Top News
Flutur și alți șefi din Primărie ”agățați” după o adresă explozivă trimisă cu 3 luni înaintea alegerilor

Luna martie pare să fie una nefastă pentru politicienii botoșăneni mai ales, în ceea ce privește ”relația” cu procurorii anticorupție. Exact în urmă cu un an de zile, pe faxul Primăriei municipiului reședință de județ ajungea o adresă de la DNA Suceava, care a avut drept finalitate, punerea oficială sub acuzare a lui Cătălin Flutur pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Adresa care a ”agățat”

Se întâmpla cu aproape trei luni de zile înainte de alegerile locale. A mai durat însă un an de zile până când procurorii de la Serviciul Teritorial Suceava să-și cimenteze probatoriul pentru a le putea comunica inculpaților calitatea pe care o au în dosar dar și pentru a pregăti trimiterea în judecată.

 

Doar în ancheta ce vizează concesiunea terenului pe care a fost ridicat Uvertura Mall.

 

Un an de zile în care au fost puse la punct ultimele detalii, însă dosarul a fost deschis tocmai în anul 2013 iar de atunci începând, DNA Suceava a efectuat mai multe descinderi la Primărie, la locuința primarului Cătălin Flutur sau la Hotel Rapsodia, unitate ce aparține omului de afaceri Dănuț Prisecariu, același care a construit și complexul Uvertura Mall.

 

Și s-au cerut acte. Bibliorafturi întregi de acte.

 

Taxa de concesiune, mai mică pentru mall?

 

În adresa trimisă de DNA la Primăria Botoșani pe data de 21 martie 2016, procurorii au solicitat să li se transmită ”raportul de evaluare al comisiei de evaluare a ofertelor pentru concesionarea unui teren aparținând domeniului privat al municipiului”, menționat în Hotărârea de Consiliu Local nr. 328 din data de 31 august 2006 a Consiliului Local Botoșani.

 

De asemenea s-a mai solicitat a situația centralizată a valorii redevenței ce a fost achitată anual de către SC Moldova Universal SRL sau SC Uvertura City Mall SRL în baza contractului de concesiune nr. 3398 din 31 noiembrie 2006, de la data întocmirii contractului și până la momentul prezent, cu evidențierea valorii achitată pe metrul pătrat pe an, așa cum a fost menționată în oferta financiară.

 

Valoarea declarată vs valoarea reală

 

 

Și totodată, o situație privind valoarea lucrărilor declarate de SC Moldova Universal SRL Iași sau SC Uvertura City Mall SRL, cu ocazia solicitării autorizației de construire pentru investiția aferentă contractului de concesiune, inclusiv cu ocazia prelungirii valabilității acesteia și taxele aferente achitate.

 

Într-un final, în baza tuturor documentelor ridicate și a audierilor martorilor sau inculpaților din dosar, procurorii au stabilit un prejudiciu total care se ridică la peste 2 milioane de lei, sau dacă vreți, în jur de 450.000 de euro.

 

Sechestru pe averi

 

În funcție de gradul de vinovăție ce va fi stabilit de instanța de judecată, fiecare dintre inculpații din dosar va trebui să plătească. Iar pentru asta DNA Suceava deja a solicitat o situație a bunurilor deținute de persoanele implicate în dosar pentru a se institui sechestru asigurator.

 

Pentru că în opinia lor, primarul Cătălin Flutur a fost ajutat și de alte persoane din Primărie în obținerea de foloase necuvenite pentru terți.

 

Adriana Zăiceanu, city managerul Primăriei, secretarul Ioan Apostu sau Cezar Puiu, șeful serviciului Patrimoniu au fost și ei invitați ieri, alături de primar, la DNA Suceava unde li s-a comunicat calitatea din dosar.  

 

Tot anul trecut, pe data de 22 martie, fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu era ridicat de procurorii DNA și ulterior arestat preventiv.  

Cătălin Flutur pus OFICIAL sub acuzare în dosarul Uvertura Mall
Patru şefi din Primăria Botoşani puşi sub acuzare alături de primar în dosarul de la mall

 

Loading...
pdl-eii au fost si sunt cei mai mari escroci de dupa revolutie. au bagat bani in licitatii trucate pentru a -si lua comisioane. acesti nemernici in frunte cu oribilitatea numita BOC au taiat salarii si pensii pentru investitii. unde sunt investitiile? in sali de sport si parcuri pentru mosnegii de la tara? unde-s autostrazile? ia uitati-va in botosani sa vedeti ce bulevard frumos a facut flutur, plin de pavele gaurite . un pietonal rablagit cu fantini inutile,murdare. multumim hotilor care au furat an de an bugetul primariei. nu sunt bani de salarii precum bine zice nico, fiindca sunt clientii politici abonati la furaciune cu acordul gastilor care au condus si conduc primaria. firme paravan de unde toti escrocii maninca banii cetatenilor.
17 martie 2017, 14:41
mai Nico numai prostii scrii,bineinteles pt. ca nu esti in cunostinta de cauza.Nu are nici o legatura bugetul primariei in 2017 cu ce a facut flutur acum 10 ani
17 martie 2017, 10:25
Poate verifica DNA si cum se dau miliarde de lei la fotbal....activitate privata.....Smecheria cu "imaginea judetului" nu tine cand te bat comunele din preajma Bucurestiului...
17 martie 2017, 09:43
Și descâlcirea escrocheriei calorice de apropie de final. Urmează arestările.
17 martie 2017, 09:12
Termică&Modern Calor, nu trebuie uitată!Avem primarul portocaliu cu cele mai mari realizări personale!
17 martie 2017, 08:18
Spune că nu are bani Primăria, decât pentru salarii in 2017!Ei banii sunt la cei care tipa că nu sunt!Unite așa aflam că banii sunt la portocalii!!Mai pot sta pe funcții acesta echipa fantastica, să plece acasă!
17 martie 2017, 08:14
Loading...
Sondaj
Credeți că va fi sancționat cineva pentru sistarea neanunțată a apei?
Da
Doar simbolic
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Nu trebuie să fii hidrotehnist ca să-ți dai seama că, chiar dacă ai adus alte două pompe, care să suplinească pompele inițiale, alea nu le pui ca sorb în bazinul pe care tu îl golești, deci este ceva de noaptea minții. Ei ș ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.5988 lei
USD
Dolarul SUA
3.9154 lei
CHF
Francul elveţian
3.9684 lei
GBP
Lira sterlină
5.1585 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4382 lei
XAU
Gramul de aur
160.6332 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2248 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4922 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0574 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1001 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1793 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6178 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8.3 o C
Dorohoi
8.5 o C
Bucecea
8.3 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
8 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.