Ancheta săptămânii
Cel mai tare primar din judeţ, turnător la Securitate – LISTA nouă a informatorilor din primării
Cercul aleşilor locali care au colaborat cu fostul organ de represiune comunist se extinde. Raportul de activitate pe 2011 al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) cuprinde destule surprize pentru administraţia publică din Botoşani. Şase demnitari au fost deconspiraţi ca informatori ai Securităţii şi au fost daţi în judecată de CNSAS. Unii dintre ei au pierdut deja procesele de le-au fost intentate şi au trecut oficial în rândul turnătorilor.

Descoperit la al patrulea mandat de primar
Printre cei pe numele cărora s-a deschis o acţiune în instanţă se află şi primarul de Răuseni. Procesul a început chiar în luna ianuarie a acestui an, pe 11, la Curtea de Apel Bucureşti, când s-a dat amânare în vederea comunicării notei de constatare şi a înscrisurilor aferente pentru ca pârâtul să ia cunoştinţă. A doua înfăţişare a avut loc pe 7 martie, dată la care s-a decis să se dea posibilitate reclamantului, prin consilier juridic, să ia cunoştinţă de întâmpinare. Florin Olaru a fost verificat în baza art. 3, litera g din  OUG 24/2008 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securităţii. În acesta se precizează că orice cetăţean român, precum şi presa, partidele, organizaţiile neguvernamentale, instituţiile au dreptul de a fi informate, la cerere, în legătură cu calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia, a candidaţilor la alegerile prezidenţiale, generale, locale, precum şi a persoanelor care ocupă funcţii de primari, viceprimari, consilieri judeţeni şi locali. În urma controlului efectuat CNSAS a constatat că are suficiente elemente pentru a-l declara pe primarul de Răuseni colaborator, însă cum această calitate se constată doar de către instanţă, s-a ajuns la amintitul proces. Florin Olaru face parte alături de Angela Toma de la George Enescu din rândul celor mai longevivi primar, având patru mandate la activ. Acum şi-l doreşte pe al V – lea şi susţine că acuzaţiile care i se aduc ar reprezenta un atac venit din partea foştilor colegi de partid după ce a hotărât să treacă de la PSD la PDL şi să candideze pe listele „Mişcării pentru Botoşani”. „Ei nu ştiu ce să scoată acuma. N-am nici o treabă, doar nu dau declaraţie acuma: ai fost, n-ai fost. Acum ştii cum e: «ne-a lăsat, ne-a trădat» . Mai ales Ţurcanu, ce poţi să te aştepţi de la Ţurcanu?” ne-a spus Florin Olaru (foto dreapta sus) referindu-se la declaraţiile pe propria răspundere privind colaborarea cu Securitatea pe care trebuie să lea dea orice candidat la funcţia de primar, indiferent că este vorba de municipiu, oraş sau comună.

CITEŞTE ŞI:
 Primul primar PSD trecut „cu acte” la PDL, trei "portocalii" lăsaţi fără sprijin

Probleme şi pentru cel mai longeviv viceprimar
Pe lista şefilor din administraţia publică locală deconspiraţi recent se află, coincidenţă, şi cel mai longeviv dintre viceprimari. Eugen Muraru, aflat la al patrulea mandat de viceprimar, a fost trimis în judecată de CNSAS chiar la începutul acestui an şi a avut termen pe 21 martie. ”Având în vedere necesitatea comunicării către pârât a înscrisurilor depuse de reclamant în şedinţă publică, instanţa va amâna cauza, acordând un nou termen de judecată”, au decis atunci magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti.Potrivit propriilor declaraţii, viceprimarului i se trage de la perioada în care activa ca tehnician la dispensarul veterinar din Bucecea. Mai ales primăvara vitelor li se dădeau în cantităţi mari borhot de la fabrica de zahăr din localitate pentru a creşte producţia de lapte. „În schimb, borhotul se acrea şi se producea o toxiinfecţie alimentară şi acţiona asupra fătului şi mureau viţeii. La noi muream câte 160-170 de viţei pe an, dar erau zile primăvara, când era campania de fătări, erau zile când fătau 14 viţei şi mureau 12. Eu făcând tratamente acolo, au venit şi mă întrebau ce se întâmplă aici. Le spuneam uite asta, asta, asta, dacă mureau… Mă întrebau de ce mor viţeii, cât, cum”, îşi aminteşte Eugen Muraru (foto dreapta). Acesta era chemat cu precădere primăvara, dar susţine că poliţiştii şi nu securiştii îi solicitau declaraţii.

