Ancheta săptămânii
27 de milioane de euro, poate cel mai mare și scandalos cadou politic din istoria județului, dat înaintea moțiunii și a campaniei electorale

Cu câteva zeci de ore înainte de a se discuta în Parlament moțiunea de cenzură, Guvernul Dăncilă și-a amintit brusc de Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI). Prin Legislativ, acolo unde se hotăra dacă Executivul PSD va rămâne sau nu în continuare în funcție, a apărut subit așa-numita ”Lista proiectelor aprobate pentru finanțare din FDI”. Care oficial fusese adoptată încă de pe 2 octombrie.  

Sunt nici mai mult, nici mai puțin de 469 de proiecte depuse de autorități locale din toată țara pentru tot felul de investiții, de la ”lărgire intersecție” și ”dotarea cu echipamente medicale și mobilier specific medic” a unui spital până la ”înființarea rețelei de apă și apă uzată (menajeră) în comună” și ”reparații curente străzi, alei pietonale, parcaje auto și rigole pentru scurgerea apelor pluviale”.

 

Doar nouă dintre aceste proiecte provin din Botoșani:  

 

LOCALITATEPROIECTSUMĂPARTIDUL PRIMARULUI
VăculeștiModernizare infrastructură rutieră în comună29.312.288PSD
HudeștiÎnființare rețea alimentare cu apă în comună25.463.043PSD
VlăsineștiReabilitare sistem de alimentare cu apă și rețea de canalizare în comună20.897.739PSD
DorohoiModernizare străzi (34 străzi)15.585.903PSD
TrușeștiAmenajare drumuri de interes local10.294.718PSD
CordăreniModernizare drumuri9.653.003PSD
MihăileniÎnființare distribuție gaze naturale în comună8.697.855PSD
CurteștiModernizare drumuri comunale și sătești7.817.960PSD
MileancaModernizarea sistemului de iluminat public521.220PSD
TOTAL 128.243.729 

 

*Sumele sunt exprimate în lei, iar la cursul BNR din 9 octombrie 2019 totalul alocat primăriilor PSD din județul Botoșani reprezintă 26,99 milioane de euro.

 

 

La Botoșani toți banii merg la primăriile PSD

 

Sar în ochi două lucruri.
psd botosaniÎn primul rând sumele uriașe pe care teoretic ar urma să le primească primăriile menționate. Pentru unele dintre ele sunt bani pe care din taxele și impozitele locale nu le-ar încasa probabil nici într-un cincinal.
În al doilea iese în evidență faptul că absolut toate cele nouă localități sunt conduse de primari PSD. Nici municipiul Botoșani, nici un oraș condus de vreun primar liberal (Darabani, Ștefănești, Flămânzi) și nici măcar o singură comună cu primar PNL-ist, de la ALDE ori de la alt partid nu a intrat pe amintita listă.

 

1,5 miliarde euro împărțite înainte de votarea moțiunii și de startul campaniei electorale

 

Și mai interesant este că la nivel național s-au împărțit astfel circa 1,5 MILIARDE DE EURO. De către cine? De către Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP)! Cum? Printr-un simplu ordin al președintelui acestui organism. Cu alte cuvinte, o sumă colosală, care este greu de crezut că are acoperire în realitate, a fost împărțită nu prin legea bugetului de stat, nu printr-o ordonanță sau hotărâre de guvern și nici măcar printr-un ordin al vreunui ministru, ci prin iscălitura șefului unei entități care funcționează în subordinea Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.

 

Baronii roșii umpluți de bani, municipiul Botoșani este iar bătaia de joc a Guvernului  


Ceea ce se întâmplă la Botoșani nu este decât o parte a tabloului național, în care se remarcă sumele uriașe alocate către trei consilii județene controlate de baroni PSD, Primăria București și o puzderie de sate din Teleorman și Olt – județe ”roșii”. În schimb, Consiliul Județean Botoșani, condus de Costică Macaleți, pe care Doina Federovici și gruparea sa încearcă de mai bine de un an să îl îndepărteze din funcție, nu primește nici măcar un leu. În aceste condiții este probabil inutil să mai spunem că, din nou, municipiul Botoșani, cu peste 100.000 de locuitori, este și de această dată bătaia de joc a Guvernului PSD care prin CNSP i-a alocat zero lei și zero bani, locuitorii celui mai mare oraș al județului plătind din nou pentru faptul că sunt conduși de un primar liberal.


