Top News
Leni, o analfabetă de 24 de ani, a tras statului o ţeapă de 3 milioane de euro - CE A FĂCUT când i s-au cerut banii

La vârsta la care mulţi tineri se chinuiesc cu examenul de licenţă, o tânără se poată lăuda deja cu un palmares impresionant în afaceri care are şi ceva ramificaţii prin Botoşani. Asta cu toate că, potrivit propriilor declaraţii, este analfabetă.

La 19 ani s-a apucat de afaceri cu... resturi

 

Lenuţa Stănescu, are 24 de ani şi locuieşte în Hârlău, oraş în care oficial doar vreo 6% din populaţie este de etnie romă.  
În ianuarie 2012, când însă nu împlinise 19 ani, a înfiinţat de una singură SC Profi Vega Metal SRL Iaşi, firmă care are ca obiect principal de activitate “comerţ cu ridicata al deşeurilor şi resturilor“.
În primul an de activitate a raportat venituri inimaginabile pentru un start-up, de 19,5 milioane de lei şi cheltuieli tot pe acolo.
Pentru anii următori, scrie Supervizor.ro, societatea mutată câteva luni la Hârlău şi readusă apoi la Iaşi nu a mai raportat ceva la Fisc. Ca atare, în 2015, Registrul Comerţului solicită dizolvarea firmei şi obţine decizia Tribunalului Iaşi.

 

Fiscul realizează târziu că are de recuperat vreo 3 milioane de euro

Abia în momentul în care s-a ajuns în etapa de lichidare, Fiscul a realizat că are de recuperat 14,2 milioane de lei şi din acest motiv s-a declanşat procedura de faliment în fază simplificată.


“În urma verificărilor, s-a constatat că în perioada 01.01.2012 – 31.12.2013 SC Profil Vega SRL a declarat achiziţii în sumă totală de 18.385.703 lei, din care TVA – 3.558.523 lei, de la societăţi care nu au declarat livrări către aceasta. Aceste societăţi înfiinţate au ca scop principal sau unic scop de a permite celorlalte societăţi să realizeze deducerea de TVA sau diminuarea impozitelor datorate bugetului de stat prin înregistrarea /declararea în evidenţele contabile a unor operaţiuni fictive de vânzări/cumpărări succesive de bunuri şi servicii. Ultima raportare contabilă a fost depusă la data de 30.06.2013”,


DGRFP Iaşi.

 

În condiţiile în care firma menţionată a vândut mai departe marfa pe care teoretic a achiziţionat-o, rezultă că altcineva a dedus TVA de măcar 3,56 milioane lei şi a beneficiat de o reducere a impozitului pe profit de 2,94 milioane lei (16%). Cine este “altcineva” s-ar putea să afle DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, care potrivit aceluaişi Supervizor.eo, lucrează la un dosar din 2013.

Când să dea banii, Leni îşi aminteşte că-i analfabetă


DGRFP Iaşi a solicitat şi a obţinut în prima instanţă atragerea răspunderii personale a Lenuţei Stănescu, aceasta urmând să acopere “din propriul buzunar” pasivul de peste 3 milioane de euro.
Interesant este faptul că pârâta a depus întâmpinare în acest dosar de atragere a răspunderii personale, şi a afirmat că “a înfiinţat societatea la insistenţa tatălui său, Stănescu Bobocea, acesta din urmă ocupându-se de societate până a murit, în data de 21.07.2013“.
Lenuţa Stănescu a mai precizat în întâmpinare că “nu ştie să scrie şi să citească şi nu a desfăşurat nici o activitate în cadrul societăţii”, iar “toate documentele societăţii au fost ridicate de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava în data de 27.05.2013, de la acea dată actele fiind predate şi nemaifiind întocmit nici un document contabil”.

Business plecat de la Botoşani

Şi de aici drumurile duc şi la Botoşani deoarece defunctul Bobocea Stănescu apare ca unic asociat şi administrator la SC Alfa-Fier Construct SRL Botoşani, firmă înmatriculată pe 17 septembrie 2010 şi care a declarat pentru 2011 venituri de 3,2 milioane de lei.
Alfa-Fier Construct SRL a depus ultima declaraţie la Fisc pe 4 octombrie 2012 (exact anul în care Lenuţa a înfiinţat 2013 SC Profil Vega SRL) şi a fost declarată inactivă începând cu 1 februarie 2014, deşi decizia Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Botoşani datează din 26 martie 2012!


