Ancheta săptămânii
Cel mai tare primar din judeţ, turnător la Securitate – LISTA nouă a informatorilor din primării
Cercul aleşilor locali care au colaborat cu fostul organ de represiune comunist se extinde. Raportul de activitate pe 2011 al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) cuprinde destule surprize pentru administraţia publică din Botoşani. Şase demnitari au fost deconspiraţi ca informatori ai Securităţii şi au fost daţi în judecată de CNSAS. Unii dintre ei au pierdut deja procesele de le-au fost intentate şi au trecut oficial în rândul turnătorilor.

Descoperit la al patrulea mandat de primar
Printre cei pe numele cărora s-a deschis o acţiune în instanţă se află şi primarul de Răuseni. Procesul a început chiar în luna ianuarie a acestui an, pe 11, la Curtea de Apel Bucureşti, când s-a dat amânare în vederea comunicării notei de constatare şi a înscrisurilor aferente pentru ca pârâtul să ia cunoştinţă. A doua înfăţişare a avut loc pe 7 martie, dată la care s-a decis să se dea posibilitate reclamantului, prin consilier juridic, să ia cunoştinţă de întâmpinare. Florin Olaru a fost verificat în baza art. 3, litera g din  OUG 24/2008 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securităţii. În acesta se precizează că orice cetăţean român, precum şi presa, partidele, organizaţiile neguvernamentale, instituţiile au dreptul de a fi informate, la cerere, în legătură cu calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia, a candidaţilor la alegerile prezidenţiale, generale, locale, precum şi a persoanelor care ocupă funcţii de primari, viceprimari, consilieri judeţeni şi locali. În urma controlului efectuat CNSAS a constatat că are suficiente elemente pentru a-l declara pe primarul de Răuseni colaborator, însă cum această calitate se constată doar de către instanţă, s-a ajuns la amintitul proces. Florin Olaru face parte alături de Angela Toma de la George Enescu din rândul celor mai longevivi primar, având patru mandate la activ. Acum şi-l doreşte pe al V – lea şi susţine că acuzaţiile care i se aduc ar reprezenta un atac venit din partea foştilor colegi de partid după ce a hotărât să treacă de la PSD la PDL şi să candideze pe listele „Mişcării pentru Botoşani”. „Ei nu ştiu ce să scoată acuma. N-am nici o treabă, doar nu dau declaraţie acuma: ai fost, n-ai fost. Acum ştii cum e: «ne-a lăsat, ne-a trădat» . Mai ales Ţurcanu, ce poţi să te aştepţi de la Ţurcanu?” ne-a spus Florin Olaru (foto dreapta sus) referindu-se la declaraţiile pe propria răspundere privind colaborarea cu Securitatea pe care trebuie să lea dea orice candidat la funcţia de primar, indiferent că este vorba de municipiu, oraş sau comună.

CITEŞTE ŞI:
 Primul primar PSD trecut „cu acte” la PDL, trei "portocalii" lăsaţi fără sprijin

Probleme şi pentru cel mai longeviv viceprimar
Pe lista şefilor din administraţia publică locală deconspiraţi recent se află, coincidenţă, şi cel mai longeviv dintre viceprimari. Eugen Muraru, aflat la al patrulea mandat de viceprimar, a fost trimis în judecată de CNSAS chiar la începutul acestui an şi a avut termen pe 21 martie. ”Având în vedere necesitatea comunicării către pârât a înscrisurilor depuse de reclamant în şedinţă publică, instanţa va amâna cauza, acordând un nou termen de judecată”, au decis atunci magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti.Potrivit propriilor declaraţii, viceprimarului i se trage de la perioada în care activa ca tehnician la dispensarul veterinar din Bucecea. Mai ales primăvara vitelor li se dădeau în cantităţi mari borhot de la fabrica de zahăr din localitate pentru a creşte producţia de lapte. „În schimb, borhotul se acrea şi se producea o toxiinfecţie alimentară şi acţiona asupra fătului şi mureau viţeii. La noi muream câte 160-170 de viţei pe an, dar erau zile primăvara, când era campania de fătări, erau zile când fătau 14 viţei şi mureau 12. Eu făcând tratamente acolo, au venit şi mă întrebau ce se întâmplă aici. Le spuneam uite asta, asta, asta, dacă mureau… Mă întrebau de ce mor viţeii, cât, cum”, îşi aminteşte Eugen Muraru (foto dreapta). Acesta era chemat cu precădere primăvara, dar susţine că poliţiştii şi nu securiştii îi solicitau declaraţii.