CITEŞTE ŞI:
 Viceprimar de Cartea Recordurilor la Bucecea

Consilieri locali „executaţi” cu procese-fulger
Celor doi li se adaugă şi patru consilieri locali din Bucecea, Hudeşti, Ungureni şi Mihai Eminescu. Doi dintre aceştia au pierdut deja procesele care le-au fost intentate de CNSAS. Astfel, Dumitru Atitiene de la Hudeşti şi Paul Isachi de la Ungureni au fost declaraţi colaboratori ai Securităţii de către Curtea de Apel Bucureşti după judecăţi derulate extrem de rapid. Cel al lui Isachi a început pe 12 octombrie, iar pe 24 noiembrie, la al treilea termen, s-a dat deja sentinţa. Mai mult, Atitiene a fost trecut în rândul informatorilor după numai două înfăţişări, prima pe 1 septembrie, iar a doua pe 13 octombrie. „Admite acţiunea. Constată că pârâtul a avut calitatea de colaborator al Securităţii”, se arată în hotărârea Curţii de Apel Bucureşti. În ambele cazuri consilierii locali au avut dreptul la recurs.
De la primarul de Răuseni la… Ducu Bertzi
Aleşii locali deconspiraţi în 2011 fac parte dintr-un lot de 313 persoane pentru care s-a trimis documentaţia în instanţă în vederea constatării calităţii de lucrător sau de colaborator al Securităţi. Printre aceştia se regăsesc zeci de deţinători ai titlurilor de luptător pentru victoria revoluţiei din decembrie 1989, artişti, cazul lui Alexandru „Ducu” Bertzi – membru fondator Asociaţia Inter-Culturală „Ducu Bertzi”, membru fondator şi vicepreşedinte Uniunea Artiştilor Liber Profesionişti din România sau Corneliu Murgu – director general Opera Naţională Română din Timişoara, oameni de cultură - Nicolae Breban, membru în Consiliul Uniunii Scriitorilor din România. De asemenea, au fost trimişi în judecată şefi de universităţi şi facultăţi, precum Nicolae Dură – prorector Universitatea Ovidius Constanţa şi Radu Solovăstru – rector Universitatea de Artă şi Design Cluj, magistraţi şi diplomaţi - Vasile Macovei – însărcinat cu afaceri la Havana. Pentru aceştia, ca şi pentru colaboratorii de la Botoşani, munca de deconspirare nu a fost una tocmai facilă. Şi aceasta pentru că întocmirea unei note de constatare presupune parcurgerea obligatorie a mai multor etape şi proceduri interne menite atât să respecte interesul public, cât şi dreptul persoanei la protecţia imaginii şi vieţii sale private. „Pentru finalizarea unei verificări şi completarea documentaţiei, Consiliul se adresează altor instituţii, în primul rând foştilor deţinători de arhivă, inclusiv prin convocarea de comisii mixte, atunci când sunt luate în discuţie documente care privesc siguranţa naţională. În mod curent, iniţierea unei verificări din oficiu sau la cerere este urmată de corespondenţa cu SRI, SIE, Serviciul Istoric al Armatei, Direcţia Generală de Paşapoarte din cadrul MAI sau cu alte instituţii care pot deţine documente de interes din perioada 1945 – 1989”, afirmă Dragoş Petrescu, preşedinte CNSAS în raportul de activitate pe 2011.
Turnători deconspiraţi degeaba
În ciuda muncii depuse şi a prevederilor legale în vigoare, deconspirarea unei informator şi constatarea în instanţă a acestuia au ajuns să dea doar satisfacţii morale. Doi primari în funcţie, Costinel Ciubotaru de la Suliţa şi Ioan Ursachi de la Mileanca au fost declaraţi colaboratori de instanţă însă continuă să ocupe funcţiile. Ba mai mult, primul dintre aceştia se regăseşte în continuare pe lista PDL pentru o nouă candidatură la Primăria Suliţa. Florin Egner, fost primar de Botoşani în perioada 2000 – 2004 şi actual consilier local, are la rândul său hotărâre definitivă şi irevocabilă că a fost turnător. Deşi toţi candidaţii la funcţiile de primar au trebuit să completeze declaraţii pe propria răspundere privind relaţia care au avut-o cu Securitatea, nici unul nu a fost condamnat pentru fals în acte. Pe numele lui Costinel Ciubotariu s-a făcut şi o plângere penală în această privinţă, însă procurorii l-au considerat nevinovat. 
