Ancheta săptămânii
Clubul care a rupt lumea în două: scandal de la Primărie până la conducerea Poliției – Se aude pe o rază de 1 kmVIDEO & GALERIE FOTO

Deschiderea unui club într-una dintre cele mai mare comune ale județului a provocat un scandal care a ajuns până la Primărie, Consiliul Local și conducerea Inspectoratului Județean de Poliție. Iar disputele sunt departe de a se fi încheiat chiar și după ce autoritățile au fost sesizate și au dezbătut problema.

Catalleya țiune lumea trează până în zori


La sfârșitul lunii iulie, pe Strada 2 nr.52 din Trușești, într-un spațiu unde a mai funcționat de-a lungul timpului o discotecă, o firmă nou înființată a inaugurat ”Catalleya Club”. În scurt timp au apărut și certurile cu vecinii.

 

Zeci de oameni au început să se plângă de faptul că, mai ales în weekend-uri, nu se mai pot odihni din cauza muzicii, dar și a urletelor, bătăilor, scandalurilor care au loc la ieșirea din club. Unii locuitori din zonă au sunat la 112 timp de patru sâmbete la rând începând cu data de 27 de iulie, notând chiar și incidentele pe care le-au observat, de la agresiuni în scările de bloc și o bătaie pe mașinile din parcare la preluarea de către ambulanță a unei fete lovite lângă club și a unui minor ce părea a fi sub influența anumitor substanțe.

 

Greu să treci de agentul de la 112


Unii cetățeni au rămas însă realmente interziși de comportamentul agentului de poliție care a răspuns la telefonul de urgență. O femeie a relatat că subofițerul MAI i-a tăiat-o scurt: ”vă adresați mâine la Poliție în scris! La revedere!” După care a pus capăt convorbirii. Un bărbat a avut parte cam de aceeași atitudine, povestind că și în cazul său discuția a fost întreruptă brusc de polițist.

 

În consecință, oamenii au făcut o reclamație direct inspectorului șef al IPJ Botoșani. Rezultatul? Comisarul șef Viorel Șerbănoiu i-a comunicat unuia dintre petenți că dispecerului i s-a adus la cunoștință ca, pe viitor, ”să adopte un comportament civilizat față de cetățeni, care să nu dăuneze prestigiului instituției și funcției deținute, onoarei și demnității de polițist și să dea dovadă de solicitudine în relațiile cu cetățenii”.

 

S-a cerut ajutorul Poliției: ”Ne tremură geamurile locuințelor”


Clubul tot deschis a rămas astfel încât, cum apelurile la numărul de urgență nu au avut darul de a rezolva problema, au început să curgă petițiile.


25 de oameni au semnat o adresă către șeful serviciului de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ). Ei au reclamat că, sub masca deschiderii unui bar, în mijlocului satului a ajuns de fapt să funcționeze un club cu DJ, dansatoare și animatoare care în unele zile are program până dimineața pe la orele 5 – 6.


”Menționăm că locația (clădirea) este gard în gard cu locuințele noastre, nu este potrivită de club deoarece este construită din tablă, nu este antifonată, nu are izolație fonică, se aude și ce se vorbește înăuntru, mai ales muzica de la boxe, pe o rază de 1 km, deranjând jumătate de localitate. Noaptea, zgomotul provine din interior, de la boxe, ne tremură geamurile locuințelor, cât și din exterior (mașini zgomotoase, claxoane, bătăi, înjurături), persoane agresive se bat în scara blocurilor. Printre clienți sunt și copii minori”,


Din plângerea semnată de 25 de oameni.

 

S-a cerut intervenția Primăriei: Își fac nevoile pe unde apucă


Potrivit vecinilor, în ultimii 12 ani tot s-au deschis discoteci și cluburi acolo, care au fost însă închise la intervenția autorităților. Ca atare, au solicitat să se ia o măsură similară și de această dată.


