Ancheta săptămânii
Clubul care a rupt lumea în două: scandal de la Primărie până la conducerea Poliției – Se aude pe o rază de 1 kmVIDEO & GALERIE FOTO

Deschiderea unui club într-una dintre cele mai mare comune ale județului a provocat un scandal care a ajuns până la Primărie, Consiliul Local și conducerea Inspectoratului Județean de Poliție. Iar disputele sunt departe de a se fi încheiat chiar și după ce autoritățile au fost sesizate și au dezbătut problema.

Catalleya țiune lumea trează până în zori


La sfârșitul lunii iulie, pe Strada 2 nr.52 din Trușești, într-un spațiu unde a mai funcționat de-a lungul timpului o discotecă, o firmă nou înființată a inaugurat ”Catalleya Club”. În scurt timp au apărut și certurile cu vecinii.

 

Zeci de oameni au început să se plângă de faptul că, mai ales în weekend-uri, nu se mai pot odihni din cauza muzicii, dar și a urletelor, bătăilor, scandalurilor care au loc la ieșirea din club. Unii locuitori din zonă au sunat la 112 timp de patru sâmbete la rând începând cu data de 27 de iulie, notând chiar și incidentele pe care le-au observat, de la agresiuni în scările de bloc și o bătaie pe mașinile din parcare la preluarea de către ambulanță a unei fete lovite lângă club și a unui minor ce părea a fi sub influența anumitor substanțe.

 

Greu să treci de agentul de la 112


Unii cetățeni au rămas însă realmente interziși de comportamentul agentului de poliție care a răspuns la telefonul de urgență. O femeie a relatat că subofițerul MAI i-a tăiat-o scurt: ”vă adresați mâine la Poliție în scris! La revedere!” După care a pus capăt convorbirii. Un bărbat a avut parte cam de aceeași atitudine, povestind că și în cazul său discuția a fost întreruptă brusc de polițist.

 

În consecință, oamenii au făcut o reclamație direct inspectorului șef al IPJ Botoșani. Rezultatul? Comisarul șef Viorel Șerbănoiu i-a comunicat unuia dintre petenți că dispecerului i s-a adus la cunoștință ca, pe viitor, ”să adopte un comportament civilizat față de cetățeni, care să nu dăuneze prestigiului instituției și funcției deținute, onoarei și demnității de polițist și să dea dovadă de solicitudine în relațiile cu cetățenii”.

 

S-a cerut ajutorul Poliției: ”Ne tremură geamurile locuințelor”


Clubul tot deschis a rămas astfel încât, cum apelurile la numărul de urgență nu au avut darul de a rezolva problema, au început să curgă petițiile.


25 de oameni au semnat o adresă către șeful serviciului de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ). Ei au reclamat că, sub masca deschiderii unui bar, în mijlocului satului a ajuns de fapt să funcționeze un club cu DJ, dansatoare și animatoare care în unele zile are program până dimineața pe la orele 5 – 6.


”Menționăm că locația (clădirea) este gard în gard cu locuințele noastre, nu este potrivită de club deoarece este construită din tablă, nu este antifonată, nu are izolație fonică, se aude și ce se vorbește înăuntru, mai ales muzica de la boxe, pe o rază de 1 km, deranjând jumătate de localitate. Noaptea, zgomotul provine din interior, de la boxe, ne tremură geamurile locuințelor, cât și din exterior (mașini zgomotoase, claxoane, bătăi, înjurături), persoane agresive se bat în scara blocurilor. Printre clienți sunt și copii minori”,


Din plângerea semnată de 25 de oameni.

 

S-a cerut intervenția Primăriei: Își fac nevoile pe unde apucă


Potrivit vecinilor, în ultimii 12 ani tot s-au deschis discoteci și cluburi acolo, care au fost însă închise la intervenția autorităților. Ca atare, au solicitat să se ia o măsură similară și de această dată.


Nici mai mult, nici mai puțin de 57 semnatari la CL s-au adresat Primăriei și Consiliului Local Trușești, reclamând faptul că nu li s-a cerut acordul înainte de inaugurarea clubului.