CITEŞTE ŞI:
 Viceprimar de Cartea Recordurilor la Bucecea

Consilieri locali „executaţi” cu procese-fulger
Celor doi li se adaugă şi patru consilieri locali din Bucecea, Hudeşti, Ungureni şi Mihai Eminescu. Doi dintre aceştia au pierdut deja procesele care le-au fost intentate de CNSAS. Astfel, Dumitru Atitiene de la Hudeşti şi Paul Isachi de la Ungureni au fost declaraţi colaboratori ai Securităţii de către Curtea de Apel Bucureşti după judecăţi derulate extrem de rapid. Cel al lui Isachi a început pe 12 octombrie, iar pe 24 noiembrie, la al treilea termen, s-a dat deja sentinţa. Mai mult, Atitiene a fost trecut în rândul informatorilor după numai două înfăţişări, prima pe 1 septembrie, iar a doua pe 13 octombrie. „Admite acţiunea. Constată că pârâtul a avut calitatea de colaborator al Securităţii”, se arată în hotărârea Curţii de Apel Bucureşti. În ambele cazuri consilierii locali au avut dreptul la recurs.
De la primarul de Răuseni la… Ducu Bertzi
Aleşii locali deconspiraţi în 2011 fac parte dintr-un lot de 313 persoane pentru care s-a trimis documentaţia în instanţă în vederea constatării calităţii de lucrător sau de colaborator al Securităţi. Printre aceştia se regăsesc zeci de deţinători ai titlurilor de luptător pentru victoria revoluţiei din decembrie 1989, artişti, cazul lui Alexandru „Ducu” Bertzi – membru fondator Asociaţia Inter-Culturală „Ducu Bertzi”, membru fondator şi vicepreşedinte Uniunea Artiştilor Liber Profesionişti din România sau Corneliu Murgu – director general Opera Naţională Română din Timişoara, oameni de cultură - Nicolae Breban, membru în Consiliul Uniunii Scriitorilor din România. De asemenea, au fost trimişi în judecată şefi de universităţi şi facultăţi, precum Nicolae Dură – prorector Universitatea Ovidius Constanţa şi Radu Solovăstru – rector Universitatea de Artă şi Design Cluj, magistraţi şi diplomaţi - Vasile Macovei – însărcinat cu afaceri la Havana. Pentru aceştia, ca şi pentru colaboratorii de la Botoşani, munca de deconspirare nu a fost una tocmai facilă. Şi aceasta pentru că întocmirea unei note de constatare presupune parcurgerea obligatorie a mai multor etape şi proceduri interne menite atât să respecte interesul public, cât şi dreptul persoanei la protecţia imaginii şi vieţii sale private. „Pentru finalizarea unei verificări şi completarea documentaţiei, Consiliul se adresează altor instituţii, în primul rând foştilor deţinători de arhivă, inclusiv prin convocarea de comisii mixte, atunci când sunt luate în discuţie documente care privesc siguranţa naţională. În mod curent, iniţierea unei verificări din oficiu sau la cerere este urmată de corespondenţa cu SRI, SIE, Serviciul Istoric al Armatei, Direcţia Generală de Paşapoarte din cadrul MAI sau cu alte instituţii care pot deţine documente de interes din perioada 1945 – 1989”, afirmă Dragoş Petrescu, preşedinte CNSAS în raportul de activitate pe 2011.
Turnători deconspiraţi degeaba
În ciuda muncii depuse şi a prevederilor legale în vigoare, deconspirarea unei informator şi constatarea în instanţă a acestuia au ajuns să dea doar satisfacţii morale. Doi primari în funcţie, Costinel Ciubotaru de la Suliţa şi Ioan Ursachi de la Mileanca au fost declaraţi colaboratori de instanţă însă continuă să ocupe funcţiile. Ba mai mult, primul dintre aceştia se regăseşte în continuare pe lista PDL pentru o nouă candidatură la Primăria Suliţa. Florin Egner, fost primar de Botoşani în perioada 2000 – 2004 şi actual consilier local, are la rândul său hotărâre definitivă şi irevocabilă că a fost turnător. Deşi toţi candidaţii la funcţiile de primar au trebuit să completeze declaraţii pe propria răspundere privind relaţia care au avut-o cu Securitatea, nici unul nu a fost condamnat pentru fals în acte. Pe numele lui Costinel Ciubotariu s-a făcut şi o plângere penală în această privinţă, însă procurorii l-au considerat nevinovat. 
Sergiu BĂLĂŞCĂU

Aleşii locali deconspiraţi în 2011

 NUMEFUNCŢIE 
STARE DOSAR
 Ştefan Florentin Poienariu Alecu
 consilier local Bucecea
 în curs de soluţionare la Curtea de Apel Bucureşti
 Dumitru Atitiene
consilier local Hudeşti
 declarat informator de Curtea de Apel Bucureşti
 Paul Isachi
consilier local Ungureni
 declarat informator de Curtea de Apel Bucureşti
 Nicolae Măluş
 consilier local Mihai Eminescu
 în curs de soluţionare la Curtea de Apel Bucureşti
 Eugen Muraru
 viceprimar Bucecea
 în curs de soluţionare la Curtea de Apel Bucureşti
 Florin Olaru
primar Răuseni
 în curs de soluţionare la Curtea de Apel Bucureşti

CITEŞTE POVESTEA COLABORĂRII CU SECURITATEA A PRIMARULUI DE SULIŢA:
 “Marinescu” – dosarul de la Securitate al unui primar PDL recrutat dintre băncile şcolii
AFLĂ ALŢI TURNĂTORI DIN PARTIDE:
 REMEMBER : Botoşani – 20 de ani sub papucul securiştilor şi turnătorilorDefinitiv: Urban Serv obligată de judecători să îi plătească bani grei lui Nicuță după o demitere cu damf politic
Societatea de salubrizare a orașului este nevoită să îi plătească fostului director adjunct peste un sfert de miliard de lei vechi după ce a pierdut și la Suceava procesul intentat de Cezar Nicuță. Totul după niște decizii în care legea a fost ignorată pentru reglarea unor conturi politice.
Magazinul cu clienți selecți! Procurori sau judecători, foști polițiști sau militari care cumpără arme, sunt și femei cu pistol în Botoșani
Deși probabil zilnic botoșănenii trec pe această stradă, una dintre cele mai circulate ale orașului, puține au fost ocaziile în care mintea a procesat bannerul care anunță oferta acestui magazin: pistoale de tot felul, arme de vânătoare, arbalete, arcuri și alte obiecte menite să apere integritatea fizică a posesorului.
Consilieri cu case, apartamente și conturi bancare, patroni și „agricultori” de oraș: o d-nă cu 4 case și 3 mașini îi cam bate pe toți – AVERILE noilor aleși de la Județ
Jumătate dintre cei 32 de consilieri județeni aleși la scrutinul din septembrie 2020 sunt persoane care se află la primul mandat în Consiliul Județean. Cealaltă jumătate sunt politicieni care au fost aleși și în fosta legislatură.
Tocuri puține printre cravate, botoșănencele pătrund cu greu în lumea bărbaților! Doar ȘAPTE femei în Parlament în istoria județului, a opta a intrat printr-un mister
După recâștigarea cu sânge a democrației în țara noastră, la nivelul județului Botoșani cel puțin, butoanele au fost mai degrabă la îndemâna bărbaților. Femeile care au reușit să performeze în politică sunt puține și pot fi numărate pe degete. În schimb, bărbații care au avut funcții de înaltă demnitate publică sunt de ordinul zecilor.
La Suceava și în stațiuni, Covidul și-a luat vacanță de sărbători și s-au ridicat restricțiile, la Botoșani a dat peste cei „mai catolici decât papa” și a rămas
Luna decembrie a fost una plină de ciudățenii în lupta autorităților cu coronavirusul. Deși este greu de crezut și dificil de înțeles, în majoritatea orașelor-stațiune din Suceava și Prahova, incomparabil mai aglomerate decât Botoșaniul, rata de infectare a scăzut exact când trebuia, adică în preajma sărbătorilor de iarnă. În schimb, la Botoșani, care poate fi orice numai oraș turistic nu, a rămas în continuare peste 3%.
Sărbători de iarnă în pandemie! Ce spun autoritățile de la Botoșani despre ce (NU) avem voie să facem: Copiii merg cu colinda? Primim cete de urători?  
Anul 2020 continuă să lase urme adânci în psihicul uman, această apăsare fiind mai greu de dus mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă.
Botoșăneni tratați inuman în curtea spitalului, șefii județului se ceartă (in)conștient între ei, bolnavii tremură de frig ore lungi în fața Urgențelor – GALERIE FOTO
Umilințele pe care sute sau poate chiar mii de botoșăneni au fost nevoiți să le suporte în pandemie la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean s-au amplificat după venirea frigului. Iar soluția, dacă poate fi numită așa bătaia de joc la care au fost supuși oamenii, a reprezentat-o montarea a două corturi ale Armatei în curtea unității.
Rata Covid, calculată după o populație departe de ce a ieșit la recensământ: Două instituții invocate în obținerea numărului de locuitori, neagă furnizarea datelor
”Nr. Populație furnizat de IPJ Botoșani”, aceasta este formularea scrisă cu literă de o șchioapă care timp de mai multe săptămâni, inclusiv în prima parte a lunii noiembrie, încheia ”LISTA cu limitele de incidență cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile la nivelul Unităților Administrativ Teritoriale din județul Botoșani”. Cazuri de Covid, bineînțeles.
O piață nouă de peste 200.000 de euro stă închisă fiindcă e prea modernă în ”era Covid”: comercianții vând pe trotuare și în parcare – GALERIE FOTO
”Se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art.7 alin 1 din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare (...) ÎNCEPÂND CU DATA DE 09.11.2020”.
Loading...