Nici mai mult, nici mai puțin de 57 semnatari la CL s-au adresat Primăriei și Consiliului Local Trușești, reclamând faptul că nu li s-a cerut acordul înainte de inaugurarea clubului.


”Petrecăreții ies în stradă beți, se bat pe stradă, în scările de bloc, pe mașini, urlă pe stradă, dimineața la ora 4:00 claxonează la plecarea de la club, aruncă cu diferite obiecte în curțile oamenilor și în parcările de mașini. De asemenea, își fac nevoile pe unde apucă, aruncă ambalaje pe sub gardurile oamenilor și distrug și devastează garduri de la club și până în centrul comunei. Menționăm că noi suntem oameni bătrâni, bolnavi, cardiaci cu certificate medicale care avem nevoie de liniște și nu putem trăi în casele noastre în acest haos”,


Din petiția depusă la Primăria și Consiliul Local Trușești.

 

Primăria nu a eliberat vreo autorizație


Reprezentanții administrației publice locale susțin că ei nu poartă vreo răspundere pentru situația creată pentru că nu au eliberat vreo autorizație, lucru confirmat printr-un răspuns trimis de primarul Petru-Grișa Ailenei unui cetățean.


”Firma care a deschis clubul nu a depus documentație pentru eliberarea autorizației de funcționare pe raza comunei Trușești. Primăria nu a eliberat autorizație de funcționare. Nu au așa ceva! Eu nu știu cum funcționează. Noi am făcut adresă către secția de poliție rurală de la Hlipiceni, așteptăm un răspuns de la dumnealor. Deci ei nu au dreptul de a funcționa pe raza comunei Trușești pentru că nu au aprobare de la Primăria Trușești și nici orarul nu este aprobat de către Primăria Trușești”,


Liviu Coteață, viceprimar Trușești.

 

Patronul are 25 de ani, firma... vreo două luni


Spațiul în care funcționează clubul aparține unui cetățean din Trușești. Acesta lucrează însă în UE și l-a închiriat unei firme care a fost înființată pe 27 iunie 2019.

 

SC Catalleya Hidro SRL își are de fapt sediul în satul Orășeni Deal, unic asociat și administrator fiind Florin Brânzei, un tânăr de 25 de ani născut la Botoșani, dar despre care unii petenți spun că locuiește în Strahotin – Dângeni. Contactat de Botoșăneanul, a părut mirat și oarecum amuzat de faptul că scandalul de la Trușești ajunge și în presă.


”Sunt niște cetățeni mai în vârstă, niște persoane de 70 de ani sau 60, cât or avea. Lipsa de ocupație, invidia și ce o mai fi... au ajuns la reclamațiile astea. Despre autorizații, nu are cum să nu le am pentru că nu puteam deschide. Am avut și control acolo și Poliția Economică și tot ce este. Numai că sunt niște persoane care... N-are cum să fie muzica prea tare, muzica este în interior, ușa se închide tot timpul, adică eu stau la ușă și o închid tot timpul când iese și intră cineva”,


Florin Brânzei, administrator SC Catalleya Hidro SRL.


Acesta a adăugat că program de club există doar vinerea și sâmbăta.

 

”Noi nu avem nevoie de autorizație de funcționare de la Primărie”


Firma are ca obiect principal de activitate ”baruri și alte activități de servire a băuturilor” și are și un manager în persoana lui Florin Merticaru, care a arătat că prin deschiderea clubului s-au creat șase locuri de muncă.  


Atât acesta cât și patronul susțin că, în realitate, toate acțiunile împotriva lor sunt orchestrate de două persoane: un bărbat care a lucrat ca bodyguard când clubul funcționa pe o altă firmă și pe care au refuzat să îl angajeze și un antreprenor care are un magazin, unde i-ar fi convins pe o parte dintre cumpărători să semneze petiția.