Cum îți plătești funcția cu banii statului


Cum s-a ajuns ca aproape de mijlocul toamnei, după ce a trecut perioada prielnică investițiilor în administrația locală, CNSP să atribuie asemenea sume? Foarte simplu! Viorica Dăncilă a încercat să continue politica lui Liviu Dragnea de a-și păstra puterea prin intermediul instituțiilor statului și mai ales a fondurilor de la buget.
Dacă înaintea alegerilor din PSD a anunțat adoptarea Codului Administrativ prin ordonanță de urgență, care rezolva o mulțime de doleanțe ale primarilor, înaintea votării moțiunii de cenzură și al startului oficial al campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, CNSP a aruncat pe piață amintita listă.
După cum mai multe publicații centrale au relatat, Viorica Dăncilă a transmis primarilor prin colaboratori un mesaj de genul: ”uitați ce bani vă dăm dacă nu pică Guvernul”, tocmai pentru ca primarii să facă presiuni asupra parlamentarilor PSD să NU voteze moțiunea de cenzură.

 

”Bătaia de joc a pesediștilor este fără margini”


Aprobarea de către CNSP a amintitei liste a fost anunțată în deja arhicunoscutul stil triumfalist și de către șefa PSD-ului pe Botoșani, care a uitat însă să precizeze că toate proiectele finanțate sunt ale colegilor săi de partid.


”Proiectele de dezvoltare ale județului o prioritate a #echipei_PSD_Botoșani pe care cu mândrie o conduc alături de Marius Constantin Budai! Nouă proiecte în valoare de peste #27_milioane_euro au fost aprobate pentru județul Botoșani. (...). Așa cum ne-am angajat, continuăm susținerea investițiilor pentru comunitățile locale. Acesta este al doilea pachet de proiecte finanțate din Fondul de Dezvoltare și Investiții. Analiza continuă pentru a fi aprobate și alte proiecte”.


Doina Federovici, președinte PSD Botoșani.


cristian achiteiCeea ce a omis senatorul să spună oamenilor din Botoșani, Flămânzi, Ștefănești și din alte localități care au votat-o inclusiv pe dânsa și care au fost din nou vitregiți pentru că NU sunt conduse de PSD-iști, a transmis însă deputatul PNL de Botoșani.


”Nouă primării PSD din județul Botoșani au fost incluse în lista de proiecte finanțate prin FDI (Curtești, Trușești, Dorohoi, Cordăreni, Mileanca, Vlăsinești, Văculești, Hudești și Mihăileni) și nici măcar una PNL. Peste 150 de milioane de lei au fost distribuiți arbitrar, fără niciun alt criteriu decât cel politic, în bătaie de joc și dispreț față de celelalte comunități din județul Botoșani. Minciuna unui ministru pesedist (de-al nostru) este totală. Bătaia de joc a pesediștilor este fără margini”,


Cristian Achiței, deputat PNL.


Cea mai mare sumă merge la Botoșani chiar la PSD-istul care conduce Asociația Comunelor


Președintele județean al Asociației Comunelor din România (ACoR) a încercat să găsească unele explicații pentru coincidența că din nouă proiecte finanțate toate aparțin unor primării conduse de social-democrați.


”A fost o perioadă de depunere și din câte știu s-a luat în ordinea depunerii. Știu că în prima tranșă s-a luat luna mai, apoi iunie, dar știu că din start s-a spus că se iau în ordinea depunerii. Bine, sunt și documentele. Sunt și care nu au depus documentația completă și probabil că au mai sărit din schemă”,


Sorin Gângă, președinte ACoR Botoșani.


sorin gangaLocalitatea pe care o păstorește a obținut chiar cea mai mare finanțare de la CNSP dintre toate cele din Botoșani. Însă...


”Fiecare comună care a vrut, a depus, dar care a depus și care nu a depus n-aș putea să spun”.


Acesta a adăugat că ”tura trecută a fost și PNL”, adică au primit finanțare primăriile Corlăteni și Manoleasa, prima condusă de un liberal (fiul unui fost primar PSD de fapt), a doua de un social-democrat.