Concurs de poveste pentru un manager cu leafă de vreo 15.000 de lei, a început pe vremea lui Flutur, nu se știe dacă se mai termină cu Andrei
Consiliul de Administrație al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani organizează concurs pentru funcția de manager. Aproape în orice altă perioadă a anului un astfel de anunț putea fi tratat ca oricare altul de acest gen. A fost însă demarat într-o situație specială pentru administrația publică locală și de aici au plecat și interpretările politice.
Propovăduitorii în halate albe ai Covidului, în prima linie a campaniei electorale la mai toate partidele parlamentare
La alegerile locale a putut fi considerată o coincidență. Sau o conjunctură. Ori un concurs de împrejurări. Numai că a venit campania electorală pentru scrutinul parlamentar și se întâmplă din nou. Și nu mai poate fi vorba nici de coincidență, nici de conjunctură, nici de un concurs de împrejurări.
Elevii fără tablete pentru școală, 3 milioane de euro cheltuite însă la Botoșani pe alegerile locale pentru ca trei sferturi din primari să rămână în funcții
Alegerile locale din anul istoric 2020 pot fi trecute în categoria „dezmățurilor financiare” în condițiile în care au costat dublu față de alte scrutine anterioare. Vorbim la nivel național de un total de peste 200 de milioane de euro pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale. Iar costurile suplimentare au fost cauzate de criza sanitară care a lovit mapamondul.Și dezmățul, continuă.
Candidații care s-au făcut de rușine la locale: Pe unul nu l-a votat nici nevasta, alții n-au „păcălit” alegătorii chiar dacă aveau același nume cu... primarul
Peste 7.000 de candidați s-au înscris în lupta electorală pentru județul Botoșani, majoritatea depunându-și candidaturile pe listele pentru consiliile locale din cele 78 de unități administrativ-teritoriale. Câteva sute au candidat pentru funcția de primar, unii fără a avea în spate culorile unui partid, preferând postura de independenți.
Femeia e la putere în noua conducere a CJ, vom avea și cea mai tânără doamnă vicepreședinte din istoria Consiliului – CINE sunt noii vicepreședinți
Liderii PSD și cei ai ALDE s-au întâlnit joi la sediul social-democraților și au stabilit încă de atunci crearea unei coaliții pentru asigurarea majorității în Consiliul Județean.
Loading...
Candidat bogat, candidat sărac la Primăria Botoșani! AVERILE aspiranților la fotoliul de primar al municipiului reședință de județ - GALERIE FOTO
O imagine în ansamblu a declarațiilor de avere ale candidaților la funcția de primar al municipiului Botoșani indică faptul că, în 2020, în rândul competitorilor predomină persoane din pătura socială de mijloc. Există și câțiva candidați mai „avuți” care au agonisit de-a lungul anilor din venituri private sau publice. Și o a treia categorie, a celor care nu se pot lăuda nici măcar cu un loc de muncă stabil.
Șoferul care a produs accidentul dramatic din Bulevard este LIBER! Victimele rămase cu sechele și amenințate cu moartea, șocate de decizia judecătorilor – DOCUMENT
Seara de 1 iunie a anului 2020 a fost marcată la Botoșani de unul dintre cele mai grave accidente rutiere produse în municipiul reședință de județ, bilanțul fiind unul apropiat de tragedie: trei autoturisme distruse, șase oameni răniți grav sau extrem de grav, dintre care doi încarcerați. Șoferul vinovat se afla în plin live la volan, în momentul producerii accidentului. Era băut și, la analiza toxicologică, în sânge i-a fost depistat și canabis.
În numele fratelui! Demisie șoc în PSD plecată de la o primărie de oraș și o negociere eșuată cu un primar independent cu frate social-democrat
Marea surpriză de la lansarea candidaților Alianței Liberalilor și Democraților la alegerile locale, care a avut loc în urmă cu exact o săptămână, a fost constituită de prezența fostului comisar șef de Poliție, Gheorghe Nazare. Acesta a obținut în 2016 un mandat de consilier județean pe lista PSD, formațiune care ulterior l-a susținut și pentru una dintre cele mai râvnite funcții de la Consiliul Județean, cea de președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).
Comitetul de Urgență ne obligă să purtăm măști și afară, dar Bruxelles-ul tocmai a exclus Botoșaniul din zona roșie a Covid-ului
Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani și din alte localități este contrazisă tocmai din capitala Uniunii Europene.
Elev din Botoșani exmatriculat la liceu, în SUA milionar! Școala din România care pregătește copiii pentru trecut: Ai ieșit pe poarta liceului în 2020 perfect pregătit pentru anul 1990 - VIDEO
80% din elevii din România ies de pe băncile școlii fără să știe cu adevărat care le este drumul în viață.40% dintre elevii din sistemul educațional românesc sunt considerați analfabeți funcționali și nu din vina lor, ci pentru că sunt practic obligați să tocească la materii care nu au aplicabilitate și în viața reală. Ani de domnie, ani de apariție a unor opere sau puncte de vedere ale unor critici. Acești elevi sunt practic forțați să îmbrățișeze ideile altora, fără a le fi permis să le aibă pe ale lor, proprii.
