)
missgrey.ro
Top News
Un funcționar din Primărie a intrat în depresie pentru că îl hărțuiește șefa!

Un salariat din Primărie care a ”uitat” să mai treacă pe la serviciu timp de două luni de zile își va pierde probabil locul de muncă. Decizia stă în pixul primarului. Cel în cauză a avut o serie de motive puerile în motivarea absențelor, printre care faptul că ar fi intrat în depresie din cauza serviciului și a unei… șefe.

Paul Constantin Gafencu este consilier superior în cadrul serviciului urbanism, autorizări în construcții. A lipsit într-o lună 74 de ore iar în alta, 128. Vorbim despre lunile martie și aprilie din acest an. Și anul trecut a mai ”fentat” programul și are un bagaj de 102 ore lipsite de la serviciu.

 

Ori legea funcționarilor publici spune clar că la 56 de ore de absențe nemotivate se desface contractul de muncă.

 

 

Cum Paul Gafencu nu a mai trecut pe la birou, deși serviciul resurse umane a întreprins numeroase demersuri de a lua legătura cu el, inclusiv adrese trimise acasă, a fost sesizată comisia de disciplină.

Pe data de 14 iunie membrii acestei structuri s-au întâlnit pentru o primă ședință și l-au invitat și pe cel vizat. Acesta a cerut un alt termen pentru a-și pregăti mijloacele de probă pentru motivarea absenței de la serviciu.

 

A primit data de 28 iunie. Paul Gafencu, printre altele ”Consideră că doamna Dumitrescu îl hărțuiește nemotivat” iar ”Faptul că nu s-a prezentat la serviciu se datorează unei depresii legată și de serviciu”. A mai spus în comisia de disciplină că ”A fost plecat la țară și nu a simțit nevoia să vorbească cu cineva”.

 

”Pentru că i-am verificat prezența, de asta îl hărțuiesc. Nici nu am citit ce declară el în toată povestea asta. Deci, cel care lipsește de la serviciu câte două luni, când este controlat, se simte hărțuit. Dar asta nu este hărțuire, el trebuie să vină la serviciu. Nu faci două luni de absent nemotivat și nu dai nici un semn, i s-au trimis adrese, eu am trimis, l-am invitat să spună, dacă e bolnav, dacă are probleme, ce se întâmplă cu el”
Anca Dumitrescu, șef serviciu resurse umane

 

În comisie a fost chemată și șefa ierarhică a lui Paul Gafencu, Luminița Antoche, șeful serviciului urbanism, autorizări în construcții care a arătat că nu a primit nici o cerere de concediu de odihnă sau medical din partea funcționarului. Acesta nu a lăsat număr de telefon spre a fi contactat și obișnuia oricum să plece frecvent de la serviciu.

 

Raportul comisiei de disciplină va ajunge pe biroul primarului Cătălin Flutur care ar urma să emită o dispoziție prin care să i se desfacă contractul de muncă.

Paul Gafencu lucrează de 15 ani în Primărie și are un salariu de 2.500 de lei.

 

Concurență pe postul de director de la Edilitare, se bat un consilier de-al primarului și-un tip cu nume exotic
EXCLUSIV : Consilier local PDL ajuns şef la edilitare
Primăria-ntreagă îngenuncheată de-un amețit cu 100 de ore de chiul de la serviciu

 

Loading...
Draga Gabriela, in articolkl tau s-au strecurat citeva informatii neconforme cu realitatea.La inceput am crezut ca acest domn Gafencu este angajat cu contract individual de munca si din eroare ai utilizat termenul ,,functionar public". Dar daca mister Gafencu a fost invitat la Comisia de disciplina si domnul primar are posibilitatea ca printr-o dispozitie sa-l dea afara, atunci acesta este, intr-adevar, functionar public si nu are contract de munca. Deci, domnului Gafencu nu i se poate desface contractul de munca pentru ca nu-l are. Functionarii publici sunt angajati printr-un act administrativ, in speta prin dispozitia primarului , iar relatia de munca astfel stabilita este reglementata in primul rind de Statutul functionarilor publici, dar si de Codul Muncii in anumite privinte.
12 august 2016, 15:37
Loading...
Sondaj
Când va fi inaugurat Parcul de Agrement Cornișa?
2018
2019
În apropierea viitoarelor alegeri locale
Niciodată
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Când Guvernul a dat o lege și a spus că toți cei din instituțiile de cultură primesc o majorare de 50% anul acesta și de la 1 ianuarie încă 50%, probabil au uitat că există instituții de cultură în subordinea autorităț ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5841 lei
USD
Dolarul SUA
3.9032 lei
CHF
Francul elveţian
3.9799 lei
GBP
Lira sterlină
5.1388 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4624 lei
XAU
Gramul de aur
160.6797 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2244 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4872 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0529 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1159 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1783 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6158 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.1 o C
Dorohoi
10.1 o C
Bucecea
10.1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
16 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.