“La Registrul Comerţului figurează ca fiind «în funcţiune» şi nu este inclusă în lista datornicilor de pe anaf.ro. Probabil peste 3-4 ani se va trezi Fiscul (din Botoşani, de data aceasta) că are de recuperat cîteva milioane de lei”, notează Supervizor.ro

Ar fi o singură diferenţă faţă: nu va putea atrage răspunderea personală a lui Bobocea Stănescu. De parcă de la Lenuţa Stănescu se va recupera ceva vreodată.

 

Loading...
Ex mega-afacerist de Botoşani: Avea zeci de magazine, le-a vândut cu milioane de euro, iar acum este executat silit de bancă
Afacerist la 20 de ani! Şir de insolvenţe şi datorii de 6 milioane de lei pentru un tânăr botoşănean

 

DESCARCĂ APLICAŢIA BOTOŞĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Te doare mintea: Consilierul de la cabinet în apartamentul deputatei, șoferul în casa socrului președintelui

Procesul în care este judecat fostul președinte al Consiliului Județean, Florin Țurcanu continuă să scoată la iveală tot felul de ciudățenii ce s-au petrecut în mandatul acestuia. Conceptul de „nepotism” descrie cum nu se poate mai bine modul în care a fost condus marele partid de tradiție la nivel județean, dar și județul în sine.

Fetele de la Botoşani, mărturisiri emoţionante la o emisiune fără pereche: I se face pielea de găină; Nu ştiu cât va ţineVIDEO

După un periplu pe la posturi centrale de radio şi televiziune Fetele de la Botoşani au revenit acasă. Iustina Irimia, Loredana Călin, Lorena Dupu şi Simona Mazăre au fost invitatele unei emisiuni unicat.

Ce Bucureşti? Ce Cluj? Un botoşănean a făcut cea mai mare comandă din România de Black Friday, aproape UN MILIARD lei vechi

Suntem cea mai săracă regiune a ţării şi a patra din Uniunea Europeană, însă avem printre cele mai luxoase vile şi maşini. Iar de astăzi paradoxul se prelungeşte şi cu Black Friday.

Țurcanu vrea să târâie capii PSD în procesul cu vila ilegală a familiei

Un nou termen din procesul în care este judecat fostul politician liberal care a condus vremelnic județul s-a consumat ieri, la Tribunalul Botoșani. Această înfățișare a fost diferită de predecenta în sensul în care discuțiile s-au purtat pe un ton scăzut și civilizat, iar apărarea a venit cu o listă lungă de solicitări.

Ţeapă la ceas de seară cu un ACCIDENT ÎNCHIPUIT la ieşirea din oraş, bărbat căzut lat pe şosea

O persoană ar fi fost rănită joi seară într-un accident rutier petrecut în localitatea Răchiţi, pe şoseaua principală care leagă localitatea de municipiul Botoşani.

Viața în blocul fantomă, locatari zgribuliți de frig, pereți găuriți, oameni plângând ca niște copii – GALERIE FOTO & VIDEO

Ieri, 15 noiembrie s-au împlinit fix două luni de zile de la explozia care a zguduit blocul din Primăverii și care a schimbat destinul celor 13 familii care locuiesc în această scară. Două luni de zile și parcă, pentru acești oameni, timpul s-a scurs degeaba.

ALARMĂ METEO: Un ciclon polar ajunge în judeţele Botoşani şi Suceava şi aduce prima ninsoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.

Karatista cu atitudine a atras privirile și a devenit Miss Boboc – GALERIE FOTO

Într-o sală plină doar pe jumatate, Liceul Tehnologic „Elie Radu” şi-a desemnat cei mai frumoşi liceeni de clasa a IX-a.

Alarmă bugetară: A două cea mai mare unitate a statului de la Botoşani a rămas FĂRĂ BANI DE SALARII

România are o creştere economică uriaşă, aproape toate fondurile de la Consiliul Judeţean şi unităţile subordonate s-au direcţionat spre salarii, dar totuşi una dintre acestea nu mai are bani de lefuri.

Amendă pentru 160 de km/oră la o mașină dată jos de pe platformă de o firmă din Botoșani, amenințări și înjurături

În România zilelor de astăzi s-a ajuns la situația în care oricine poate obține statutul de patron, prin înființarea unei firme. Iar serviciile oferite ajung să fie, evident, pe măsura eforturilor depuse.

