Ştiri
Siamezele din Botoşani despărţite în urmă cu trei decenii, la mii de km depărtare
S-au născut lipite una de cealaltă, un medic le-a separat cu o operaţie, iar greutăţile vieţii au aşternut între ele mii de kilometri. Cu toate acestea, Gherghina, una dintre surorile siameze de la Botoşani, poartă mereu lângă inimă o parte din sora ei, scrie publicaţia Libertatea.

Lina şi Gherghina Boaru, siamezele din Botoşani, au fost separate de medicul Gabriel Ionescu în 1983, printr-o operaţie complicată, în Elveţia. Doar aşa, copilele au putut să ducă o viaţă normală, s-au căsătorit, iar în prezent, Lina trăieşte în Spania.
Nu ne-am mai văzut de câţiva ani. