Top News
Decapitarea! Cîrlan își trăiește ultimele ore de director la Nova Apaserv – dedesubturile demiterii

Primul director de la o unitate subordonată Consiliului Județean Botoșani care își va pierde postul va fi probabil cel de le SC Nova Apaserv SA. Dacă totul merge conform planului, Gabriel Cîrlan mai are doar câteva ore în funcția de director general al companiei de apă și canalizare a județului.

Proiectul cu destituirea e gata

Președintele consiliului de administrație, Dan Deleanu, a convocat pentru joi o ședință de CA, iar printre punctele de pe ordinea de zi se regăsește și cel privitor la destituirea directorului general. Acestuia îi expira contractul de mandat în luna aprilie a anului viitor, însă noua echipă de conducere instalată la CJ după alegerile locale nu pare să mai aibă răbdare vreo șapte-opt luni și dorește încetarea contractului de mandat înainte de termen. Aceasta deoarece și colaborarea cu Gabriel Cîrlan este cât se poate de greoaie.

Bani europeani, campionat european, Delta Dunării

Printre altele, acestuia i se reproșează neaducerea la cunoștința CA-ului a amenzilor primite de unitate și netragerea la răspundere a celor vinovați pentru că s-a ajuns la aplicarea respectivelor sancțiuni și gestionarea defectuoasă a investițiilor, lucru care a făcut ca până la finele anului trecut, când s-a încheiat ciclul european de finanțare, să se acceseze doar jumătate din cei peste 102 milioane euro din programul european de extindere și modernizare a rețelelor. De asemenea, Gabriel Cîrlan este acuzat de efectuarea a numeroase delegații, de la ”confecționarea” unei deplasări în Franța în timpul campionatului european de fotbal, la plecarea în Delta Dunării, în perioada concediilor, oficial tot într-o acțiune de serviciu.

 

CITEȘTE ȘI:

Șeful județului UMBLĂ la salariile cu multe zerouri ale șefilor de la Apă

 

Proces și sfidare

Nu lipsește nici deschiderea unei acțiuni în instanță pentru niște drepturi bănești fără a informa CA-ul și în condițiile în care are un salariu care trece binișor de 10.000 de lei, fiind cel mai bine plătit director de societate comercială de stat din județul Botoșani.
Dincolo de toate acestea, atât conducătorii CJ Botoșani, cât și cel al CA-ului de la SC Nova Apaserv SA reclamă atitudinea sfidătoare a șefului cel mare de la ”Apă”, care ar da curs cu mare greutate la adresele oficiale, iar atunci când totuși o face, răspunsurile nu prea ar avea treabă cu întrebările.

Majoritate ciudată în CA


Ordinea de zi a fost trimisă marți membrilor consiliului de administrație, iar printre aceștia se regăsește inclusiv Gabriel Cîrlan, care tocmai i-a luat locul lui Gheorghe Epuraș, care a încetat din viață în urmă cu câteva luni.
Ședința este programată pentru mâine. Teoretic, inițiatorii proiectului nu au majoritatea în CA-ul de nouă membri, însă cu toate acestea au reușit în urmă cu o lună și jumătate să-l propulseze pe Dan Deleanu în funcția de președinte al CA. De altfel și la alte proiecte mai sensibile unii liberali au votat alături de social-democrați.

Demitere sau demisie

Ieri, după ce ordinea de zi a fost trimisă membrilor CA, au început să apară zvonuri privind posibilitatea ca directorul general, cel care după alegeri încercase să își prelungească mandatul pe încă cinci ani, să renunțe totuși la funcție înainte de amintita ședință.
Gabriel Cîrlan a dobândit postul de director general la SC Nova Apaserv SA în 2012, la scurt timp după învestirea lui Florin Țurcanu în funcția de președinte la CA, pe 1 iulie începându-și efectiv activitatea în noua funcție. A fost mai întâi interimar, iar apoi a susținut un concurs. Înainte era șeful formației Ștefănești din cadrul aceleiași unități.

 

CITEȘTE ȘI:

Directorul Nova Apaserv și apa întreruptă : Nu vreau să îmi mai cer scuze că aș fi penibil

Ce Bucureşti? Ce Cluj? Un botoşănean a făcut cea mai mare comandă din România de Black Friday, aproape UN MILIARD lei vechi

Suntem cea mai săracă regiune a ţării şi a patra din Uniunea Europeană, însă avem printre cele mai luxoase vile şi maşini. Iar de astăzi paradoxul se prelungeşte şi cu Black Friday.

Țurcanu vrea să târâie capii PSD în procesul cu vila ilegală a familiei

Un nou termen din procesul în care este judecat fostul politician liberal care a condus vremelnic județul s-a consumat ieri, la Tribunalul Botoșani. Această înfățișare a fost diferită de predecenta în sensul în care discuțiile s-au purtat pe un ton scăzut și civilizat, iar apărarea a venit cu o listă lungă de solicitări.

Ţeapă la ceas de seară cu un ACCIDENT ÎNCHIPUIT la ieşirea din oraş, bărbat căzut lat pe şosea

O persoană ar fi fost rănită joi seară într-un accident rutier petrecut în localitatea Răchiţi, pe şoseaua principală care leagă localitatea de municipiul Botoşani.

Viața în blocul fantomă, locatari zgribuliți de frig, pereți găuriți, oameni plângând ca niște copii – GALERIE FOTO & VIDEO

Ieri, 15 noiembrie s-au împlinit fix două luni de zile de la explozia care a zguduit blocul din Primăverii și care a schimbat destinul celor 13 familii care locuiesc în această scară. Două luni de zile și parcă, pentru acești oameni, timpul s-a scurs degeaba.

ALARMĂ METEO: Un ciclon polar ajunge în judeţele Botoşani şi Suceava şi aduce prima ninsoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.

Karatista cu atitudine a atras privirile și a devenit Miss Boboc – GALERIE FOTO

Într-o sală plină doar pe jumatate, Liceul Tehnologic „Elie Radu” şi-a desemnat cei mai frumoşi liceeni de clasa a IX-a.

Alarmă bugetară: A două cea mai mare unitate a statului de la Botoşani a rămas FĂRĂ BANI DE SALARII

România are o creştere economică uriaşă, aproape toate fondurile de la Consiliul Judeţean şi unităţile subordonate s-au direcţionat spre salarii, dar totuşi una dintre acestea nu mai are bani de lefuri.

Amendă pentru 160 de km/oră la o mașină dată jos de pe platformă de o firmă din Botoșani, amenințări și înjurături

În România zilelor de astăzi s-a ajuns la situația în care oricine poate obține statutul de patron, prin înființarea unei firme. Iar serviciile oferite ajung să fie, evident, pe măsura eforturilor depuse.

A zburat inclusiv patul! Intervenţie în forţă a Urban Serv şi Poliţiei Locale într-un cartier unde munţii de gunoaie intrau în bloc – GALERIE FOTO

Desfăşurare de forţe luni dimineaţă în cartierul Pacea, acolo unde grămezi uriaşe de gunoaie împânziseră un spaţiu verde şi începeau să intre în bloc.  

Loading...
Mihaela, frumusețea lovită de o boală cumplită, primește un ajutor neașteptat de la câțiva bărbați celebri din capitală

În ultima miercuri a lunii noiembrie, la București va avea loc a V - a ediție a NovemBEARD, manifestare a bărbaților bărboși și a celor care pentru o lună decid să-și lase barba să crească... în scop caritabil.

„Fetele de la Botoşani” s-au dus cu vin, usturoi şi-o... mască la Măruţă – FOTOGALERIE ce-a făcut realizatorul cu „obiectul vestimentar”

După toată mass-media locală, „Fetele de la Botoşani” şi al lor cântec de promovare al judeţului au ajuns şi în cea naţională. Astfel, dacă joi melodia „Hai la Botoşani” a fost difuzată de Radio Zu, vineri tinerele au apărut la Pro TV.

Șeful Poliției Rutiere vrea liber la parcare pe TOATE locurile concesionate, pe timpul zilei

Cel mai probabil, peste două luni de zile, noul regulament de blocare și ridicare autoturisme din municipiul Botoșani va intra în vigoare.

13 milioane de euro în joc! Anunţ de ultimă oră despre Uvertura Mall în pragul licitaţiei de vânzare a centrului comercial

Compania care administrează cel mai mare centru comercial al Botoşanilor a trimis miercuri seară un comunicat referitor la scoaterea la vânzare a acestuia de către Management Reorganizare Lichidare Iași. SC Uvertura City Mall SRL anunţă că hotărârea de valoficare a imobilului a fost deja contestată de trei creditori. Societatea previne practic potenţialii cumpărători că ar putea pierde clădirea.

„Oaia neagră” a Spitalului Județean a intrat în lumea civilizată, cu bani puși deoparte și deținuți de la Penitenciar – GALERIE FOTO & VIDEO cum arată acum

Probabil una dintre cele mai vechi secții exterioare ale Spitalului Județean de Urgență Mavromati arată în sfârșit în concordanță cu anul 2017 al unei Românii europene.

Divorţ catastrofă în familia unui doctor, au ajuns să scoată la vânzare inclusiv sediul Primăriei

Clădirea unde îşi desfăşoară activitatea Primăria comunei Manoleasa este scoasă la licitaţie în urma unui proces de divorţ, deşi administraţia locală a plătit toţi banii către familia de la care a cumpărat în 2008 imobilul pentru noul sediu al instituţiei.

Face show în oraș! Un apartament plus alte 12 camere închiriate pentru Horia Brenciu la un hotel din Botoșani

Horia Brenciu va susține la sfârșitul acestei săptămâni un concert la Botoșani, iar pentru reușita acestuia s-a pus în mișcare o întreagă mașinărie. Artistul nu va veni singur, ci însoțit de un staff format din aproximativ 20 de persoane.

Demisie bombă la Urban Serv, fiica lui Vâzdoagă a ajuns nr. 1

Preşedintele consiliului de administraţie al SC Urban Serv SA a renunţat luni la funcţie. Ion Sorici a demisionat din funcţie din cauza unor probleme de familie.

O altfel de idee! Trecere de pietoni tradițională la Botoșani

Inițiativă inedită din partea unor membri implicați în diverse proiecte sociale și educative ale comunității botoșănene: soții Teodor și Iustina Cenușă sunt cei care au venit cu ideea amenajării la Botoșani a unei treceri de pietoni tradiționale, la costuri mici, însă cu un rezultat reușit.

Hai la Botoșani! Patru fete fac o reclamă extraordinară Botoșanilor, peste 25.000 de oameni le-au văzut într-o zi - VIDEO

Dacă autoritățile botoșănene nu fac mai nimic pentru promovarea județului, ajungând să tipărească și calendare cu imagini din alte părți ale țării, patru tinere s-au gândit să scoată aceste meleaguri în față.

VENEŢIA DE BOTOŞANI: 65-70% din apă se pierde şi se fură - Dacă s-ar diminua mare parte din pierderi şi furturi, apa ar ajunge la toţi consumatorii

Compania de apă şi canalizare controlată de Consiliul Judeţean Botoşani înregistrează pierderi care trec masiv de jumătate din cantitate. Asta cel puţin într-o localitate din sudul judeţului.

Rusine Nova Apa, rusine Carlan, rusine Consiliul Judetean. Savinenii stau de 2 zile fara apa si cara la etajul IV cu bidoane cu sticle si galeti. Cat trebuie sa va Mai suportam cu apa asta oribila dar la pret de apa Potabila? Apa e sub orice critica, cine ne da banii inapoi?
14 septembrie 2016, 19:33
Acelasi lucru trebuie facut si la Modern Calor! Aceeasi marie cu alta palarie! Daca intra cineva care cunoaste meserie si fara frica.. in actele lor, vor fi surprize...surprize! Avem o intreaga familie care face cum ii taie capul: seful de la resurse umane+seful aprovizionarii+seful financiar = tata+fiu+nora!!??
14 septembrie 2016, 16:47
Pe Carlan numiti-l seful salariatilor de la Nova Apaserv care isi petrec programul de lucru la terasele de pe Bulevard, vor avea multe de povestit
14 septembrie 2016, 16:30
Pleaca Carlan si vine bisnitarul Petrusca. JENANT
14 septembrie 2016, 14:47
Carlanul n-are nici un merit .S-a aflat acolo si a incasat gras.
14 septembrie 2016, 14:15
Speram ca nu va fi numit un alt baitas arogant sef la apa ca asta a intrecut orice regula de bun simt
14 septembrie 2016, 14:12
pt adevarul esti un pupcurist
14 septembrie 2016, 13:57
Dar pe tutana de panait cristina, care nu stie sa citeasca bine nici macar o factura, cand o fugariti pe un post de casiera. Sau va ganditi ca nici acolo nu face fata. Cu tupeu zuza, mergea la Carlan si solicita orice. Sa vedem de acum unde mai ciocaneste.
14 septembrie 2016, 13:57
decat sa fie mereu plecat prin delegatii mai bine mergea in teren sa vada in ce conditii lucreaza salariatii si cum sunt organizati acestia pt a preintampina accidentele de munca si chiar cele mortale
14 septembrie 2016, 09:46
Ati ales sediul cu ce-a mai scumpa chirie ,,Tratoria” 6500 Euro lunar si alti bani ptr.utilitati. Pretul la apa la-ti facut ca de sampanie, aceasta investitie pe care o exploatati a fost facuta cu sudoarea noastra lucrand si Duminica in ,,Vremurile bune” acum zeci de ani. Salariu de Presedintele RO cu mult tupeu cu ce-l ce va pus in functie de director care acum da socoteala legii. Ati angajat toate pilele partidului fara a tine seama de pregatirea in domeniu pe care il presteaza. Alooo DENAUL veniti si continuativa ancheta
14 septembrie 2016, 09:44
Doinita l-a rezolvat pe "cumatrul" Deleanu cu un post călduț...Probabil i-a mai rămas vreo ruda "nearanjata" si prin Deleanu rezolva si problema asta...Trist ce se intampla in PSD...Pacat ca PNL nu a promovat un om capabil la Apa,iar acest Carlan sa fie trimis la plimbare.Lupta interna si nesănătoasă din PNL lasa loc de manevra pt Doinita... Treziti-va!Prin astfel de acțiuni murdare nu faceți decat sa fugăriți botosanenii de la vot!!!!
14 septembrie 2016, 08:55
din pacate acea societate pierde un profesonist . Sa nu uitam ca acea societate a fost in faliment de 2 ori iar de cind a venit Cirlan este pe profit ! Mai mult decit atit s-au fcut investitii masive in infrastructura orasului si judetului ! Nimeni nu este perfect , de acord dar bataia de joc cu alegerile mi se pare o farsa de prost gust iar cei ce vor suferi sunt tot cetatenii !
14 septembrie 2016, 08:53
Cârlan ăsta e unul din turma ciobanului? Și, dacă da, cum de încă nu este anchetat alături de oier?
14 septembrie 2016, 08:39
Si noul director general va fi bisnitarul Petrusca, care habar nu are ce e cu el.
14 septembrie 2016, 08:29
Carlan ar fi un director potrivit la Alexandrion, a fost pus la NovaApaServ de Florin Turcanu dupa chip si asemanarea sa, iar unitatea mergea mai bine cand acesta era plecat prin delegatiii- indepartate
14 septembrie 2016, 08:29
a sfidat timp de 4 ani pe toata lumea, in conditiile in care are un salariu mare platit de noi toti
14 septembrie 2016, 08:21
In laboratoare PSD se fabrica tot felul de solutii, de inlocuire tuturor celor care sunt menbri PSD, a celor incomozi,.....,Deleanu esteun altizan a acestor jocuri.
14 septembrie 2016, 08:08
Loading...
Sondaj
Credeți că ”revoluția fiscală” a Guvernului va aduce lucruri bune pentru Botoșani și România?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În principiu dacă la directorul executiv se va scădea undeva la peste 30% la sută, șefii de serviciu undeva între 25- 35%, iar la consilierii de execuție undeva până în 13%”, Bogdan Cîmpanu, director temporar APIA ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6497 lei
USD
Dolarul SUA
3.9565 lei
CHF
Francul elveţian
3.9987 lei
GBP
Lira sterlină
5.2415 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5304 lei
XAU
Gramul de aur
163.3431 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2267 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4838 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9908 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0989 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1824 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6248 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.