Sergiu BĂLĂŞCĂU

Aleşii locali deconspiraţi în 2011

 NUMEFUNCŢIE 
STARE DOSAR
 Ştefan Florentin Poienariu Alecu
 consilier local Bucecea
 în curs de soluţionare la Curtea de Apel Bucureşti
 Dumitru Atitiene
consilier local Hudeşti
 declarat informator de Curtea de Apel Bucureşti
 Paul Isachi
consilier local Ungureni
 declarat informator de Curtea de Apel Bucureşti
 Nicolae Măluş
 consilier local Mihai Eminescu
 în curs de soluţionare la Curtea de Apel Bucureşti
 Eugen Muraru
 viceprimar Bucecea
 în curs de soluţionare la Curtea de Apel Bucureşti
 Florin Olaru
primar Răuseni
 în curs de soluţionare la Curtea de Apel Bucureşti

CITEŞTE POVESTEA COLABORĂRII CU SECURITATEA A PRIMARULUI DE SULIŢA:
 “Marinescu” – dosarul de la Securitate al unui primar PDL recrutat dintre băncile şcolii
AFLĂ ALŢI TURNĂTORI DIN PARTIDE:
 REMEMBER : Botoşani – 20 de ani sub papucul securiştilor şi turnătorilor”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
DEZVĂLUIRI explozive despre „faimoasele autobuze” : Eltrans plătește taxă pentru fiecare kilometru suplimentar și are deja peste 100.000 km în plus - VIDEO
3.600 de euro plătește Eltrans pe lună pentru fiecare autobuz închiriat de la compania turcească cu care s-a încheiat un contract de leasing operațional.Autobuzele s-au defectat de 200 de ori în mai puțin de doi ani și sunt limitate și la numărul de kilometri parcurși.
Femeia comisar de la Protecția Consumatorilor reținută de procurori este pensionară de doi ani, Parchetul și boala au înjumătățit comisarii de la Botoșani
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Botoșani funcționează doar cu jumătate din personal după arestarea a doi comisari și îmbolnăvirea șefului. CJPC era condusă de Mirel Rogalschi, care oficial are funcția de comisar șef adjunct, pentru că postul de comisar șef este deținut la nivelul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Nord – Est (CRPC) Iași, căruia i se subordonează și unitatea de la Botoșani.
Îngrijitoare de lux la Spitalul Mavromati: Lefuri în plată de 6.000 - 9.000 de lei
Nu există posturi mai bine sau mai prost remunerate. În România angajatorii sunt cei care provoacă discrepanțele uriașe între mediul privat și cel bugetar.Și se ajunge astfel ca două persoane care prestează practic aceeași activitate, dar în locuri diferite, să aibă salarii diametral opuse, ca valoare.
După 31 de ani, Primăria Botoșani a înregistrat la OSIM „Premiul Național de Poezie Eminescu”: Eminescu este al nostru, al tuturor / Dacă dorește să-l provincializeze, să-l facă de nivel local, să implice și aprozarul nu știu care...
După trei decenii în care manifestările dedicate Zilelor Eminescu au fost organizate de Fundația Culturală Hyperion, de anul viitor organizatorii ar putea fi alții.Primăria municipiului Botoșani, finanțatorul principal al acestor evenimente culturale, a devenit proprietară pe titulatura premiului.
Lichidare până la capăt: S-a scos la vânzare și o cale ferată din ograda orașului - O să vină romii până la urmă să o cumpereGALERIE FOTO
Cabinetul Individual de Insolvență (CII) ”Dascălu Constantin Lulu” continuă încercarea de recuperare a datoriilor SC Termica SA. La 11 ani de la intrarea în faliment a fostei societăți de termoficare a orașului, în patrimoniul acesteia încă se mai găsesc bunuri care pot fi valorificate.
Marea ”pilăreală”: Statul a uitat de concursuri, puzderie de instituții conduse de interimarii cu pile la partid
”Exercită cu caracter temporar”, ”promovare temporară”, ”delegare atribuții”, ”preluare sarcini”, toate aceste expresii sofisticate nu fac altceva decât să ascundă la Botoșani un fenomen care a luat amploare în pandemie. La conducerile a tot mai multe instituții sunt propulsați oameni fără concurs, dar cu carnetul potrivit de partid.
Loading...
„Omul care mânca două pâini” la companiile orașului, dat afară de la societatea în faliment care a îngropat Primăria în datorii
S-au câștigat și se câștigă bani frumoși la societățile Consiliului Local Botoșani, indiferent de situația lor financiarăDirectorul cu două salarii din termie și-a încheiat contractele de șef și a rămas doar cu statutul de angajat la Modern Calor
TRAGEDIA de la Huțani reprodusă după 41 de ani! Cât de pregătit e Botoșaniul să intervină la un accident de o asemenea amploare? – VIDEO 
Seria articolelor privitoare la cea mai mare tragedie rutieră a României se încheie cu un exercițiu de imaginație. Colonelul Decebal Muraru, inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Nicolae Iorga”, a participat alături de Botoșăneanul la acest demers după un salt în trecut, pornind de la momentul în care s-a aflat de accident. 
Afaceri cu șomeri anchetate de Poliție și Agenția de Integritate, angajați de la AJOFM prinși în morișca subvențiilor
Polițiștii botoșăneni desfășoară o anchetă care vizează modul în care mai multe societăți comerciale și o organizație neguvernamentală au încercat, și unele chiar au și reușit, să obțină subvenții de la bugetul de stat și cel european prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).
Femeia aruncată printre cadavre care a înviat la morgă: Mama, tu ai fost moartă și ești vie, ce ai văzut acolo?VIDEO & FOTOGALERIE
Aproape 42 de ani trecuți din ziua accidentului de la Huțani nu au fost nici pe departe suficienți pentru ca Virgina Varvarei, astăzi pensionară, să uite clipele îngrozitoare prin care a fost nevoită să treacă. Povestea acesteia este probabil cea mai tulburătoare dintre toate cele ale supraviețuitorilor pe care Botoșăneanul a reușit să îi găsească și să îi intervieveze.
”Șoferii iadului”, vinovații de serviciu în ”epoca de aur”: Mergeai non-stop până picai, mai ațipeai... / Când porneai motorul scotea o fumăraie că autogara nu se mai vedeaVIDEO & FOTOGALERIE
Despre modul inuman, un veritabil atentat la siguranța vieții, în care se circula în perioada comunistă...
Loading...
Șoferul din autobuzul groazei a murit sub ochii soției și a lăsat orfani trei copii, două amenzi – singurele pedepse pentru 48 de morți
Cea mai mare tragedie rutieră din istoria României a avut eroul său negativ. Pentru că în comunism sistemul nu putea fi decât perfect, cei care greșeau erau doar oamenii. Chiar dacă, atunci când vorbim despre șoferi de exemplu, erau nevoiți să circule cu autobuze vechi, pline de improvizații și cu anvelope noi, dar cu defecte de fabricație.
OMAGIU adus după 41 de ani de la tragedia în care au murit aproape 50 de botoșăneni - Troiță ridicată de Consiliul Județean și Primărie – VIDEO
Seria articolelor realizate de publicația Botoșăneanul despre tragedia care a avut loc la Huțani în urmă cu mai bine de patru decenii se aproapie de final. Atât cât s-a putut în condițiile date, am încercat să călătorim într-un trecut mai mult sau mai puțin îndepărtat pentru a readuce în atenție accidentul care rămâne pe primul loc în România, în privința numărului ridicat de morți.
Tragedia de la Huțani, dezvăluită în presa comunistă doar la anunțurile de condoleanțe: A fost tratat drept un accident de muncă
Tragedia de la Huțani nu a existat și totul a fost doar un vis urât dacă ar fi să ne luăm după presa botoșăneană din acea perioadă. Presă ce însemna de fapt un singur ziar care nu a pomenit ceva despre cel mai mare accident rutier din istoria României.
Adevărul făcut scrum! Dosarul accidentului de la Huțani TOPIT de Parchet și Poliție – GALERIE FOTO singurele IMAGINI de la tragedia rutieră
Autoritățile au distrus toate dosarele și documentele cu fotografii anexate, declarații de martori, expertize sau rezultate ale cercetărilor penale care au existat în urma celei mai mari tragedii rutiere din țara noastră.Accidentul rutier cu morți colective a avut loc la Huțani pe 29 iunie 1980, când un autobuz s-a răsturnat cu roțile în sus într-o mlaștină, iar în jur de 50 de oameni și-au pierdut viața.
PREMIERĂ: Colonelul Vasile Botezatu, dezvăluiri amănunțite despre ancheta celei mai mari tragedii rutiere a României: Era o situație de război! VIDEO
Jumătatea vieții i-a fost marcată colonelului botoșănean Vasile Botezatu de cea mai mare tragedie rutieră care s-a petrecut vreodată în România, la Huțani – Botoșani.A avut implicare directă în cercetarea ulterioară și, acum, la venerabila vârstă de 81 de ani, își amintește clar modul în care s-a derulat ziua de 29 iunie 1980.
Dezvăluiri după 4 decenii: Anvelopa care a explodat era nouă, ”autobuzul morții” avea doar o ușă și transporta oameni pe... motor
A doua zi după accidentul din 29 iunie 1980 de la Huțani s-a constituit o comisie de constatare tehnică a condițiilor în care s-a produs tragedia. Autobuzul a fost scos din apă cu o macara și transportat la garajul IJTL – Întreprinderea Județeană de Transport Local Botoșani.
Cazul George VulturescuViorel Rogoz a zis:Un cuplu de securisti pe care C.N.S.A.S-ul nu mi l-a deconspirat prompt. Se numesc George Vulturescu (in acte Gheorghe Pop-Silaghi) si Claudia Vulturescu (colonela de Securitate). A cerut si Uniunea Scriitorilor, oficial, sa se comunice care este identitatea delatorului “S3”. L-am descoperit cu oroare in Dosarul de Urmarire Informativa, criptat ‘Poetul”, deschis de Securitate poetului Radu Ulmeanu. Prieteni ai turnatorului , pe care l-am idenificat ca sursa “S3’-(Vulturescu!), mi-au cerut să justific afirmațiile în legătură cu activitatea securistică a familiei Vulturescu. Aduc câteva detalii (nu toate!), reproducând dialogul cu Radu Cenan, pe care l-am purtat pe blogul unui distins intelectual, Liviu Ioan Stoiciu.Radu Cenanaprilie 23rd, 2011 at 12:35Am citit şi eu dezvălurile din “Acolada”, referitoare la sotia lui Vulturescu. Femeia e insa mai respectabilă decât liota de turnători devoalată recent, iar Vulturescu e chiar un poet autentic, un excelent director de revistă şi un om de onoare. Să nu exagerăm, domnilor!Viorel Rogozaprilie 26th, 2011 at 14:09Claudia Vulturescu a lucrat la Departamentul “S”(sef col.Mircea Irimia, cu indicativul “S1″) unde i-au facut de petrecanie profesorului Ioan Ternaru (dupa o suita de anchete, intr-o zi, l-au ridicat pe OM de acasa si l-au dus…E dus si azi…Era in 1984. De l-ar fi lasat printre cei vii, avea timp suficient sa se intoarca. Doar ca DRUMUL SPRE UNITATEA DOAMNEI VULTURESCU A FOST UNUL FĂR’ DE INTOARCERE. Onorabilă doamnă, doamna asta Vulturescu, nu-i asa , Radu Cenan?)Deci, doamna Vulturescu a avut, in indicativ un « S ». Iar, in dosarul lui Radu Ulmeanu, apare ca turnator « S3 ». Acesta a fost utilizat cu aprobarea sefului Securitatii. Ori, se stie, membrii familiilor de securist erau folositi doar cu aprobarea comandantului. Aici, e dator George Vulturescu sa faca lumina. Ar putea si el sa-si puna cenusa in cap si sa spuna, ca altii, ca asa au fost vremurile. Prietenii, oricum, l-au iertat. Din moment ce fac interventii sa nu-i mai pun numele in « Acolada ».• Radu Cenanaprilie 26th, 2011 at 14:47Cat i-am cunoscut eu, familia Vulturescu e una onorabila. Ca om de cultura G. Vulturescu e un poet stralucit, care tine in viata o publicatie excelenta, Poesis. Ca e sapat pe plan local de tot soiul de invidiosi, asta nu e decat ceva traditional spiritului mioritic. Domnul Rogoz ca oenolog si folckorist ar trebui sa stie mai bine povestea cu cei trei pacurarei.• Viorel Rogozaprilie 26th, 2011 at 20:24O stiu si cu cei doi Vulturei…Mie cel mai mult imi place poetul cand tine discursuri publice…”Asa deci”…”nu-i asa?” …”asa “…Discutăm altundeva. Eu sunt unul dintre cei care l-au sustinut pe fostul culturnic-metodist, in ’90, la atestarea pe post, cand fostul meu coleg Corneliu Balla a pus problema eliminarii sotului de Securistă din Sistem (“Sistemul Culturii!”). “Poesisul” a fost argumentul forte pe care l-am adus atunci. Numai ca, intre timp, am descoperit dosarele de la CNSAS, CEALALTA FATA A FAMILIEI PE CARE Dv. O CONSIDERATI “una onorabila”. Am descoperit ca, in Institutia ONORABILEI DOAMNE VULTURESCU , profesorul osan, autor de scrisori impotriva lui Ceausescu, pe nume Ternaru, a fost adus la Biroul “S”, (“onorabilul” loc de munca al aceleiasi doamne), intr-o noapte a anului 1984, cu ajutorul patriotilor de acolo, și incă nu s-a intors la copii si la nevasta. S-o fi inaltat la Ceruri…Pentru astfel de fapte minunate, propun ca onorabilei doamne sa i se ridice o statuie.. Iti sugerez sa initiezi in acest sens o colecta publica..Mai sunt oameni ca dumneata care vor fi onorati s-o transpuna, pe admirabila ofitera, in bronz, marmura sau granit… Iti mai recomand, asta numai dumitale care esti un admirator al poetului, sa citesti Acolada nr. 4 / 2011 (vezi. pag.20-21 : “George Vulturescu-un voluptuos al penisului captiv”.Vei vedea cât de Sus poate coborî un mic geniu care, vorba dumitale, “strălucește” în literatură..Cred ca Manolescu nu mai doarme noptile de necaz că a omis să-i dedice un capitol în a sa “Istorie…”.) P.S.- Cu invidia n-am niciun fel de raporturi. Am plecat la Baia-Mare in clipa cand au venit la cârmă tot felul de fesenisti, peremistiti, peuneristi. In ciuda faptului ca m-au inaintat in inaltul grad de director peste întreaga “Cultură”( fara sa-mi ceara consimtamantul!). Am lasat onorabila functie fostilor activisti…Desi, sub ministeriatul Plesu-Andor, initiasem cateva proiecte… De anvergură…Viorel RogozUn P.S- in « Acolada », nr. 5 / 2011, referitor la apararea cuplului Vulturescu : Un oarecare LASZLO ALEXANDRU, ale cărui conferinte ştiintifice (vezi festivalul ≪FIRE DE TORT!≫) sunt foarte apreciate de minerii din Rodna (după cum am aflat in timp ce derulam o anchetă etnologică de teren), intervine, pe internet, cu o filipică ambiguă, dar care se vrea o caldă strangere de mană, duioasă imbărbătare adusă Familiei Vulturescu, aflată in grea suferintă, după ce partea bărbătească a insolitului melanj mitoman şi-a adjudecat titlul de Pinocchio – prin inventarea unui dezonorant penis captiv cu a cărui demantelare, in ultima vreme, poetul născut pe aliniamentul mitic Nord-Vest —> Nord-Est (secondat de securista lui colonelă) s-a afirmat. Iată-l pe vanătorul de sconcşi, amirosind pestilentele desfundate, in editie princeps, de revista „POESIS”: ≪P.S. Nu lipsesc miasmele de latrină din această revistă impodobită ca pomul de Crăciun.Un oarecare Viorel Rogoz işi intitulează „dezvăluirile” despre un poet concitadin şi sotia acestuia: George Vulturescu – un voluptuos al penisului captiv (p. 20-21). Cine zice – aşa să i se-arate!≫ (vedeti, dacă mai apucati şi dacă vă descurcati, revista crepusculară „Tribuna”, in editie populară online!). E de mirare că a-vidul de publicitate Laszlo işi incheie maledictia cu o anatemă prevestitoare: „Cine zice – aşa să i se-arate!” Păi, George Vulturescu zice, intr-un „J’ACCUSE!” furibund in urma căruia a ieşit cu revista pătată. Şi nici obrazul, atat cat mai are, nu mai exprimă o figură intrutotul imaculată… Aşteptăm siderati deconspirarea de către C.N.S.A.S. a sursei S3 din D.U.I.«POETUL», o bubă malignizată, pritocită de Institutia Răufamată a securistei-sotii, unui fioros duşman al Poporului:Radu Ulmeanu.Marcel PapuciIn tara asta, turnatorii sunt “cetateni de onoare”.Doi turnatori sunt propusi sa li se acorde titlul de “om al anului 2012″. Unul, Rudolf Fatyol, este directorul Filarmonicii din Satu-Mare si a turnat de a stins. Al doilea , George Vulturescu, este in lucru la C.N.S.A.S. ca turnator sub numele de cod “S3″ si, scrie presa, a turnat cu aprobare speciala deoarece sotia i-a fost colonel de securitate la Baia Mare. Turna sistematic un poet din Maramures care semneaza Radu Ulmeanu.Monica Popescu26/10/2013 at 14:19Eu Monica Popescu recunosc ca am turnat. Nu puteam suporta inpertinenti ce incalcau politica partidului. Si astazi sunt pedepsiti cei care au criticat Psd-ul sau alte formatiuni. Pe Valer Marian l-au dat afara pentru ca nu a fost de acord cu Ponta si l-a tradat. Eu l-am raportat pe Viorel Rogoz si am pus si elevii pe urmele lui. Am adunat un material valoros. L-am intocmit in interesul tarii si a poporului. Sotul meu era secretar de partid. Era normal sa fiu vigilenta. Acum, dupa ce partidul a fost inlaturat , sotul a trecut la altul tot atat de uman casi pcr-ul. E vorba de Partidul Socialist a Munci. Noi muncim si azi. Eu am fost promovata in post inportant. Meritele acelora care au informat sunt recunoscute si astazi. Statul nostru ii apara pe cei care au fost si sunt adevarati patrio
27 octombrie 2013, 13:30
Dorutule, du-te taica la scoala si invata sa scrii corect, cum ai trecut prin scoala, ca gasca prin apa? Toti din familia ta ati trecut la fel, acum te pomenesti ca te dai mare "student"...Te descurci la fel de bine ca si la facultatea la care nu ai luat nici un examen si ai ramas REPETENT....dar la astalalta facultate are tatucul PILE, doar sunt bani din "munca cinstita", nu???!!! Asa ca ...zdrentelor ce sunteti, lasati "ciocul mic"...ca nu a fost taica-tu singurul om din sat care a muncit (dar ceilalti, care nu au fost primari nu s-au imbogatit peste noapte). Si nu a fost nici singurul care a furat, existand o traditie in familie in acest sens: tatal lui, bunicutul tau, a facut parnaie (adica puscarie, ca sa intelegi mai bine, ca nu esti prea cultivat) pentru furt de la consatenii lui.. Ce-i drept, el era un mic "gainar" in timp ce voi...Tu ai grija sa nu-ti depasesti "maestrul"(pe tata) in turnatorii...la securitate!!!
15 iunie 2012, 11:36
sunt fiul lui Olaru Florin si vreau sal intreb pe justitiaru de unde stie el ca tata a furat si tot ce are are prin munca caci cand el dormea ca sefu el tata se trezea pentru a munci no furat nimik de la nimeni si so ridicat prin fortele proprii singura zdreamnta esti u ca nu stii despre ce vb si pune mana si munceste daca vrei sa ai si u
11 iunie 2012, 17:28
5 mai 2012, 17:31
declarat informator de Curtea de Apel Bucureşti...spune ceva? Turnator cu acte in regula...ce mai atatea discutii? Declarat...de institutia statului....fara drept de apel....intelege cineva asta? ESTE EVIDENT da? Cum poate partidul din care face parte Atitiene sa aiba incredere in omul ala...cand el a turnat securitatii? Imi raspunde cineva la intrebarea asta?
6 aprilie 2012, 18:14
Daaa...macar lucrul acesta il stiu si eu....nu pot da numele domna sau dra Irina...dar eram de fata in momentul accidentului....lumea de acolo stie cine este vinovat oricum...dar oare nu vi se pare normal ca lucruri de genul sa se incerce sa fie musamalizate? Asa fac oamenii care au bani in ziua de astazi...ca altul care are un mic accident are o mei de probleme...iar unul ca fiul domnului Atitiene....scapa mult mai usor. Din informatiile date de unii colegi de-ai mei...am auzit si eu lucruri despre oamenii care muncesc atatia ani...si care iau salarii uriase "pe masura muncii lor". Cunosc un domn Sus pus din Flamanzi...care o cunoaste f bine pe doamna Atitiene...mergand uneori cu dansa la diferite seminarii sau intalniri...si imi spunea cu cateva saptamani in urma cat de informata si inteligenta este aceasta doamna,si stie cum sa scoata bani din primaria aia. Parerea mea e ca s-a putea gasi un inlocuitor mult mai bun care sa faca treaba mult mai buna si care sa nu se mai laude la colegi ca ea munceste cel mai mult in institutia aia, sa lase pe ceilalti sa aprecieze...si eu muncesc aici...dar iau 8 milioane de lei vechi..doamna ce salariu are? Am inteles ca este sefa de cabinet? Tocmai de aceea nu poate da afara pe nimeni din ramura contabilitate? Stiu de la "colegul" domniei sale destule informatii...insa prefer sa nu spun mai multe..probabil dupa cum observ in comentariile de mai sus..la nivel local se stiu mult mai multe lucruri...si nu are rost sa le desfasor aici. Oamenii de genul trebuie sa stea acasa...sa mai lase pe altii mai competenti sa vina in sistem
6 aprilie 2012, 18:10
Sivicele IGNAT de la Stefanesti are dosar in solutionare si sta bine mersi.
6 aprilie 2012, 08:31
Nu pot sa nu ma alatur celor ce comenteaza cand aud de numele Atitiene..dar de accidentul de la Dorohoi a fiului sau ce stiti? Initial se spunea ca de vina este femeia, apoi a doua zi s-a revenit..cum isi permite sa minta asa pe fata? Probabil ca e genul care calca pe cadavre pentru a iesi curat..Noroc ca erau si OAMENI de fata, ca altfel sigur musamaliza.
