Ancheta săptămânii
Banii înapoi! Panourile care au împânzit judeţul, o afacere liberală pebanii CJ-ului care a umplut de bani firma de IT a junelui liberal - DOCUMENTE
Montarea spre sfârșitul anului trecut a sute de panouri în municipiulreședință și în aproape toate localitățile județului continuă săprovoace probleme Consiliului Județean Botoșani. Dupăcriticile dure ale unor primari şi plângerile depuse de parlamentareleTamara Ciofu şi Doina Federovici la Inspectoratul Judeţean înConstrucţii, Curtea de Conturi a luat poziţie oficială faţă de aceastăiniţiativă.

Aproape 1,4 miliarde lei vechi pentru 260 de panouri

Controlorii financiari au concluzionat că s-au efectuat plăţi nelegale în valoarea de nici mai mult, nici mai puţin de 137.020 de lei pentru amplasarea a 260 de structuri metalice cu textul: "Consiliul Judeţean Botoşani prin preşedintele Florin Ţurcanu informează locuitorii judeţului Botoşani de sprijinul necondiţionat şi disponibilitatea preşedintelui în faţa tuturor problemelor acestora. Programul de lucru al cabinetului preşedintelui Florin Ţurcanu luni-joi 7:30 – 15:00, vineri 7:30 – 13:30. Telefoane cabinet: mobil: 0733…, fix 0231/511230”. Din verificările efectuate a reieşit că modalitatea aleasă de asigurare a accesului la informaţiile de interes public este alta decât cea prevăzută de legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public. Mai exact, Camera de Conturi Botoşani subliniază că fiecare instituţie publică este într-adevăr obligată să comunice din oficiu informaţii precum programul de funcţionare, însă lasă să se înţeleagă faptul că Florin Ţurcanu şi-ar fi făcut reclamă mascată prin introducerea mesajului cu „sprijinul necondiţionat şi disponibilitatea preşedintelui în faţa tuturor problemelor acestora”.

"Cheltuielile angajate şi efectuate cu această destinaţie, în sumă de 137.020 de lei, nu au temei legal”

Inspectorii Curţii menţionează şi că, oricum, informaţiile menţionate apăreau în mai multe ziare.
„Modalitatea aleasă de asigurare a accesului la informaţii de interes public (comunicate din oficiu) prin amplasare de panouri este alta decât cele prevăzute la art.5 alin. 4 din lege. Această modalitate generează cheltuieli suplimentare (faţă de afişare la sediu, publicare în M.Of., internet), nejustificate legal (…). Prin urmare, această modalitate de aducere a informaţiilor la cunoştinţa publică din oficiu nu are bază legală, iar cheltuielile angajate şi efectuate cu această destinaţie, în sumă de 137.020 de lei, nu au temei legal”, se arată în raportul întocmit de Camera de Conturi Botoşani.

Diac propune, Judele aprobă

Scriptic, angajarea cheltuielilor în cauză a plecat de la un referat de necesitate întocmit de un consilier al preşedintelui, Lucian Diac Milatinovici, şi aprobat de administratorul public, Radu Judele. În acesta se face trimitere la amintita lege 544/2001 şi se menţionează că, „fiecare cetăţean informat, având cunoştinţă de coordonate de contact precise va putea să transmită propuneri, sugestii şi opinii cu valoare de recomandare privind activitatea autorităţilor şi instituţiilor publice”. Apoi urmează justificarea aproape amuzantă a cheltuirii a peste un miliard de lei vechi pentru acele panouri: „pentru atingerea scopului amplasării coordonatelor de contact, sunt necesare 260 de structuri metalice, pe care să fie inscripţionate următoarele elemente: denumirea instituţiei, stema judeţului, conducătorul instituţiei, programul de audienţe şi numerele de telefon ale instituţiei”.

cj botosani panouri powerline

Panouri montate fără autorizaţie de construcţie

Firma care s-a ocupat de punerea în practică a planului, SC Powerline SRL, a emis o factură pe 3 decembrie 2013, pentru ca în mai puţin de două săptămâni, mai exact pe 16 decembrie, să îi fie plătită. Contractul de lucrări fusese semnate la începutul lunii august, iar procesul-verbal de recepţie se încheiase pe 2 decembrie.
Dar asta nu este tot. În raportul întocmit de Camera de Conturi Botoşani se specifică negru pe alb că toată cheltuiala cu cele 260 de panouri s-a efectuat în condiţiile în care „nu există autorizaţie de construcţie, fiind încălcate prevederile art. 1, alin.2 din legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii” şi, în plus, „terenurile pe care sunt amplasate panourile, altele decât cele proprietate publică a judeţului, nu sunt concesionate”.
„Abaterea consemnată mai sus a avut drept consecinţă prejudicierea bugetului ordonatorului de credite pe anul 2013 cu suma de 137.020 lei”, este concluzia trasă de controlorii financiari.