”Petrecăreții ies în stradă beți, se bat pe stradă, în scările de bloc, pe mașini, urlă pe stradă, dimineața la ora 4:00 claxonează la plecarea de la club, aruncă cu diferite obiecte în curțile oamenilor și în parcările de mașini. De asemenea, își fac nevoile pe unde apucă, aruncă ambalaje pe sub gardurile oamenilor și distrug și devastează garduri de la club și până în centrul comunei. Menționăm că noi suntem oameni bătrâni, bolnavi, cardiaci cu certificate medicale care avem nevoie de liniște și nu putem trăi în casele noastre în acest haos”,


Din petiția depusă la Primăria și Consiliul Local Trușești.

 

Primăria nu a eliberat vreo autorizație


Reprezentanții administrației publice locale susțin că ei nu poartă vreo răspundere pentru situația creată pentru că nu au eliberat vreo autorizație, lucru confirmat printr-un răspuns trimis de primarul Petru-Grișa Ailenei unui cetățean.


”Firma care a deschis clubul nu a depus documentație pentru eliberarea autorizației de funcționare pe raza comunei Trușești. Primăria nu a eliberat autorizație de funcționare. Nu au așa ceva! Eu nu știu cum funcționează. Noi am făcut adresă către secția de poliție rurală de la Hlipiceni, așteptăm un răspuns de la dumnealor. Deci ei nu au dreptul de a funcționa pe raza comunei Trușești pentru că nu au aprobare de la Primăria Trușești și nici orarul nu este aprobat de către Primăria Trușești”,


Liviu Coteață, viceprimar Trușești.

 

Patronul are 25 de ani, firma... vreo două luni


Spațiul în care funcționează clubul aparține unui cetățean din Trușești. Acesta lucrează însă în UE și l-a închiriat unei firme care a fost înființată pe 27 iunie 2019.

 

SC Catalleya Hidro SRL își are de fapt sediul în satul Orășeni Deal, unic asociat și administrator fiind Florin Brânzei, un tânăr de 25 de ani născut la Botoșani, dar despre care unii petenți spun că locuiește în Strahotin – Dângeni. Contactat de Botoșăneanul, a părut mirat și oarecum amuzat de faptul că scandalul de la Trușești ajunge și în presă.


”Sunt niște cetățeni mai în vârstă, niște persoane de 70 de ani sau 60, cât or avea. Lipsa de ocupație, invidia și ce o mai fi... au ajuns la reclamațiile astea. Despre autorizații, nu are cum să nu le am pentru că nu puteam deschide. Am avut și control acolo și Poliția Economică și tot ce este. Numai că sunt niște persoane care... N-are cum să fie muzica prea tare, muzica este în interior, ușa se închide tot timpul, adică eu stau la ușă și o închid tot timpul când iese și intră cineva”,


Florin Brânzei, administrator SC Catalleya Hidro SRL.


Acesta a adăugat că program de club există doar vinerea și sâmbăta.

 

”Noi nu avem nevoie de autorizație de funcționare de la Primărie”


Firma are ca obiect principal de activitate ”baruri și alte activități de servire a băuturilor” și are și un manager în persoana lui Florin Merticaru, care a arătat că prin deschiderea clubului s-au creat șase locuri de muncă.  


Atât acesta cât și patronul susțin că, în realitate, toate acțiunile împotriva lor sunt orchestrate de două persoane: un bărbat care a lucrat ca bodyguard când clubul funcționa pe o altă firmă și pe care au refuzat să îl angajeze și un antreprenor care are un magazin, unde i-ar fi convins pe o parte dintre cumpărători să semneze petiția.


Managerul ”Catalleya Club” susține și că acesta se situează la peste 15 metri de case și blocuri, condiții în care nu are nevoie de acordul vecinilor. Numai că aceștia s-ar fi specializat în depunerea de reclamații la adresa tuturor firmelor care au avut acolo discotecă.


”Noi nu avem nevoie de autorizație de funcționare de la Primărie. Noi avem autorizație de funcționare, noi funcționăm, suntem capabili și îndreptățiți să funcționăm de către Registrul Comerțului. De la Primărie ne trebuie doar avizarea programului”,


Florin Merticaru, ”Catalleya Club”.