Marea alianță s-a copt în capitală și s-a spart la Botoșani: PSD pe cale să piardă candidatura la CJ sau Primăria Botoșani - Un taliban politic
Pasul înapoi făcut de Lucian Borfotină în privința candidaturii la funcția de primar al municipiului Botoșani ar putea fi doar una dintr-o serie de manevre de anvergură care vor avea loc până la startul oficial al campaniei electorale. Iar totul este legat de rezultatul negocierilor pe care PSD și ALDE le poartă la București.
Cazul George VulturescuViorel Rogoz a zis:Un cuplu de securisti pe care C.N.S.A.S-ul nu mi l-a deconspirat prompt. Se numesc George Vulturescu (in acte Gheorghe Pop-Silaghi) si Claudia Vulturescu (colonela de Securitate). A cerut si Uniunea Scriitorilor, oficial, sa se comunice care este identitatea delatorului “S3”. L-am descoperit cu oroare in Dosarul de Urmarire Informativa, criptat ‘Poetul”, deschis de Securitate poetului Radu Ulmeanu. Prieteni ai turnatorului , pe care l-am idenificat ca sursa “S3’-(Vulturescu!), mi-au cerut să justific afirmațiile în legătură cu activitatea securistică a familiei Vulturescu. Aduc câteva detalii (nu toate!), reproducând dialogul cu Radu Cenan, pe care l-am purtat pe blogul unui distins intelectual, Liviu Ioan Stoiciu.Radu Cenanaprilie 23rd, 2011 at 12:35Am citit şi eu dezvălurile din “Acolada”, referitoare la sotia lui Vulturescu. Femeia e insa mai respectabilă decât liota de turnători devoalată recent, iar Vulturescu e chiar un poet autentic, un excelent director de revistă şi un om de onoare. Să nu exagerăm, domnilor!Viorel Rogozaprilie 26th, 2011 at 14:09Claudia Vulturescu a lucrat la Departamentul “S”(sef col.Mircea Irimia, cu indicativul “S1″) unde i-au facut de petrecanie profesorului Ioan Ternaru (dupa o suita de anchete, intr-o zi, l-au ridicat pe OM de acasa si l-au dus…E dus si azi…Era in 1984. De l-ar fi lasat printre cei vii, avea timp suficient sa se intoarca. Doar ca DRUMUL SPRE UNITATEA DOAMNEI VULTURESCU A FOST UNUL FĂR’ DE INTOARCERE. Onorabilă doamnă, doamna asta Vulturescu, nu-i asa , Radu Cenan?)Deci, doamna Vulturescu a avut, in indicativ un « S ». Iar, in dosarul lui Radu Ulmeanu, apare ca turnator « S3 ». Acesta a fost utilizat cu aprobarea sefului Securitatii. Ori, se stie, membrii familiilor de securist erau folositi doar cu aprobarea comandantului. Aici, e dator George Vulturescu sa faca lumina. Ar putea si el sa-si puna cenusa in cap si sa spuna, ca altii, ca asa au fost vremurile. Prietenii, oricum, l-au iertat. Din moment ce fac interventii sa nu-i mai pun numele in « Acolada ».• Radu Cenanaprilie 26th, 2011 at 14:47Cat i-am cunoscut eu, familia Vulturescu e una onorabila. Ca om de cultura G. Vulturescu e un poet stralucit, care tine in viata o publicatie excelenta, Poesis. Ca e sapat pe plan local de tot soiul de invidiosi, asta nu e decat ceva traditional spiritului mioritic. Domnul Rogoz ca oenolog si folckorist ar trebui sa stie mai bine povestea cu cei trei pacurarei.• Viorel Rogozaprilie 26th, 2011 at 20:24O stiu si cu cei doi Vulturei…Mie cel mai mult imi place poetul cand tine discursuri publice…”Asa deci”…”nu-i asa?” …”asa “…Discutăm altundeva. Eu sunt unul dintre cei care l-au sustinut pe fostul culturnic-metodist, in ’90, la atestarea pe post, cand fostul meu coleg Corneliu Balla a pus problema eliminarii sotului de Securistă din Sistem (“Sistemul Culturii!”). “Poesisul” a fost argumentul forte pe care l-am adus atunci. Numai ca, intre timp, am descoperit dosarele de la CNSAS, CEALALTA FATA A FAMILIEI PE CARE Dv. O CONSIDERATI “una onorabila”. Am descoperit ca, in Institutia ONORABILEI DOAMNE VULTURESCU , profesorul osan, autor de scrisori impotriva lui Ceausescu, pe nume Ternaru, a fost adus la Biroul “S”, (“onorabilul” loc de munca al aceleiasi doamne), intr-o noapte a anului 1984, cu ajutorul patriotilor de acolo, și incă nu s-a intors la copii si la nevasta. S-o fi inaltat la Ceruri…Pentru astfel de fapte minunate, propun ca onorabilei doamne sa i se ridice o statuie.. Iti sugerez sa initiezi in acest sens o colecta publica..Mai sunt oameni ca dumneata care vor fi onorati s-o transpuna, pe admirabila ofitera, in bronz, marmura sau granit… Iti mai recomand, asta numai dumitale care esti un admirator al poetului, sa citesti Acolada nr. 4 / 2011 (vezi. pag.20-21 : “George Vulturescu-un voluptuos al penisului captiv”.Vei vedea cât de Sus poate coborî un mic geniu care, vorba dumitale, “strălucește” în literatură..Cred ca Manolescu nu mai doarme noptile de necaz că a omis să-i dedice un capitol în a sa “Istorie…”.) P.S.