A zburat inclusiv patul! Intervenţie în forţă a Urban Serv şi Poliţiei Locale într-un cartier unde munţii de gunoaie intrau în bloc – GALERIE FOTO

Desfăşurare de forţe luni dimineaţă în cartierul Pacea, acolo unde grămezi uriaşe de gunoaie împânziseră un spaţiu verde şi începeau să intre în bloc.  

Mihaela, frumusețea lovită de o boală cumplită, primește un ajutor neașteptat de la câțiva bărbați celebri din capitală

În ultima miercuri a lunii noiembrie, la București va avea loc a V - a ediție a NovemBEARD, manifestare a bărbaților bărboși și a celor care pentru o lună decid să-și lase barba să crească... în scop caritabil.

„Fetele de la Botoşani” s-au dus cu vin, usturoi şi-o... mască la Măruţă – FOTOGALERIE ce-a făcut realizatorul cu „obiectul vestimentar”

După toată mass-media locală, „Fetele de la Botoşani” şi al lor cântec de promovare al judeţului au ajuns şi în cea naţională. Astfel, dacă joi melodia „Hai la Botoşani” a fost difuzată de Radio Zu, vineri tinerele au apărut la Pro TV.

Șeful Poliției Rutiere vrea liber la parcare pe TOATE locurile concesionate, pe timpul zilei

Cel mai probabil, peste două luni de zile, noul regulament de blocare și ridicare autoturisme din municipiul Botoșani va intra în vigoare.

13 milioane de euro în joc! Anunţ de ultimă oră despre Uvertura Mall în pragul licitaţiei de vânzare a centrului comercial

Compania care administrează cel mai mare centru comercial al Botoşanilor a trimis miercuri seară un comunicat referitor la scoaterea la vânzare a acestuia de către Management Reorganizare Lichidare Iași. SC Uvertura City Mall SRL anunţă că hotărârea de valoficare a imobilului a fost deja contestată de trei creditori. Societatea previne practic potenţialii cumpărători că ar putea pierde clădirea.

„Oaia neagră” a Spitalului Județean a intrat în lumea civilizată, cu bani puși deoparte și deținuți de la Penitenciar – GALERIE FOTO & VIDEO cum arată acum

Probabil una dintre cele mai vechi secții exterioare ale Spitalului Județean de Urgență Mavromati arată în sfârșit în concordanță cu anul 2017 al unei Românii europene.

Divorţ catastrofă în familia unui doctor, au ajuns să scoată la vânzare inclusiv sediul Primăriei

Clădirea unde îşi desfăşoară activitatea Primăria comunei Manoleasa este scoasă la licitaţie în urma unui proces de divorţ, deşi administraţia locală a plătit toţi banii către familia de la care a cumpărat în 2008 imobilul pentru noul sediu al instituţiei.

Face show în oraș! Un apartament plus alte 12 camere închiriate pentru Horia Brenciu la un hotel din Botoșani

Horia Brenciu va susține la sfârșitul acestei săptămâni un concert la Botoșani, iar pentru reușita acestuia s-a pus în mișcare o întreagă mașinărie. Artistul nu va veni singur, ci însoțit de un staff format din aproximativ 20 de persoane.

Demisie bombă la Urban Serv, fiica lui Vâzdoagă a ajuns nr. 1

Preşedintele consiliului de administraţie al SC Urban Serv SA a renunţat luni la funcţie. Ion Sorici a demisionat din funcţie din cauza unor probleme de familie.

O altfel de idee! Trecere de pietoni tradițională la Botoșani

Inițiativă inedită din partea unor membri implicați în diverse proiecte sociale și educative ale comunității botoșănene: soții Teodor și Iustina Cenușă sunt cei care au venit cu ideea amenajării la Botoșani a unei treceri de pietoni tradiționale, la costuri mici, însă cu un rezultat reușit.

vinovat este cineva din fiscul botosanean
18 octombrie 2017, 06:57
Sondaj
Credeți că ”revoluția fiscală” a Guvernului va aduce lucruri bune pentru Botoșani și România?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Vati (aşa scrie – n.r.) laudat cu proiectele mele!!! nerusinatilor,interlopilor si traficanti de carne vie ce a fost unu dintre voi parlamentar psd... jeeet”, Ionuţ Huţanu, viceprimar Nicşeni ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6536 lei
USD
Dolarul SUA
3.9215 lei
CHF
Francul elveţian
3.9971 lei
GBP
Lira sterlină
5.2229 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5189 lei
XAU
Gramul de aur
162.5645 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2257 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4912 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9849 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0793 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1830 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6253 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1 o C
Dorohoi
1 o C
Bucecea
1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
1 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.