Cum explică CJ-ul amplasarea panourilor

Camera de Conturi Botoşani a solicitat puncte de vedere de la mai mulţi angajaţi ai CJ Botoşani implicaţi în această operaţiune, de la administratorul public Radu Judele şi directorul economic Magda Didii, până la consilierul preşedintelui, Lucian Diac Milatinovici, care a întocmit referatul de necesitate. Aceştia au susţinut că modalitatea de informare a populaţiei prin montarea celor 260 de panouri se încadrează în prevederile legii 544/2001, care prevede că, „afişarea la sediul autorităţii sau instituţiei publice este, în cazul tuturor autorităţilor şi instituţiilor publice, modalitatea minimă obligatorie de difuzare a informaţiilor de interes public omunicate din oficiu”.
Administratorul public a explicat necesitatea montării panourilor şi prin utilizarea lor ulterioară în alte scopuri.
„Achiziţia acestor panouri a fost analizată ca o achiziţie a unor obiecte de inventar, ele urmând a fi folosite după necesităţile de diseminare a informaţiilor apărute în derularea activităţii curente a Consiliului Judeţean Botoşani”, a arătat Radu Judele.
Dincolo de toate aceste lucruri, montarea celor 260 de panouri a reprezentat o afacere de casă a liberalilor.

Business liberal pe banii judeţului

Pe 19 iulie 2013, cu aproximativ două săptămâni înainte de perfectarea contractului cu CJ Botoşani, SC Powerline SRL şi-a schimbat obiectul principal de activitate din „comerţ cu amănuntul al calculatoarelor, unităţilor periferice şi software-ului în magazine specializate” în „activităţi de management (gestiune şi exploatare) a mijloacelor de calcul”. Totodată, Sorin Cornilă, nimeni altul decât preşedintele Tineretului Naţional Liberal din municipiul Botoşani, a fost revocat din funcţia de administrator. Oare pentru a nu apărea în contract, facturi etc? În schimb, chiar decizia 1/19 iulie 2013 depusă la Registrul Comerţului este semnată de, „asociat unic, Cornilă Sorin”.
Loveşte şi fugi pare să fi fost tactica junelui liberal în „Afacerea panoul”. După ce la jumătatea lunii decembrie a anului precedent firma tocmai încasase banii de la CJ Botoşani, pe 23 ianuarie 2014 Sorin Cornilă iese din firmă, cedând toate părţile sociale lui Dumitru Cozmîncă, nimeni altul decât cel care fusese numit administrator al firmei în locul şefului TNL Botoşani cu câteva zile înainte de perfectarea actelor cu CJ Botoşani.
CITEŞTE ŞI:
Dragoste de partid: Liderul TNL Botoşani îşi donează apartamentul
În rezumat, referatul de necesitate pentru montarea panourilor a fost semnat de Lucian Diac Milatinovici, preşedinte judeţean TNL Botoşani, cele 260 de bucăţi îl vizau pe Florin Ţurcanu, preşedintele PNL Botoşani, operaţiunea a fost aprobată de un alt liberal, Radu Judele, pentru ca banii să ajungă la o firmă la care unic asociat era Sorin Cornilă, preşedinte municipal TNL Botoşani, care la scurt timp după încasarea banilor a ieşit din societate.

cj botosani panouri powerline sorin cornila

cj botosani panouri powerline sorin cornila 2

Sorin Cornilă a refuzat o invitaţie la emisiunea Botoşăneanul TV difuzată de Somax TV,  motivând că se pregăteşte să plece în concediu, iar vineri Florin Ţurcanu a spus despre acesta că este plecat în Grecia.Oricum, demn de menţionat este că, în perioada în care s-au montat panourile CJ-ului, au apărut altele, cu acelaşi format şi aceleaşi dimensiuni, doar că mesajul provenea din partea PNL Botoşani.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
 După judeţ Ţurcanu umple şi oraşul cu panouri: 4 numai la spital – GALERIE FOTO
[[banner]]
CITEŞTE ŞI:
 Scandalul panourilor, ofensivă totală de la un primar: Atacuri politice, nu există temei legal

Urmărește-ne și pe Google News

STUDIU de CAZ - Cum s-a salvat o fabrică din Botoșani - De la director la muncitori, toți angajații au acceptat să muncească 4 luni fără salariu: Pare o poveste de Ion Creangă, dar așa a fost VIDEO
Astăzi este una dintre cele mai mari companii din Botoșani, însă în anii de după revoluție a fost închisă câteva săptămâni, iar apoi muncitorii au venit la lucru câteva luni cu toate că știau că nu vor fi plătiți. Au acceptat însă această variantă pentru a-și salva fabrica și implicit locurile de muncă.
POVESTEA achitării directorilor de la Modern Calor în dosarul DNA în care a fost atrasă și o companie de top: O încâlceală contractuală cum nu întâlnești în fiecare zi
Pe data de 28 iulie 2017 procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava descindeau în birourile șefilor de la Modern Calor, compania orașului aflată în subordinea Consiliului Local. Era vizat un contract care asigura mentenanța a două motoare de cogenerare încheiat între Modern Calor și Elsaco Electronic.
Desfășurare impresionantă de forțe la o pensiune cu restaurant, piscină, loc de joacă și centru SPA, depistată cu branșament ilegal la apă
Pensiune 30 cu camere, piscină, centru SPA, restaurant, loc de joacă pentru copii, sistem de irigare a spațiului verde, vilă turistică. O afacere înfloritoare și cu impact în comunitate. Cu facturi lunare la apă care ar fi de doar câteva sute de lei.
Xiang, Zheng, Cheng și Sheng... Chinezii cuceresc comerțul la Botoșani: au pus mâna pe câteva dintre cele mai bune spații, iar profitul le-a explodat în pandemie
În alte vremuri văzuți doar pe la televizor ori la filmele de la cinematograf, chinezii încep să devină o prezență constantă în viața orașului. Nu sunt mulți, însă cei puțin ajunși pe aici au reușit să intre cu afaceri în câteva dintre cele mai importante spații din oraș.
AUR-ul a intrat la Botoșani pe mâna unei studente de 20 de ani, luată pe sus de jandarmi: Nu suntem județul paielor. Paie sunt cei care ne-au reprezentat la BucureștiVIDEO & GALERIE FOTO
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) are lider nou la Botoșani. Deși partidul are un senator și un deputat, președinte a fost numită o tânără de 20 de ani.
Fost parlamentar vizat de DNA: Era în același timp director la București și administrator de Primărie la Botoșani – DOCUMENT
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava au ajuns din nou la Botoșani. Sunt vizați un fost deputat în Parlamentul României și un primar în funcție.
”Un joc de glezne, ca la fotbal!” / ”O mare prostie” - Cum s-au mâncat vechii PNL-iști cu PDL-iștii în orașul în care PSD-ul a câștigat toate alegerile, iar primarul PSD îl face director pe contracandidatul de la PNL
Dacă vă imaginați că doar la Botoșani fuziunea PNL – PDL a fost una de formă vă înșelați. Municipiul Botoșani nu este singurul unde unii lideri proveniți din fostele formațiuni au ca principală preocupare anihilarea celeilalte tabere și abia apoi, eventual, lupta cu celelalte partide.
AUR-ul se umple de traseiști, de la administratorul de la ”Apă” și candidatul cu 4 partide în 12 ani, la consilierul care le promitea sătenilor mall în comună
Este o imagine care se repetă obsesiv în politica de după revoluție. La două-trei cicluri electorale apare un partid cu un pronunțat mesaj populist care intră în Parlament și atrage ca un magnet botoșăneni, care după ce au petrecut ani buni pe la unul sau mai multe partide, sesizând formațiunea aflată pe val, realizează brusc că nu se mai regăsesc în partidul din care fac parte și intră în noul partid.
O rușine epocală: Botoșaniul a ratat șansa istorică de a construi un spital nou, n-am încăput nici măcar pe lista unităților respinse - liderii politici aruncă vina unii pe alții
Aproape jumătate din județele țării vor beneficia de unități medicale printr-o linie de finanțare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) gestionată de Ministerul Sănătății (MS) la care, din motive încă neclare, autoritățile botoșănene nu au avut acces. Sau poate că au avut, dar nu au putut ori nu s-au zbătut ori nu și-au unit eforturile pentru a obține finanțarea.
Bătălia revelioanelor pe axa Botoșani – Suceava: Anda Adam e cap de afiș în ambele orașe, prețul total e de trei ori mai mare ”dincolo”