5 aprilie 2012, 17:53
domnilor...ma scuzati..sunt fiica domnului Atitiene...desi cei care lasa comentarii..ma cunosc..insa am si eu o mica problema....credeti..ca acest om care a muncit 46 de ani impreuna cu nevasta este bogat?? de ce va legati doar de familia mea in campania electorala?? chiar nu va este rusine?? informati-va cum a dobandit aceasta familie toate bunurile pe care le poseda in ziua de azi...si apoi comentati. spre deosebire de altii in familia Atitiene se munceste de la mic la mare, si va rog din suflet mai scutiti-ne. faceti voi politica mizerabil asa cum stiti si lasati-ne in pace. cei care au ceva de comentat va rog scrieti-va numele. stiti ca este vorba aia romaneasca...MUSCATI DE OBRAZ....NU DE.........Astept parerile oamenilor sinceri si care gandesc. multumesc!!!! necunoscatorii sa-si vada de treaba.
4 aprilie 2012, 19:15
sssss
4 aprilie 2012, 16:08
Singur...Interesele Comunei? Cred ca toata lumea stie cat de bine si le-a aparat pe cele proprii si ale familiei,probabil exact cum procedeaza multi in ziua de astazi...
4 aprilie 2012, 15:23
Stie cineva ce inseamnă să fii stresat în fiecare zi? Nu tin parte nimanui,dar nu doresc sa traiti clipele de groază pe care le-am trait unii dintre noi. Pe cine a turnat asa de rau oamenii astia? Voi tinerilor care fugiti dintr-o barca in alta credeţi că veţi reconstrui ROmania? oi care vă murdăriţi cu bani de la care dă mai mult? Domnul Atitiene, a fost este şi va fi un om pentru oameni, a făcut bine tuturor, a apărat interesele comunei.Cine are curajul să-l înfrunte, oamenii comunei îl cunosc.
4 aprilie 2012, 09:44
Stiti ce e misto...ca un "domn" precum Atitiene din Hudesti, cel care mereu are gura mare si se crede buricul pamantului..si cel mai mare din partidul ala,care impreuna cu nevasta-sa au facut numai tampenii prin primaria aia,ca sa nu mai spun mai clar unele lucruri...ce credeti..e turnator cu acte in regula...Felicitari domle Truca...intr-adevar...sa fiti cu gura mare si de azi inainte...Aviz tuturor care se cred importanti in primaria aia si nu au habar care urechi au.
3 aprilie 2012, 20:38
"În ciuda muncii depuse şi a prevederilor legale în vigoare, deconspirarea unei informator şi constatarea în instanţă a acestuia au ajuns să dea doar satisfacţii morale. Doi primari în funcţie, Costinel Ciubotaru de la Suliţa şi Ioan Ursachi de la Mileanca au fost declaraţi colaboratori de instanţă însă continuă să ocupe funcţiile. Ba mai mult, primul dintre aceştia se regăseşte în continuare pe lista PDL pentru o nouă candidatură la Primăria Suliţa." Dar de ce nu spuneţi si despre al doilea, Ioan Ursachi, care va candida din partea USL-ului?
3 aprilie 2012, 18:26
O zdreanta di primar...un hot, ar fi bini sa fie verificat de undi are atita pamint ( apus stapinire prin acti false pe pamantu celor morti care nu au avut urmasi...etc), cum o facut atita avere (ca la alegerea lui ca primar nu avea nici sare la scrumbie), cum o facut toate licitatile pentru constructiii (pe care li-o cistigat cumatru lui pi nume VIZITIU) si citi bani o furat si inpartit inpreuna, di undi apartamente, masini, o multimi di oi, tractor si altili.....C-io facut cu bani omenilor pentru imas undi o avuto sefa pi femeea lui ? RUSINE !RUSINE ! M-ai ai curaj sa m-ai vrei sa fi ales primar?Huooo !!!!Tradatorule, iuda ce esti, afara din sat !!! Nai facut nimica pentu comuna nostra, numai ai furat si teai inbogatit, di cite ori vin in sat ma doare sufletu, cind vad alti comuni ce frumos arata, da la noi...nimica!! huooo !!!!
3 aprilie 2012, 03:16
A cerut cineva informatii despre dosarul "primarului " Flutur Mugurel etc?
2 aprilie 2012, 21:50
la puscarie cu Truca
2 aprilie 2012, 15:15
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În bazele noastre de date pe care le gestionăm apare un UAT care nu generează deșeuri, nu generează. Deci, operatorul care acționează pe zonă spune că zero. Este vorba despre comuna Concești. E singura comună care nu ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
1 iulie 2022
EUR
Euro
4.9461 lei
USD
Dolarul SUA
4.7286 lei
CHF
Francul elveţian
4.9311 lei
GBP
Lira sterlină
5.7088 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4869 lei
XAU
Gramul de aur
273.0029 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2398 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2198 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6612 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1999 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6650 lei
Vremea
astăzi
Botosani
24.6 o C
Dorohoi
24.6 o C
Bucecea
23.9 o C
Darabani
20.8 o C
Saveni
25.1 o C
Ştefăneşti
25.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.