Acesta a adăugat că de la inaugurare a avut parte de o mulțime de controale de la mai multe instituții, fără să i se aplice vreo amendă și că a solicitat din proprie inițiativă Direcției de Sănătate Publică să vină la fața locului și să măsoare nivelul zgomotului.

 

30.000 de euro și pleacă


Vineri, Consiliul Local Trușești s-a întrunit în ședință și a dezbătut cazul ”Catalleya Club”. În cadrul acesteia reprezentanții ”Catalleya Club” au explicat că au plătit chiria în avans pe trei ani și că au investit 30.000 de euro, astfel încât acceptă să renunțe la business-ul de acolo doar dacă le returnează cineva banii băgați. Bineînțeles că nu a existat vreo persoană disponibilă să suporte o asemenea cheltuială și cum efectiv la vot nu s-a supus ceva, totul a rămas ca înaintea ședinței de CL.


FOTO: Botoșăneanul & Facebook.com/CatalleyaClub

 

loading...
PERICOL în cluburile de la Botoșani: S-au dat amenzi, tinerii găsiți cu țigara în mână
SEARA ACEASTA: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul transportat la spital – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
În numele fratelui! Demisie șoc în PSD plecată de la o primărie de oraș și o negociere eșuată cu un primar independent cu frate social-democrat
Marea surpriză de la lansarea candidaților Alianței Liberalilor și Democraților la alegerile locale, care a avut loc în urmă cu exact o săptămână, a fost constituită de prezența fostului comisar șef de Poliție, Gheorghe Nazare. Acesta a obținut în 2016 un mandat de consilier județean pe lista PSD, formațiune care ulterior l-a susținut și pentru una dintre cele mai râvnite funcții de la Consiliul Județean, cea de președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).
Comitetul de Urgență ne obligă să purtăm măști și afară, dar Bruxelles-ul tocmai a exclus Botoșaniul din zona roșie a Covid-ului
Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani și din alte localități este contrazisă tocmai din capitala Uniunii Europene.
Elev din Botoșani exmatriculat la liceu, în SUA milionar! Școala din România care pregătește copiii pentru trecut: Ai ieșit pe poarta liceului în 2020 perfect pregătit pentru anul 1990 - VIDEO
80% din elevii din România ies de pe băncile școlii fără să știe cu adevărat care le este drumul în viață.40% dintre elevii din sistemul educațional românesc sunt considerați analfabeți funcționali și nu din vina lor, ci pentru că sunt practic obligați să tocească la materii care nu au aplicabilitate și în viața reală. Ani de domnie, ani de apariție a unor opere sau puncte de vedere ale unor critici. Acești elevi sunt practic forțați să îmbrățișeze ideile altora, fără a le fi permis să le aibă pe ale lor, proprii.
Marea alianță s-a copt în capitală și s-a spart la Botoșani: PSD pe cale să piardă candidatura la CJ sau Primăria Botoșani - Un taliban politic
Pasul înapoi făcut de Lucian Borfotină în privința candidaturii la funcția de primar al municipiului Botoșani ar putea fi doar una dintr-o serie de manevre de anvergură care vor avea loc până la startul oficial al campaniei electorale. Iar totul este legat de rezultatul negocierilor pe care PSD și ALDE le poartă la București.
Botoșănean cu sechele pe viață dintr-un accident! A fost abandonat de un jandarm care a fugit! CLASARE de la Parchetul Militar, victima lăsată în agonie, scoasă vinovată – VIDEO&DOCUMENT
O noapte de petrecere între trei prieteni s-a terminat aproape tragic pentru unul dintre ei, rămas marcat pe viață. Accidentul care a urmat nu a trecut neobservat, mai ales după ce unul dintre cei aflați în autoturism a fugit, abandonându-și prietenul în agonie și plin de sânge, întins pe asfalt. Un al treilea, care nu apare în ancheta care a rezultat ulterior, i-ar fi urmat exemplul. Evenimentul rutier a provocat o undă de șoc în comunitate.
Acuzații GRAVE la adresa unui medic! Ar fi scăpat un bebeluș în cap și i s-a fracturat clavicula, război prin avocat și cu legiștii - DOCUMENT & FOTO