”Acum sincer nu știu... nu cred că este vreo problemă politică, sincer spun. Nu știu care au depus de la ceilalți ca după aceea să spună: «am depus și nu mi-a dat». Și mie mi-i greu să cred (că au depus proiecte doar primari PSD – n.r.), dar până la probe contrarii, ce pot să spun? Dar nu cred eu... Poate au depus mai târziu ceilalți și-o să intre în turele viitoare”,


Sorin Gângă (foto sus, cu cravată albastră), președinte ACoR Botoșani.
 

 

Mană cerească pentru lingușitorii de la partid


Fondul de Dezvoltare şi Investiţii (FDI) reprezintă practic un instrument inventat de Darius Vâlcov pe vremea în care făcea parte din aparatul guvernamental și care se suprapune Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Atât FDI, cât și PNDL sunt finanțate exclusiv de la bugetul de stat și constituie un instrument de recompensare a primarilor de către partidul de guvernământ. Primarii sunt indirect încurajați la supunere totală față de partid și la lingușirea șefilor politici în loc să fie încurajați să aplice pentru proiecte europene.


Finanțarea proiectelor de dezvoltare se asigură sub formă de granturi, adică autoritățile locale nu trebuie să înapoieze vreun leu, o adevărată mană cerească pentru primarii puturoși și pupincuriști care preferă să stea cu mâna întinsă la partid decât să își pună capul la contribuție și să întocmească proiecte europene.


Sursa de finanțare a Fondului o reprezintă împrumuturile în lei, acordate din disponibilitățile contului curent general al Trezoreriei Statului.

 

De-a dreptul incredibil pentru o instituție a statului este faptul că site-ul CNSP, pe care fusese postată lista proiectelor finanțate, a devenit inaccesbil miercuri după-amiază și a rămas așa până joi, după ce s-a votat moțiunea. Astăzi este din nou picat. Ion Ghizdeanu, președintele CNSP, nu a avut vreo explicație pentru funcționarea pe sărite a paginii web, tot așa cum nu a avut nici pentru modul de împărțire a fondurilor.

 

loading...
Marea rectificare pozitivă de buget, Flutur: Este o mare ȚEAPĂ - Botoșaniul depășit la bani de...Vulcan
MAREA” rectificare de buget ajunge la Botoșani cu MINUS: Jumătate din primării tăiate la bani

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Botoșănenii care au MURIT în 1989: Ei sunt revoluționarii FĂRĂ carnet și privilegii
Pentru ei libertatea s-a sfârşit înainte de a începe. Chiar dacă în numele ei, al libertății, au sacrificat ceea ce aveau mai scump: propria viaţă.
22 de asistenți medicali pensionați forțat înainte de sărbători! Unii au primit deciziile la ieșirea din tura de noapte
Situație explozivă înregistrată la Spitalul Județean de Urgență Mavromati în ultima lună din anul 2019, fix înaintea sărbătorilor de iarnă. Un val de asistenți medicali a ieșit din sistem, mai mult forțat. Sindicaliștii se întreabă dacă există înlocuitori pentru acești oameni.
SUTE de pensionari de la Botoșani care au și SALARII trimiși acasă de Guvernul Orban, de la spitale și instituții la învățământ sau administrație
Una dintre măsurile anunțate de actuala guvernare liberală îi vizează pe pensionarii care cumulează pensiile cu salariile. La nivelul județului Botoșani aceste persoane sunt de ordinul sutelor. Ne referim la botoșăneni care au calitatea de pensionar și beneficiază de venituri suplimentare din sistemul public.
Cum sună 2.000 de euro? OPT foști deputați de la Botoșani primesc pensii speciale, un nou lot pășește pe drumul ”specialilor”
De-a lungul anilor, mai exact după 1990, în perioada postrevoluționară, județul Botoșani a fost reprezentat în Parlamentul României de 44 de deputați, votați pe liste la scrutinele electorale, din partea unor formațiuni care și-au schimbat numele în timp sau au dispărut cu totul, cum ar fi FSN, PDSR, PRM, PNTCD sau PDL.
Tramvaiele sar de pe șine de vechi ce sunt, Eltrans și-a tras mașină nouă de peste 16.000 de euro – GALERIE FOTO
Dacă mijloacele de transport pentru călători au ajuns să se dezintegreze prin oraș, în schimb parcul auto al SC Eltrans SA, la care restul botoșănenilor nu au acces, se îmbunătățește.
Scandal la nivel înalt după balul afaceriștilor: Vă trimit banii pentru meniu / O glumă proastă, impardonabil ce a făcut
Balul Oamenilor de Afaceri din acest an a provocat o reacție virulentă din partea parlamentarilor de Botoșani. Și aceasta după anunțul făcut de președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură (CCIA), că i-a invitat pe toți la eveniment, dar că a acceptat unul singur să participe după ce li s-a cerut să își plătească meniul.
Tânără botoșăneancă infectată cu HIV din dragoste, iubitul a anunțat-o prin telefon că i-a dat virusul! CUM ne protejăm de această boală mortală
În luna martie a acestui an, un botoșănean de 32 de ani era trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani pentru că a făcut sex cu o fată, fără a-i spune că este seropozitiv. Botoșăneanul a dat dovadă de o cruzime izvorâtă probabil din frustrarea propriei suferințe și și-a anunțat iubita de starea sa medicală, după ce a încheiat relația amoroasă cu ea.
FENOMENUL anului 2019: Sute de femei din Botoșani au cerut ordin de protecție împotriva bărbaților lor, unele bătute cu pumnii, altele inspirate de… Acces Direct
Statistica pură de la Botoșani, fără cazurile prezentate în subsidiar, ar evidenția un fenomen îngrijorător care ar necesita măsuri clare din partea forțelor de ordine plătite să ne asigure liniștea.
Filmul unei morți dureroase! Viața unui om a stat într-un simplu lacăt, sfârșitul i-a venit în trei secunde
Se spune că una dintre cele mai chinuitoare morți este cea prin electrocutare când curentul electric străbate corpul uman....Timp de trei secunde. Doar de atât este nevoie.
Loading...
31.000 de lei! Cel mai bine plătit medic de la Mavromati, salarii exorbitante în sănătate, munca de jos plătită în continuare prost - DOCUMENT
Dacă, în urmă cu mulți ani, medicii și asistenți de la Botoșani erau nemulțumiți de salariile pe care le aveau pe fluturași, acum lucrurile stau cu totul altfel. S-a ajuns astfel ca un cadru medical în anul 2019 să câștige cu tot cu sporuri peste 31.000 de lei.
Business american cu miros de sfeclă, zeci de mii de euro stau într-o… grindină
Southern Harvest Partner România este un fond de investiții american care a cumpărat la Botoșani companii agricole și loturi întregi de suprafețe de teren agricol și a ajuns astfel la o suprafață de circa 10.000 de hectare.
Președintele polițiștilor destituit de Tribunal, câțiva oameni ai legii și-au călcat în picioare propriul regulament
Finalul în disputa privind alegerile de la Biroul Teritorial Botoșani al Corpului Național al Polițiștilor (CNP) a venit poate mai repede decât se preconiza și confirmă suspiciunile ivite încă din ziua scrutinului. Oamenii legii și-au încălcat practic propriul regulament de organizare și funcționare.