După doi ani în care, din cauza pandemiei, administrațiile publice locale nu au mai organizat concerte de revelion, anul acesta se revine la situația dinaintea restricțiilor.
Singur împotriva sistemului! Un botoșănean a învins statul după ce a făcut pușcărie nevinovat
Era ridicat de pe stradă fiind suspectat că ar fi lovit o femeie și i-ar fi furat lanțul de aur de la gât. Din cauza unui tatuaj a petrecut trei luni într-o celulă, pentru ca ulterior să fie achitat, fapta de tâlhărie nefiind dovedită de procurori.
Angajatul Primăriei scos cu Poliția de la locul de muncă, repus pe post de judecători: Trebuie să i se plătească și toate salariile
Magistrații Tribunalului Botoșani s-au pronunțat în acest dosar vineri, 11 noiembrie 2022.
PSD-iștii din fruntea Urban Serv, doi deja pensionari, încearcă să obțină încă patru ani de mandat FĂRĂ CONCURS 
Membrii consiliului de administrație de la compania de salubrizare a Consiliului Local Botoșani încearcă să rămână încă patru ani în funcție fără să mai susțină vreun concurs. 
Nesimțire în stare pură: Tentativă de majorare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, peste 10.000 de lei lună pentru două mandate
Sunt foști deputați și senatori care au făcut parte din Parlamentul României în urmă chiar și cu două decenii și care încă beneficiază de majorările salariale făcute la limita bunului simț de actualii componenți ai Legislativului.
6 oameni din ALDE intră șefi ”consultativi” la PNL – Povestea unei fuziuni prin... demisie colectivă
Intrarea Roxanei Țurcanu la sfârșitul săptămânii trecute în PNL nu a fost o decizie de moment. Între liberali și liberalii-democrați s-au purtat discuții de mai multe săptămâni privind o fuziune pe plan județean.
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
Daca omul de rand si-ar exprima opinia aici tot ar fi ceva...dar tot ce-i din politica scriu si la comentarii...banuiesc ca aici sunt pesedistii care ii poarta grija lui turcanu.eu nu am treaba cu politica de nicio culoare dar am luat nr de tel pe un astfel de panou, pt a ma ajuta turcanu intr-o problwma si mi a fost de folos...asa ca pt mine au fost utile...oricum sinceri sa fim nu stiu care sefi de judet nu au facut ceva macar o data pt a se promova populatiei
29 iulie 2014, 09:08
Raileanu, Aionesei, Cornila sau cum iti mai zice, ai terminat de pupat fundul Ciobanului si la comentarii? Te ajuta si cealalta frecatoare de menta, Ladi Di... ana?
28 iulie 2014, 22:17
Aceasta Curte de Conturi are niste ani de cand nu exista nimic pe lumea asta la care sa nu se priceapa : medicina, farmacie, cultura in general si constructii in mod special, mecanica fina auto si cuantica, etc. Nu este departe ziua cand cu de la sine putere controla si vor imputa autoritatilor diferite premii inmanate, burse acordate pe motiv ca nu se justifica cheltuirea banului public. Pentru aceasta banda folosirea singurului neuron disponibil este dureroasa. A gresi e omeneste dar pentru ei viata in sine e o greseala. Doar o parere.
28 iulie 2014, 19:33
Treaba cu panourile e jaf la drumul mare...din banii publici, ca asa e in Romania. Ba voi cum credeti ca unul ce a bagat in campanie banet isi va scoate investitia ???
28 iulie 2014, 15:54
cata nesimtire pe baiatu' asta!!! Mai intai a promis o garsoniera, apoi un telefon de noua generatie, etc. Felicitari! va merge capul la prostii dar sa faceti ceva bun si concret pt botosani sau pt "tineretul" di bt cam pe cand???? Rusine pt atatea minciuni!!!!!!!!!!
28 iulie 2014, 15:49
Totusi panourile exista, cum puteti afirma ca s-au furat banii?!
28 iulie 2014, 14:57
Stateai langa panou sau te-ai dus vreo cinci km pana acolo sa iei numarul de telefon ce -ti putea fi dat si daca sunai la informatii telefonice...mincinosi ordinari...
28 iulie 2014, 13:40
Deci ,jurnalistul x are curajul ,cu documente sa ne arate noua ,cetatenilor ca la CJ Turcanu si ai lui isi bat joc de banul public intr-un mod cel putin ordinar impuscand doi iepuri: o data ,Turcanu isi face campanie electorala pe banii CJ si a doua oara Cornila(???? ) ,tanar penelist ,sluga credincioasa a lui Turcanu incaseaza un miliard trei sute de milioane...Cu o nesimtire iesita din comun,penelistii pupatori ies si apara murdarii partidului.Asa ceva numai la Botosani se poate intampla ca doar ne conduc ciobanii.
28 iulie 2014, 13:37
Recent am avut o problemă la Spitalul Județean. Chiar nu aveam la cine sa apelez, asa ca am sunat la unul din numerele de telefon de pe panou, iar imediat problema mea a fost rezolvată. Chiar nu va inteleg, daca nu existau acele panouri, tot TURCANU era criticat ca nu iti da interesul pentru cetatenii judetului. Consider ca va legati aiurea de o persoană care face tot posibilul sa ajute
28 iulie 2014, 13:19
fff utile panourile acelea publicitare...si sa mai vezi cum creste o firma daca te alaturi politic...
28 iulie 2014, 12:52
Mi se par foarte utile panourile. Multi oameni au fost ajutati doar prin simplu fapt ca au stiut unde sa se adreseze.
28 iulie 2014, 11:54
Cornila asta e cam un pericol pentru voi, daca il tot cautati si in chiloti, doamna senatoare, ati trecut la atacat 'junii'. E posibil sa simta porty o amenintare??? Ce.o sa faca el daca nu o sa mai poata merge in Germania la adunari de copii pe banii publici si sa spuna ca a fost in schimb de experienta? Ce.o sa faca daca nu o sa poata cumpara motocoase la preturi triple? Sa faca festivaluri cu varucu Selby si cu apropiatii??
28 iulie 2014, 11:12
Sa va fie rusine penelistilor! In doi ani ati mutilat pe veci judetul acesta .Numai afaceri personale ati facut ,transferand banii in conturile firmelor voastre. Rusine!
28 iulie 2014, 11:03
Johannis va fi presedinte si va pune tara asta pe drumul cel bun. Vorba lui Ponta: de la psd scapa cine poate.
28 iulie 2014, 10:55
toti se uita la bietii oameni de la pnl, care au fugit de ciuma rosie, tocmai pentru ca sunt niste oameni de nimic, ordinari si mafioti. mai uitati-va si la ei in curte.
28 iulie 2014, 09:52
clar ca lumina zilei , la puscarie cu to(n)tii ,becali cum sta la parnaie pt afaceri cu statul??? iar prejudiciul recuperat din banii lui turcanu si a celor care au semnat nu din banii populatiei
28 iulie 2014, 09:36
Mare afacere. In curte la Psd nu se uita nimeni. Ei sunt cei mai corecti, cei mai buni. Si voi ziaristii ii pupati in fund si ii protejati. Sunteti doar niste complici la marele jaf psd.
28 iulie 2014, 09:33
Cati oare nu si-au construit case fara autorizatie si acum pentru niste table s-au cerut zeci de acte... Inainte sa fie puse aceste panouri nu cred că stia prea multa lume ce e ala Consiliu Judetean. Toate faptele bune făcute de presedintele Turcanu au fost atacate deoarece altii nu au fost în stare să le facă. Va roade invidia.
28 iulie 2014, 09:28
Miza este alta! Se fac jocurile pesedistilor care nu mai stiu cum sa faca sa castige capital electoral pt alegerile prezidentiale. Si isi fac jocurile prin ziaristi...probabil pompeaza suficienti bani. Paiul din ochiul tau nu-l vede nimeni....ia luati la bani marunti Primaria sa vedeti ce a invartit si invarte dragul nostru primarel Ovidelul Portariuc PSD
28 iulie 2014, 09:28
Amatorism. Cum sa angajezi tu banii publici intr-oserie de lucrari ilegale, care n-au la bază acte? (Nu tu contracte de concesiune terenuri, nu tu autorizatii de construire emise de Primarii). Cum să achiziţionezi servicii pe bani publici fara licitaţie? Lecţia: amatorismul in administratie se pedepseşte penal. Si usturător financiar.
28 iulie 2014, 09:10
Turcanu, a momit doi tineri si un JUNE..pardon JUDE si acum rade pe la dos. Tipic TURCANESC .
28 iulie 2014, 09:00
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Marius Croitoru e în staff-ul tehnic la Botoșani, nu antrenor principal că nu poate, dar în partea asta de scouting, recunosc că are un ochi excepțional. Mihai Ciobanu e cu licență, rămâne în continuare el. Croitoru e ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9575 lei
USD
Dolarul SUA
4.6194 lei
CHF
Francul elveţian
5.1137 lei
GBP
Lira sterlină
5.7071 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3068 lei
XAU
Gramul de aur
290.0889 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2601 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3316 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0134 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3885 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
14.3 o C
Dorohoi
14.6 o C
Bucecea
14.9 o C
Darabani
14.0 o C
Saveni
14.6 o C
Ştefăneşti
15.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.