Managerul ”Catalleya Club” susține și că acesta se situează la peste 15 metri de case și blocuri, condiții în care nu are nevoie de acordul vecinilor. Numai că aceștia s-ar fi specializat în depunerea de reclamații la adresa tuturor firmelor care au avut acolo discotecă.


”Noi nu avem nevoie de autorizație de funcționare de la Primărie. Noi avem autorizație de funcționare, noi funcționăm, suntem capabili și îndreptățiți să funcționăm de către Registrul Comerțului. De la Primărie ne trebuie doar avizarea programului”,


Florin Merticaru, ”Catalleya Club”.


Acesta a adăugat că de la inaugurare a avut parte de o mulțime de controale de la mai multe instituții, fără să i se aplice vreo amendă și că a solicitat din proprie inițiativă Direcției de Sănătate Publică să vină la fața locului și să măsoare nivelul zgomotului.

 

30.000 de euro și pleacă


Vineri, Consiliul Local Trușești s-a întrunit în ședință și a dezbătut cazul ”Catalleya Club”. În cadrul acesteia reprezentanții ”Catalleya Club” au explicat că au plătit chiria în avans pe trei ani și că au investit 30.000 de euro, astfel încât acceptă să renunțe la business-ul de acolo doar dacă le returnează cineva banii băgați. Bineînțeles că nu a existat vreo persoană disponibilă să suporte o asemenea cheltuială și cum efectiv la vot nu s-a supus ceva, totul a rămas ca înaintea ședinței de CL.


FOTO: Botoșăneanul & Facebook.com/CatalleyaClub

 

