4.3494 lei
GBP
Lira sterlină
5.1609 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9953 lei
XAU
Gramul de aur
205.1029 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2432 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4534 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8836 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2112 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1835 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6340 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.