Cea mai grea boală pune stăpânire pe botoșăneni, tot mai mulți oameni mor în spitale, motivele sunt (ne)cunoscute  
Auzim adeseori în jurul nostru cuvântul cancer și ne înspăimântă. Oricât ne-am feri să recunoaștem. Ne gândim că nouă nu ni se poate întâmpla, suferim deopotrivă atunci când cineva drag este diagnosticat cu această boală grea și ne vin în minte o mie de întrebări care nu-și găsesc totdeauna răspuns. Un lucru este cert: tot mai mulți botoșăneni aud acest diagnostic dur din partea medicilor.
Clubul care a rupt lumea în două: scandal de la Primărie până la conducerea Poliției – Se aude pe o rază de 1 kmVIDEO & GALERIE FOTO
Deschiderea unui club într-una dintre cele mai mare comune ale județului a provocat un scandal care a ajuns până la Primărie, Consiliul Local și conducerea Inspectoratului Județean de Poliție. Iar disputele sunt departe de a se fi încheiat chiar și după ce autoritățile au fost sesizate și au dezbătut problema.
Loading...
Afacerea GARAJUL de la Botoșani: Țepe imobiliare pe terenurile statului, oferte care depășesc și 10.000 de euro
Site-urile de profil sunt pline de anunțuri de vânzare a unor așa-zise proprietăți considerate de marea masă a fi chilipiruri. În general, vânzătorii vor să scape de o serie de proprietăți pentru care anual trebuie să scoată din buzunar sume consistente, mai puțin accesibile botoșănenilor care trăiesc la nivel mediu.
Botoșaniul câștigă războiul cu asistații sociali dar primarii (nu) mai au cu cine să muncească – TOPUL comunelor fără puturoși
În urmă cu câțiva ani, Botoșaniul era printre județele fruntașe când venea vorba despre statistici cu privire la asistații sociali. Între timp, lucrurile s-au schimbat iar la nivelul județului vorbim doar de aproape 3.200 de botoșăneni care primesc bani de la stat și nu muncesc.
Partidul SPERANȚĂ de la Botoșani secretizat de persoane acuzate de „legături pesediste”, noul lider REFUZĂ dialogul cu mass media
Tandemul politic aflat pe val prin prisma rezultatelor alegerilor europarlamentare a fost Alianța 2020 USR – PLUS, o uniune de partide care promitea schimbarea și insufla speranță. USR, un partid care aduce nume noi și cu CV-uri importante în propriile domenii de activitate. PLUS, partidul înființat de ex-premierul tehnocrat care „nu a fost lăsat” să ducă România spre progres.
Pensionarii de lux ai județului Botoșani, mii de lei intrate în casă lună de lună, case de vacanță, votanții lor TRĂIESC cu câteva sute de lei
„Ban la ban trage și păduche la păduche” spune o vorbă din popor și cât de luminată i-a fost mintea celui care a spus-o cel dintâi, de-a rămas exemplu și azi. Pentru că trăim vremuri în care păduchii sunt tot unii lângă alții, iar cei cu bani, delimitați de aceștia pe care-i detestă, însă de care au nevoie. La fiecare patru ani.
Șeful educației botoșănene cu „sabia deasupra capului” după ce a fost acuzat că a trimis date FALSE la minister, un alt „general” a fost deja demis
Se prea poate ca abia acum social democrații botoșăneni să încerce să-l înlăture din funcție pe inspectorul școlar general, Gabriel Hîrtie, considerat în trecut un apropiat al Mihaelei Huncă. Cum predecesoarea sa a părăsit barca PSD pentru Pro România, postul de șef al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) ar putea fi râvnit de altcineva.
Final de anchetă în scandalul prefect – Nicuță din Palatul Administrativ: filmul incredibil al disputei, apar dezvăluiri despre ședințe la PSD
Disputa dintre prefectul Dan Șlincu și fostul director adjunct al SC Urban Serv SA, pornită de la un loc de parcare din Piața Revoluției, s-a terminat nedecis. Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani a finalizat cercetările în dosarul constituit în luna ianuarie emițând ordonanță de clasare pentru plângerile depuse de ambii combatanți.
Dupa calamitatile ciumiste judetul Bt arata ca la Cernobil.Adica mai rau e imposibil.
14 octombrie 2019, 17:51
E bine că PSD a alocat fonduri consistente pentru județ. Degeaba urlă maneliști politici gen Rareș, Turturcan și alții.În rest... nimic și nimeni nu este etern.
14 octombrie 2019, 17:18
Mă interesează verificarea numirilor în tot felul de funcții, care au fost făcute pe cumetrii și pe alte criterii(nenorociri) de acest gen. O să fie 2-3 candidați per loc la grand hotel Rahova, că tot s-a dat recursul compensatoriu pt violatori și tâlhari..
14 octombrie 2019, 16:10
