Top News
Un funcționar din Primărie a intrat în depresie pentru că îl hărțuiește șefa!

Un salariat din Primărie care a ”uitat” să mai treacă pe la serviciu timp de două luni de zile își va pierde probabil locul de muncă. Decizia stă în pixul primarului. Cel în cauză a avut o serie de motive puerile în motivarea absențelor, printre care faptul că ar fi intrat în depresie din cauza serviciului și a unei… șefe.

Paul Constantin Gafencu este consilier superior în cadrul serviciului urbanism, autorizări în construcții. A lipsit într-o lună 74 de ore iar în alta, 128. Vorbim despre lunile martie și aprilie din acest an. Și anul trecut a mai ”fentat” programul și are un bagaj de 102 ore lipsite de la serviciu.

 

Ori legea funcționarilor publici spune clar că la 56 de ore de absențe nemotivate se desface contractul de muncă.

 

 

Cum Paul Gafencu nu a mai trecut pe la birou, deși serviciul resurse umane a întreprins numeroase demersuri de a lua legătura cu el, inclusiv adrese trimise acasă, a fost sesizată comisia de disciplină.

Pe data de 14 iunie membrii acestei structuri s-au întâlnit pentru o primă ședință și l-au invitat și pe cel vizat. Acesta a cerut un alt termen pentru a-și pregăti mijloacele de probă pentru motivarea absenței de la serviciu.

 

A primit data de 28 iunie. Paul Gafencu, printre altele ”Consideră că doamna Dumitrescu îl hărțuiește nemotivat” iar ”Faptul că nu s-a prezentat la serviciu se datorează unei depresii legată și de serviciu”. A mai spus în comisia de disciplină că ”A fost plecat la țară și nu a simțit nevoia să vorbească cu cineva”.

 

”Pentru că i-am verificat prezența, de asta îl hărțuiesc. Nici nu am citit ce declară el în toată povestea asta. Deci, cel care lipsește de la serviciu câte două luni, când este controlat, se simte hărțuit. Dar asta nu este hărțuire, el trebuie să vină la serviciu. Nu faci două luni de absent nemotivat și nu dai nici un semn, i s-au trimis adrese, eu am trimis, l-am invitat să spună, dacă e bolnav, dacă are probleme, ce se întâmplă cu el”
Anca Dumitrescu, șef serviciu resurse umane

 

În comisie a fost chemată și șefa ierarhică a lui Paul Gafencu, Luminița Antoche, șeful serviciului urbanism, autorizări în construcții care a arătat că nu a primit nici o cerere de concediu de odihnă sau medical din partea funcționarului. Acesta nu a lăsat număr de telefon spre a fi contactat și obișnuia oricum să plece frecvent de la serviciu.

 

Raportul comisiei de disciplină va ajunge pe biroul primarului Cătălin Flutur care ar urma să emită o dispoziție prin care să i se desfacă contractul de muncă.

Paul Gafencu lucrează de 15 ani în Primărie și are un salariu de 2.500 de lei.

 

Concurență pe postul de director de la Edilitare, se bat un consilier de-al primarului și-un tip cu nume exotic
EXCLUSIV : Consilier local PDL ajuns şef la edilitare
Primăria-ntreagă îngenuncheată de-un amețit cu 100 de ore de chiul de la serviciu

 

Loading...
loading...
Draga Gabriela, in articolkl tau s-au strecurat citeva informatii neconforme cu realitatea.La inceput am crezut ca acest domn Gafencu este angajat cu contract individual de munca si din eroare ai utilizat termenul ,,functionar public". Dar daca mister Gafencu a fost invitat la Comisia de disciplina si domnul primar are posibilitatea ca printr-o dispozitie sa-l dea afara, atunci acesta este, intr-adevar, functionar public si nu are contract de munca. Deci, domnului Gafencu nu i se poate desface contractul de munca pentru ca nu-l are. Functionarii publici sunt angajati printr-un act administrativ, in speta prin dispozitia primarului , iar relatia de munca astfel stabilita este reglementata in primul rind de Statutul functionarilor publici, dar si de Codul Muncii in anumite privinte.
12 august 2016, 15:37
Loading...
Sondaj
Cine se face vinovat de valul de accidente din intersecția de la Orășeni Deal?
Autoritățile
Șoferii
Firma care a realizat proiectul
Altcineva
Declaraţia zilei
”Pentru o comunitate locală lipsită de evenimente, în care nu există o comuniune, fiecare își vede de treaba lui, o sărbătoare pe an mi se pare o situație normală și de bun simț. Cu atât mai mult cu cât, în localitățile ...
Curs valutar
18 august 2017
EUR
Euro
4.5883 lei
USD
Dolarul SUA
3.9066 lei
CHF
Francul elveţian
4.0606 lei
GBP
Lira sterlină
5.0360 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5800 lei
XAU
Gramul de aur
162.7078 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2198 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5110 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0951 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0880 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1758 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6170 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18 o C
Dorohoi
18 o C
Bucecea
18 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
18 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.