Top News
Liberalii se țepuiesc între ei, MEGA-TRĂDARE într-o afacere politică de 4 milioane de euro: Țac-pac, nu vreau să am discuţii

Împărţirea fondurilor de la bugetul de stat pe localităţi, probabil cea mai importantă hotărâre pe care Consiliul Judeţean o dezbate de-a lungul unui an, a fost înfăptuită după ce aleşii liberali s-au înşelat reciproc la vot.

Una au hotărât, alta au făcut

Chiar înaintea şedinţei din 28 februarie în care s-a discutat proiectul, consilierii judeţeni PNL s-au întrunit separat şi, dat fiind faptul că localităţile conduse de primari PSD erau clar avantajate faţă de cele cu liberali în frunte, au convenit să nu voteze în bloc propunerea făcută de conducerea CJ Botoşani. Deşi acea întâlnire a avut loc cu doar câteva zeci de minute înainte de şedinţa de Consiliu Judeţean, în timpul acesteia, când s-a ajuns la respectivul punct de pe ordinea de zi, unii consilieri PNL au votat pentru, spre uluiala colegilor de partid care nu au înţeles ce se întâmplă atât timp cât hotărâseră să nu voteze proiectul. Iar ceea ce s-a întâmplat a dus la aprobarea repartizării banilor după cum au dorit social-democraţii, cu toate că aceştia înregistrau mai multe absenţe în rândul consilierilor şi fără votul liberalilor hotărârea nu ar fi trecut.


„Cum au votat consilierii PNL este o discuţie. Ideea era că, dacă era o disciplină de partid, proiectul nu trecea fiindcă PSD-ul nu avea trei oameni, erau 15 şi proiectul nu trecea, dar unii au votat pentru”,

Gheorghe Sorescu, liderul grupului consilierilor PNL din CJ Botoşani.


Printre consilierii care au votat pentru s-a regăsit şi Radu Judele, liberal despre care inclusiv preşedintele ALDE Botoşani, Liliana Mincă, a declarat oficial că îşi doreşte preluarea conducerii organizaţiei judeţene liberalo-democrate şi că negociază trecerea a 10 primari la această formaţiune. Fostul administrator public a dat un răspuns evaziv pe aceste teme, nici nu a negat, nici nu a confirmat informaţiile.

PSD-iştii au rezolvat problema… „ţac-pac”

Unii colegi care au votat pentru susţin că, de fapt, Radu Judele ar fi discutat direct cu şefii CJ Botoşani pentru favorizarea anumitor localităţi cu primari liberali, PSD-iştii ar fi acceptat alocarea unor finanţări mai ridicate pentru acele primării, recompensa fiind voturile unor consilieri liberali care i-au ajutat pe social-democraţi să îşi treacă bugetul dorit.


„Noi am aplicat formala, ţac-pac, nu vreau să am discuţii că s-a dat la acela şi la acela”,

Costică Macaleţi, preşedintele social-democrat al CJ.


Rămâne însă un mister cum, aplicându-se o formulă matematică, a reieşit că două localităţi conduse de primari liberali, Ştefăneşti şi Corlăteni, au primit zero lei şi zero bani de la bugetul de stat pentru arierate, credite bancare şi proiecte de dezvoltare locală, lucru care nu li s-a mai întâmplat vreodată.

Aparatura de vot există doar de decor la CJ

Culmea este că, în mod oficial, liberalii care au trădat nu pot fi sancţionaţi, cu toate că la mijloc este vorba de o sumă de 17,9 milioane de lei. Şi aceasta pentru că, deşi sala în care a avut loc şedinţa de CJ este dotată cu aparatură electronică de vot, aceasta nu a fost utilizată. În consecinţă, în procesul verbal de şedinţă voturile nu au fost consemnate nominal, ci simplu „22 voturi pentru şi 7 abţineri”, fără a se şti exact cum a votat fiecare consilier.

CJ a repartizat banii primăriilor: O comună PSD bate toate oraşele, două localităţi PNL - 0 lei şi 0 bani – LISTA
Banii botoșănenilor băgați într-o sală de chefuri, în câteva garduri și în birourile luxoase ale edililor

 

Loading...
Progeniturile tradatoare ,slugi fidele ale Țurcanului.Vor primi de la PSD ceea ce merită- un șut in fund la alegerile viitoare iar pana atunci NINIKA.
16 martie 2017, 15:09
UNDE ESTI TU MAI FLORINE, CA PUNAND MANA PE EI......... .......
16 martie 2017, 11:21
DATI AFARA DIN PARTID TRADATORII ACESTIA
16 martie 2017, 10:50
Aceștia sunt liberalii, azi. Urmașii lui Fluorine și ai Verginelului, nu ai Brătienilor.
16 martie 2017, 10:36
Tradare , tradare dar sa stim si noi !
16 martie 2017, 08:19
Loading...
Sondaj
Credeți că va fi sancționat cineva pentru sistarea neanunțată a apei?
Da
Doar simbolic
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Nu trebuie să fii hidrotehnist ca să-ți dai seama că, chiar dacă ai adus alte două pompe, care să suplinească pompele inițiale, alea nu le pui ca sorb în bazinul pe care tu îl golești, deci este ceva de noaptea minții. Ei ș ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.5988 lei
USD
Dolarul SUA
3.9154 lei
CHF
Francul elveţian
3.9684 lei
GBP
Lira sterlină
5.1585 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4382 lei
XAU
Gramul de aur
160.6332 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2248 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4922 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0574 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1001 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1793 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6178 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8.3 o C
Dorohoi
8.5 o C
Bucecea
8.3 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
8 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.