E timpul ca hotii lui dragnea sa dea socoteala in fata legii pt dezastrul pe care ciuma rosie l-a lasat in urma la Botosani!!!
14 octombrie 2019, 16:01
Acest site, presupus de stiri nu este echidistant!Ar trebui sa fiti desfiintati, deoarece instaurati ura intre oameni. Cum adica, in cele zece localitati printre care si Dorohoiul nu merita sa se investeasca, acolo nu traiesc romani, fie liberali, usr-isti, psd-isti, nonpolitici, etc.?Plus ca multi de aici comenteaza in necunostinta de cauza, neavând habar ce inseamna o investitie!Oricum aceasta fituica electronica, numita "botosaneanul" este bolnava de psd si avand in vedere ca aceștia nu mai sunt la putere o sa cam șomeze! Doamne Ajută!!!
14 octombrie 2019, 14:56
Mare drak și împăratul ăsta...
14 octombrie 2019, 14:56
Ochelari de soare,sacou in carouri,tuns periuta,poate ca are si ceafa grasa,ce mai...,tipic mafiot.Fereasca Dumnezeu cand prostul ajunge fudul.Verificati jaful pe care il face la ACOR impreuna cu cumatrita Ancuta.Zilnic isi face cumparaturi cu cardul Acor,adica isi umle cosul din banii Acor.Cosul zilnic,ea spune ca sindicatele asa spun,sa ai cosul plin si sacou vargat il umple.Va poate confirma primarul de Ibanesti.El are documentele.
14 octombrie 2019, 11:19
Împăratul umblă val-vârtej prin județ,pe la foști supuși și le cere să formeze din nou fostul imperiu...mor ăștia de râs în urma lui...
14 octombrie 2019, 10:20
A fost altfel când era dreapta la putere? Ați uitat prea repede de împărat, de calor (de pe urma acestei afaceri încă suferă pe nedrept mulți botosaneni), de bulevardul amprentat, de monumentele funerare de pe pietonal, de spitale desființate, școli desființate, judecătorii desființate, de afacerile cu drumuri pietruite și multe altele. Ați uitat de cum se votau legile pe vremea lui Anastase și de distrugerea sistematică a transportului feroviar din vremea lui Băsescu și Boagiu.O fi pesedeaua rea și urâtă, dar medicii și profesorii au salarii decente, nu s-au mai desființat spitale și școli, a fost refăcută gara Botoșani (alături de alte gări din țară), trenurile au început să își respecte orarul, avem la Botoșani (după 11 ani!!) vagon cușetăTurismul e pe un trend crescător, atingandu-se (după aproape 30 de ani) cifrele de dinainte de Revoluție.Și tot la Botoșani... au dispărut panourile cu împăratul. Unora le e dor de ele...
14 octombrie 2019, 09:47
Este la moda folosirea de catre primari a ochelarilor de soare atunci cand pupa moastele.
14 octombrie 2019, 09:35
___Alo doamna Federovici, dar municipiul Botosani nu mai face parte din judetul Botosani ? sunt strazi neasfaltate , fara retele de canalizare si gaz si de la Bucuresti nu se aproba nimic ? va bateti joc de locuitorii acestui oras, vom vota pe oricine sa iasa presedinte numai Dancila voastra sa nu iasa, nesimtitilor ce sunteti, sa mergeti la Vaculesti si Vlasinesti dupa voturi !
14 octombrie 2019, 08:31
Unii sunt cam egoiști și cu memoria scurta.Au uitat cum burdușeau cu fonduri comunele PDL,pe timpul guvernelor Boc-1-Boc-15...
14 octombrie 2019, 08:22
astia nici de Dumnezeu nu au frica, fac tot ce este posibil, nu mai tin cont de nimic
14 octombrie 2019, 08:21
Bine ca vin bani in judet.Cand era PDL,veneau banii numai la comunele PDL,împaratul tragea si el la turta lui,etc,etc...
14 octombrie 2019, 08:17
Rezervorul PSDraknea de slugi și măscărici este încă plin.
14 octombrie 2019, 08:17
Mai dragnistilor, mai alergati dupa Dancila sa faceti poze cu ea ? oameni fara demnitate.
14 octombrie 2019, 08:07
Loading...
Sondaj
Primarii ar trebui aleși:
Într-un singur tur, chiar dacă ocupantul primului loc nu are 50% din voturi
Din două tururi, astfel încât câștigătorul să aibă peste 50% din voturi
Declaraţia zilei
„Cred că pledoaria d-lui consilier Anton are un puternic iz politic. Eu nu cred că această defalcare a sumelor pe UAT-uri s-a făcut cu iz părtinitor pentru că e caracteristic PNL-ului. Văd că ultima perioadă de timp se bate ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7769 lei
USD
Dolarul SUA
4.3418 lei
CHF
Francul elveţian
4.4536 lei
GBP
Lira sterlină
5.6485 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9804 lei
XAU
Gramul de aur
219.3158 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2464 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4149 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9311 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2952 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1895 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6392 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.