Familia Lulciuc trăiește în comuna Cândești, din județul Botoșani. S-a întregit cu un al patrulea membru care s-a născut în data de 16 mai 2020. Gheorghe Ionuț, tatăl în vârstă de 32 de ani, are împreună cu Liliana Andreea, de 25 de ani, doi copii. O fetiță de doi ani și jumătate și un băiețel, Ionuț Andrei, de o lună și jumătate.
Statul a secretizat ”puțin” morțile de Covid, decedații intră în pământ cu tot istoricul cazului
Istoria se repetă și în pandemie: la mai puțin de trei luni după ce Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a îngrădit dreptul la informare al tuturor românilor și a restricționat accesul la datele privind numărul de persoane infectate din fiecare județ, s-a luat o măsură asemănătoare referitoare la decese.
ANALIZĂ: Cifrele NU mint – Românii se îmbolnăvesc mai tare de Covid-19 de fiecare dată când Iohannis cere prelungirea Stării de Urgență sau de Alertă
Pe 9 iunie președintele României anunță prelungirea Stării de Alertă cu păstrarea mai multor restricții, de la cinematografe și locuri de joacă închise la restaurante deschise doar pentru terase. Apar imediat proteste din partea mai multor asociații, patronate și politicieni, iar unele partide amenință că nu vor vota încă 30 de zile de Stare de Alertă.
Hotelieri puși să alerge după bani! Botoșănenii băgați FORȚAT în carantină așteptați să-și plătească cazarea și masa... de bunăvoie
În Ordonanța Militară cu numărul 4, ministrul Marcel Vela anunța o serie de măsuri pentru românii care nu respectă izolarea la domiciliu. Aceștia au fost introduși în carantină instituționalizată, adică într-un loc aflat sub paza Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Iar mai apoi obligați să plătească și costurile cu cazarea și masa pentru 14 zile.
Loading...
Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte
Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori. 
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.
Pandemia pare desprinsă dintr-un film devenit celebru: Botoșani în fruntea țării și la decese cu 42 de înmormântări ”made in Covid”
Viața trăită de botoșăneni în ultimele două luni, transpusă într-un tablou creionat pe întreg globul pământesc, a semănat izbitor cu un scenariu de film. Un paradox, am putea spune, având în vedere că în trecut, fără excepții, viața reală era sursa principală de inspirație a cinematecii.
Asta nu v-o spune vreo instituție! Suntem de fapt pe locul 3 în România la Covid-19, după Suceava și Arad
La ora redactării acestui articol este data de 7 mai, iar pe la amiază Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite obișnuitul comunicat de presă privind evoluția pandemiei în România. Cu 560 de cazuri, Botoșani se află din nou pe locurile fruntașe. Suntem pe 6 între toate județele țării.
Dosarul de la Botoșani care ajunge la CEDO, după un proces plecat de la o simplă... Dacie, în urmă cu 8 ani
Opt ani de zile s-au scurs de când a început calvarul pentru un bărbat și o femeie, ajunși în prezent dușmani legali, protagoniști în procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată sau în dosare instrumentate de organele de cercetare penală, polițiști și procurori.
Loading...
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
”Această decizie nu este una simplă pentru mine, aș deranja o mare parte a populației dacă aș merge  în Parlament. Bătălia este destul de mare, toată lumea își dorește să ajungă în Parlament, fără a ține seama î ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8746 lei
USD
Dolarul SUA
4.1456 lei
CHF
Francul elveţian
4.5464 lei
GBP
Lira sterlină
5.3917 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9356 lei
XAU
Gramul de aur
254.7806 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2453 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3341 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9479 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1466 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1783 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6551 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.1 o C
Dorohoi
11.1 o C
Bucecea
10.7 o C
Darabani
11.1 o C
Saveni
11.1 o C
Ştefăneşti
11.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.