Ştiri
Siamezele din Botoşani despărţite în urmă cu trei decenii, la mii de km depărtare
S-au născut lipite una de cealaltă, un medic le-a separat cu o operaţie, iar greutăţile vieţii au aşternut între ele mii de kilometri. Cu toate acestea, Gherghina, una dintre surorile siameze de la Botoşani, poartă mereu lângă inimă o parte din sora ei, scrie publicaţia Libertatea.

Lina şi Gherghina Boaru, siamezele din Botoşani, au fost separate de medicul Gabriel Ionescu în 1983, printr-o operaţie complicată, în Elveţia. Doar aşa, copilele au putut să ducă o viaţă normală, s-au căsătorit, iar în prezent, Lina trăieşte în Spania.
Nu ne-am mai văzut de câţiva ani. Dar când mă gândesc la ea sau mi-e greu, în secunda următoare mă sună şi îmi spune că ea este bine. Ca şi cum aş striga-o telepatic”, dezvăluie Gherghina. Legătura dintre ele s-a păstrat însă şi fizic, iar Gherghina poartă în piept o părticică din sora ei.

La operaţie, când a fost făcută separarea, o bucată din sternul ei a rămas la mine”, continuă femeia. Fetele, dar şi mama lor, i-au rămas mereu recunoscătoare medicului care le-a ajutat şi au încredere că acesta va face tot ce este omeneşte posibil pentru a le ajuta şi pe siamezele născute zilele trecute la Piteşti. “Pentru noi şi-a lăsat familia, a bătut la toate uşile. Dacă va fi în echipa operatorie şi acum, va ieşi totul perfect”, crede Elena Boaru, mama Linei şi a Gherghinei.

loading...
jobs by neuvoo neuvoo.ro
loading...
Sondaj
Mergeți la vot la alegerile locale, pe 5 iunie?
Da
Nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
Eu am văzut niște competitori care nu au nici o treabă cu administrația și chiar mai trebuie niște oameni care chiar să știe să facă administrație. La nivelul acesta de decizie trebuie să fie oameni care au competențe ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5061 lei
USD
Dolarul SUA
4.0417 lei
CHF
Francul elveţian
4.0783 lei
GBP
Lira sterlină
5.9108 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6690 lei
XAU
Gramul de aur
158.6940 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2019 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4313 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9110 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0814 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1667 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6059 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12 o C
Dorohoi
12 o C
Bucecea
12 o C
Darabani
12 o C
Saveni
12 o C
Ştefăneşti
12 o C
Horoscop
astăzi
© Copyright 2009 - 2016 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.