- Cu invidia n-am niciun fel de raporturi. Am plecat la Baia-Mare in clipa cand au venit la cârmă tot felul de fesenisti, peremistiti, peuneristi. In ciuda faptului ca m-au inaintat in inaltul grad de director peste întreaga “Cultură”( fara sa-mi ceara consimtamantul!). Am lasat onorabila functie fostilor activisti…Desi, sub ministeriatul Plesu-Andor, initiasem cateva proiecte… De anvergură…Viorel RogozUn P.S- in « Acolada », nr. 5 / 2011, referitor la apararea cuplului Vulturescu : Un oarecare LASZLO ALEXANDRU, ale cărui conferinte ştiintifice (vezi festivalul ≪FIRE DE TORT!≫) sunt foarte apreciate de minerii din Rodna (după cum am aflat in timp ce derulam o anchetă etnologică de teren), intervine, pe internet, cu o filipică ambiguă, dar care se vrea o caldă strangere de mană, duioasă imbărbătare adusă Familiei Vulturescu, aflată in grea suferintă, după ce partea bărbătească a insolitului melanj mitoman şi-a adjudecat titlul de Pinocchio – prin inventarea unui dezonorant penis captiv cu a cărui demantelare, in ultima vreme, poetul născut pe aliniamentul mitic Nord-Vest —> Nord-Est (secondat de securista lui colonelă) s-a afirmat. Iată-l pe vanătorul de sconcşi, amirosind pestilentele desfundate, in editie princeps, de revista „POESIS”: ≪P.S. Nu lipsesc miasmele de latrină din această revistă impodobită ca pomul de Crăciun.Un oarecare Viorel Rogoz işi intitulează „dezvăluirile” despre un poet concitadin şi sotia acestuia: George Vulturescu – un voluptuos al penisului captiv (p. 20-21). Cine zice – aşa să i se-arate!≫ (vedeti, dacă mai apucati şi dacă vă descurcati, revista crepusculară „Tribuna”, in editie populară online!). E de mirare că a-vidul de publicitate Laszlo işi incheie maledictia cu o anatemă prevestitoare: „Cine zice – aşa să i se-arate!” Păi, George Vulturescu zice, intr-un „J’ACCUSE!” furibund in urma căruia a ieşit cu revista pătată. Şi nici obrazul, atat cat mai are, nu mai exprimă o figură intrutotul imaculată… Aşteptăm siderati deconspirarea de către C.N.S.A.S. a sursei S3 din D.U.I.«POETUL», o bubă malignizată, pritocită de Institutia Răufamată a securistei-sotii, unui fioros duşman al Poporului:Radu Ulmeanu.Marcel PapuciIn tara asta, turnatorii sunt “cetateni de onoare”.Doi turnatori sunt propusi sa li se acorde titlul de “om al anului 2012″. Unul, Rudolf Fatyol, este directorul Filarmonicii din Satu-Mare si a turnat de a stins. Al doilea , George Vulturescu, este in lucru la C.N.S.A.S. ca turnator sub numele de cod “S3″ si, scrie presa, a turnat cu aprobare speciala deoarece sotia i-a fost colonel de securitate la Baia Mare. Turna sistematic un poet din Maramures care semneaza Radu Ulmeanu.Monica Popescu26/10/2013 at 14:19Eu Monica Popescu recunosc ca am turnat. Nu puteam suporta inpertinenti ce incalcau politica partidului. Si astazi sunt pedepsiti cei care au criticat Psd-ul sau alte formatiuni. Pe Valer Marian l-au dat afara pentru ca nu a fost de acord cu Ponta si l-a tradat. Eu l-am raportat pe Viorel Rogoz si am pus si elevii pe urmele lui. Am adunat un material valoros. L-am intocmit in interesul tarii si a poporului. Sotul meu era secretar de partid. Era normal sa fiu vigilenta. Acum, dupa ce partidul a fost inlaturat , sotul a trecut la altul tot atat de uman casi pcr-ul. E vorba de Partidul Socialist a Munci. Noi muncim si azi. Eu am fost promovata in post inportant. Meritele acelora care au informat sunt recunoscute si astazi. Statul nostru ii apara pe cei care au fost si sunt adevarati patrio
27 octombrie 2013, 13:30
Dorutule, du-te taica la scoala si invata sa scrii corect, cum ai trecut prin scoala, ca gasca prin apa? Toti din familia ta ati trecut la fel, acum te pomenesti ca te dai mare "student"...Te descurci la fel de bine ca si la facultatea la care nu ai luat nici un examen si ai ramas REPETENT....dar la astalalta facultate are tatucul PILE, doar sunt bani din "munca cinstita", nu???!!! Asa ca ...zdrentelor ce sunteti, lasati "ciocul mic"...ca nu a fost taica-tu singurul om din sat care a muncit (dar ceilalti, care nu au fost primari nu s-au imbogatit peste noapte). Si nu a fost nici singurul care a furat, existand o traditie in familie in acest sens: tatal lui, bunicutul tau, a facut parnaie (adica puscarie, ca sa intelegi mai bine, ca nu esti prea cultivat) pentru furt de la consatenii lui.. Ce-i drept, el era un mic "gainar" in timp ce voi...Tu ai grija sa nu-ti depasesti "maestrul"(pe tata) in turnatorii...la securitate!!!