loading...
PERICOL în cluburile de la Botoșani: S-au dat amenzi, tinerii găsiți cu țigara în mână
SEARA ACEASTA: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul transportat la spital – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Botoșănenii care au MURIT în 1989: Ei sunt revoluționarii FĂRĂ carnet și privilegii
Pentru ei libertatea s-a sfârşit înainte de a începe. Chiar dacă în numele ei, al libertății, au sacrificat ceea ce aveau mai scump: propria viaţă.
22 de asistenți medicali pensionați forțat înainte de sărbători! Unii au primit deciziile la ieșirea din tura de noapte
Situație explozivă înregistrată la Spitalul Județean de Urgență Mavromati în ultima lună din anul 2019, fix înaintea sărbătorilor de iarnă. Un val de asistenți medicali a ieșit din sistem, mai mult forțat. Sindicaliștii se întreabă dacă există înlocuitori pentru acești oameni.
SUTE de pensionari de la Botoșani care au și SALARII trimiși acasă de Guvernul Orban, de la spitale și instituții la învățământ sau administrație
Una dintre măsurile anunțate de actuala guvernare liberală îi vizează pe pensionarii care cumulează pensiile cu salariile. La nivelul județului Botoșani aceste persoane sunt de ordinul sutelor. Ne referim la botoșăneni care au calitatea de pensionar și beneficiază de venituri suplimentare din sistemul public.
Cum sună 2.000 de euro? OPT foști deputați de la Botoșani primesc pensii speciale, un nou lot pășește pe drumul ”specialilor”
De-a lungul anilor, mai exact după 1990, în perioada postrevoluționară, județul Botoșani a fost reprezentat în Parlamentul României de 44 de deputați, votați pe liste la scrutinele electorale, din partea unor formațiuni care și-au schimbat numele în timp sau au dispărut cu totul, cum ar fi FSN, PDSR, PRM, PNTCD sau PDL.
Tramvaiele sar de pe șine de vechi ce sunt, Eltrans și-a tras mașină nouă de peste 16.000 de euro – GALERIE FOTO
Dacă mijloacele de transport pentru călători au ajuns să se dezintegreze prin oraș, în schimb parcul auto al SC Eltrans SA, la care restul botoșănenilor nu au acces, se îmbunătățește.
Scandal la nivel înalt după balul afaceriștilor: Vă trimit banii pentru meniu / O glumă proastă, impardonabil ce a făcut
Balul Oamenilor de Afaceri din acest an a provocat o reacție virulentă din partea parlamentarilor de Botoșani. Și aceasta după anunțul făcut de președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA), că i-a invitat pe toți la eveniment, dar că a acceptat unul singur să participe după ce li s-a cerut să își plătească meniul.
Tânără botoșăneancă infectată cu HIV din dragoste, iubitul a anunțat-o prin telefon că i-a dat virusul! CUM ne protejăm de această boală mortală
În luna martie a acestui an, un botoșănean de 32 de ani era trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani pentru că a făcut sex cu o fată, fără a-i spune că este seropozitiv. Botoșăneanul a dat dovadă de o cruzime izvorâtă probabil din frustrarea propriei suferințe și și-a anunțat iubita de starea sa medicală, după ce a încheiat relația amoroasă cu ea.
FENOMENUL anului 2019: Sute de femei din Botoșani au cerut ordin de protecție împotriva bărbaților lor, unele bătute cu pumnii, altele inspirate de… Acces Direct
Statistica pură de la Botoșani, fără cazurile prezentate în subsidiar, ar evidenția un fenomen îngrijorător care ar necesita măsuri clare din partea forțelor de ordine plătite să ne asigure liniștea.
Filmul unei morți dureroase! Viața unui om a stat într-un simplu lacăt, sfârșitul i-a venit în trei secunde
Se spune că una dintre cele mai chinuitoare morți este cea prin electrocutare când curentul electric străbate corpul uman....Timp de trei secunde. Doar de atât este nevoie.
Loading...
27 de milioane de euro, poate cel mai mare și scandalos cadou politic din istoria județului, dat înaintea moțiunii și a campaniei electorale
Cu câteva zeci de ore înainte de a se discuta în Parlament moțiunea de cenzură, Guvernul Dăncilă și-a amintit brusc de Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI). Prin Legislativ, acolo unde se hotăra dacă Executivul PSD va rămâne sau nu în continuare în funcție, a apărut subit așa-numita ”Lista proiectelor aprobate pentru finanțare din FDI”. Care oficial fusese adoptată încă de pe 2 octombrie.  
31.000 de lei! Cel mai bine plătit medic de la Mavromati, salarii exorbitante în sănătate, munca de jos plătită în continuare prost - DOCUMENT
Dacă, în urmă cu mulți ani, medicii și asistenți de la Botoșani erau nemulțumiți de salariile pe care le aveau pe fluturași, acum lucrurile stau cu totul altfel. S-a ajuns astfel ca un cadru medical în anul 2019 să câștige cu tot cu sporuri peste 31.000 de lei.
Business american cu miros de sfeclă, zeci de mii de euro stau într-o… grindină
Southern Harvest Partner România este un fond de investiții american care a cumpărat la Botoșani companii agricole și loturi întregi de suprafețe de teren agricol și a ajuns astfel la o suprafață de circa 10.000 de hectare.
Președintele polițiștilor destituit de Tribunal, câțiva oameni ai legii și-au călcat în picioare propriul regulament
Finalul în disputa privind alegerile de la Biroul Teritorial Botoșani al Corpului Național al Polițiștilor (CNP) a venit poate mai repede decât se preconiza și confirmă suspiciunile ivite încă din ziua scrutinului. Oamenii legii și-au încălcat practic propriul regulament de organizare și funcționare.
Cea mai grea boală pune stăpânire pe botoșăneni, tot mai mulți oameni mor în spitale, motivele sunt (ne)cunoscute  
Auzim adeseori în jurul nostru cuvântul cancer și ne înspăimântă. Oricât ne-am feri să recunoaștem. Ne gândim că nouă nu ni se poate întâmpla, suferim deopotrivă atunci când cineva drag este diagnosticat cu această boală grea și ne vin în minte o mie de întrebări care nu-și găsesc totdeauna răspuns. Un lucru este cert: tot mai mulți botoșăneni aud acest diagnostic dur din partea medicilor.
Loading...
Afacerea GARAJUL de la Botoșani: Țepe imobiliare pe terenurile statului, oferte care depășesc și 10.000 de euro
Site-urile de profil sunt pline de anunțuri de vânzare a unor așa-zise proprietăți considerate de marea masă a fi chilipiruri. În general, vânzătorii vor să scape de o serie de proprietăți pentru care anual trebuie să scoată din buzunar sume consistente, mai puțin accesibile botoșănenilor care trăiesc la nivel mediu.
Botoșaniul câștigă războiul cu asistații sociali dar primarii (nu) mai au cu cine să muncească – TOPUL comunelor fără puturoși
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul era printre județele fruntașe când venea vorba despre statistici cu privire la asistații sociali. Între timp, lucrurile s-au schimbat iar la nivelul județului vorbim doar de aproape 3.200 de botoșăneni care primesc bani de la stat și nu muncesc.
Partidul SPERANȚĂ de la Botoșani secretizat de persoane acuzate de „legături pesediste”, noul lider REFUZĂ dialogul cu mass media
Tandemul politic aflat pe val prin prisma rezultatelor alegerilor europarlamentare a fost Alianța 2020 USR – PLUS, o uniune de partide care promitea schimbarea și insufla speranță. USR, un partid care aduce nume noi și cu CV-uri importante în propriile domenii de activitate. PLUS, partidul înființat de ex-premierul tehnocrat care „nu a fost lăsat” să ducă România spre progres.
Pensionarii de lux ai județului Botoșani, mii de lei intrate în casă lună de lună, case de vacanță, votanții lor TRĂIESC cu câteva sute de lei
„Ban la ban trage și păduche la păduche” spune o vorbă din popor și cât de luminată i-a fost mintea celui care a spus-o cel dintâi, de-a rămas exemplu și azi. Pentru că trăim vremuri în care păduchii sunt tot unii lângă alții, iar cei cu bani, delimitați de aceștia pe care-i detestă, însă de care au nevoie. La fiecare patru ani.
Șeful educației botoșănene cu „sabia deasupra capului” după ce a fost acuzat că a trimis date FALSE la minister, un alt „general” a fost deja demis
Se prea poate ca abia acum social democrații botoșăneni să încerce să-l înlăture din funcție pe inspectorul școlar general, Gabriel Hîrtie, considerat în trecut un apropiat al Mihaelei Huncă. Cum predecesoarea sa a părăsit barca PSD pentru Pro România, postul de șef al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) ar putea fi râvnit de altcineva.
Final de anchetă în scandalul prefect – Nicuță din Palatul Administrativ: filmul incredibil al disputei, apar dezvăluiri despre ședințe la PSD
Disputa dintre prefectul Dan Șlincu și fostul director adjunct al SC Urban Serv SA, pornită de la un loc de parcare din Piața Revoluției, s-a terminat nedecis. Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani a finalizat cercetările în dosarul constituit în luna ianuarie emițând ordonanță de clasare pentru plângerile depuse de ambii combatanți.
Loading...
Sondaj
Primarii ar trebui aleși:
Într-un singur tur, chiar dacă ocupantul primului loc nu are 50% din voturi
Din două tururi, astfel încât câștigătorul să aibă peste 50% din voturi
Declaraţia zilei
„Cred că pledoaria d-lui consilier Anton are un puternic iz politic. Eu nu cred că această defalcare a sumelor pe UAT-uri s-a făcut cu iz părtinitor pentru că e caracteristic PNL-ului. Văd că ultima perioadă de timp se bate ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7769 lei
USD
Dolarul SUA
4.3418 lei
CHF
Francul elveţian
4.4536 lei
GBP
Lira sterlină
5.6485 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9804 lei
XAU
Gramul de aur
219.3158 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2464 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4149 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9311 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2952 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1895 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6392 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.