15 iunie 2012, 11:36
sunt fiul lui Olaru Florin si vreau sal intreb pe justitiaru de unde stie el ca tata a furat si tot ce are are prin munca caci cand el dormea ca sefu el tata se trezea pentru a munci no furat nimik de la nimeni si so ridicat prin fortele proprii singura zdreamnta esti u ca nu stii despre ce vb si pune mana si munceste daca vrei sa ai si u
11 iunie 2012, 17:28
5 mai 2012, 17:31
declarat informator de Curtea de Apel Bucureşti...spune ceva? Turnator cu acte in regula...ce mai atatea discutii? Declarat...de institutia statului....fara drept de apel....intelege cineva asta? ESTE EVIDENT da? Cum poate partidul din care face parte Atitiene sa aiba incredere in omul ala...cand el a turnat securitatii? Imi raspunde cineva la intrebarea asta?
6 aprilie 2012, 18:14
Daaa...macar lucrul acesta il stiu si eu....nu pot da numele domna sau dra Irina...dar eram de fata in momentul accidentului....lumea de acolo stie cine este vinovat oricum...dar oare nu vi se pare normal ca lucruri de genul sa se incerce sa fie musamalizate? Asa fac oamenii care au bani in ziua de astazi...ca altul care are un mic accident are o mei de probleme...iar unul ca fiul domnului Atitiene....scapa mult mai usor. Din informatiile date de unii colegi de-ai mei...am auzit si eu lucruri despre oamenii care muncesc atatia ani...si care iau salarii uriase "pe masura muncii lor". Cunosc un domn Sus pus din Flamanzi...care o cunoaste f bine pe doamna Atitiene...mergand uneori cu dansa la diferite seminarii sau intalniri...si imi spunea cu cateva saptamani in urma cat de informata si inteligenta este aceasta doamna,si stie cum sa scoata bani din primaria aia. Parerea mea e ca s-a putea gasi un inlocuitor mult mai bun care sa faca treaba mult mai buna si care sa nu se mai laude la colegi ca ea munceste cel mai mult in institutia aia, sa lase pe ceilalti sa aprecieze...si eu muncesc aici...dar iau 8 milioane de lei vechi..doamna ce salariu are? Am inteles ca este sefa de cabinet? Tocmai de aceea nu poate da afara pe nimeni din ramura contabilitate? Stiu de la "colegul" domniei sale destule informatii...insa prefer sa nu spun mai multe..probabil dupa cum observ in comentariile de mai sus..la nivel local se stiu mult mai multe lucruri...si nu are rost sa le desfasor aici. Oamenii de genul trebuie sa stea acasa...sa mai lase pe altii mai competenti sa vina in sistem
6 aprilie 2012, 18:10
Sivicele IGNAT de la Stefanesti are dosar in solutionare si sta bine mersi.
6 aprilie 2012, 08:31
Nu pot sa nu ma alatur celor ce comenteaza cand aud de numele Atitiene..dar de accidentul de la Dorohoi a fiului sau ce stiti? Initial se spunea ca de vina este femeia, apoi a doua zi s-a revenit..cum isi permite sa minta asa pe fata? Probabil ca e genul care calca pe cadavre pentru a iesi curat..Noroc ca erau si OAMENI de fata, ca altfel sigur musamaliza.
5 aprilie 2012, 17:53
domnilor...ma scuzati..sunt fiica domnului Atitiene...desi cei care lasa comentarii..ma cunosc..insa am si eu o mica problema....credeti..ca acest om care a muncit 46 de ani impreuna cu nevasta este bogat?? de ce va legati doar de familia mea in campania electorala?? chiar nu va este rusine?? informati-va cum a dobandit aceasta familie toate bunurile pe care le poseda in ziua de azi...si apoi comentati. spre deosebire de altii in familia Atitiene se munceste de la mic la mare, si va rog din suflet mai scutiti-ne. faceti voi politica mizerabil asa cum stiti si lasati-ne in pace. cei care au ceva de comentat va rog scrieti-va numele. stiti ca este vorba aia romaneasca...MUSCATI DE OBRAZ....NU DE.........Astept parerile oamenilor sinceri si care gandesc. multumesc!!!! necunoscatorii sa-si vada de treaba.
4 aprilie 2012, 19:15
sssss
4 aprilie 2012, 16:08
Singur...Interesele Comunei? Cred ca toata lumea stie cat de bine si le-a aparat pe cele proprii si ale familiei,probabil exact cum procedeaza multi in ziua de astazi...
4 aprilie 2012, 15:23
Stie cineva ce inseamnă să fii stresat în fiecare zi? Nu tin parte nimanui,dar nu doresc sa traiti clipele de groază pe care le-am trait unii dintre noi. Pe cine a turnat asa de rau oamenii astia? Voi tinerilor care fugiti dintr-o barca in alta credeţi că veţi reconstrui ROmania? oi care vă murdăriţi cu bani de la care dă mai mult? Domnul Atitiene, a fost este şi va fi un om pentru oameni, a făcut bine tuturor, a apărat interesele comunei.Cine are curajul să-l înfrunte, oamenii comunei îl cunosc.
4 aprilie 2012, 09:44
Stiti ce e misto...ca un "domn" precum Atitiene din Hudesti, cel care mereu are gura mare si se crede buricul pamantului..si cel mai mare din partidul ala,care impreuna cu nevasta-sa au facut numai tampenii prin primaria aia,ca sa nu mai spun mai clar unele lucruri...ce credeti..e turnator cu acte in regula...Felicitari domle Truca...intr-adevar...sa fiti cu gura mare si de azi inainte...Aviz tuturor care se cred importanti in primaria aia si nu au habar care urechi au.
3 aprilie 2012, 20:38
"În ciuda muncii depuse şi a prevederilor legale în vigoare, deconspirarea unei informator şi constatarea în instanţă a acestuia au ajuns să dea doar satisfacţii morale. Doi primari în funcţie, Costinel Ciubotaru de la Suliţa şi Ioan Ursachi de la Mileanca au fost declaraţi colaboratori de instanţă însă continuă să ocupe funcţiile. Ba mai mult, primul dintre aceştia se regăseşte în continuare pe lista PDL pentru o nouă candidatură la Primăria Suliţa." Dar de ce nu spuneţi si despre al doilea, Ioan Ursachi, care va candida din partea USL-ului?
3 aprilie 2012, 18:26
O zdreanta di primar...un hot, ar fi bini sa fie verificat de undi are atita pamint ( apus stapinire prin acti false pe pamantu celor morti care nu au avut urmasi...etc), cum o facut atita avere (ca la alegerea lui ca primar nu avea nici sare la scrumbie), cum o facut toate licitatile pentru constructiii (pe care li-o cistigat cumatru lui pi nume VIZITIU) si citi bani o furat si inpartit inpreuna, di undi apartamente, masini, o multimi di oi, tractor si altili.....C-io facut cu bani omenilor pentru imas undi o avuto sefa pi femeea lui ? RUSINE !RUSINE ! M-ai ai curaj sa m-ai vrei sa fi ales primar?Huooo !!!!Tradatorule, iuda ce esti, afara din sat !!! Nai facut nimica pentu comuna nostra, numai ai furat si teai inbogatit, di cite ori vin in sat ma doare sufletu, cind vad alti comuni ce frumos arata, da la noi...nimica!! huooo !!!!
3 aprilie 2012, 03:16
A cerut cineva informatii despre dosarul "primarului " Flutur Mugurel etc?
2 aprilie 2012, 21:50
la puscarie cu Truca
2 aprilie 2012, 15:15
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
“Este o provocare pentru mine, mai ales că eu vin din mediul privat și nu vin dintr-o poziție de administrație publică. Este o provocare pe care am acceptat-o și sper să îmi duc mandatul până la capăt. Abia aștept să îmi ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8831 lei
USD
Dolarul SUA
4.0924 lei
CHF
Francul elveţian
4.4065 lei
GBP
Lira sterlină
5.6478 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7707 lei
XAU
Gramul de aur
223.0612 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2309 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3333 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1352 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2197 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1854 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6566 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.8 o C
Dorohoi
1.0 o C
Bucecea
0.7 o C
Darabani
1.3 o C
Saveni
0.8 o C
Ştefăneşti
0.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.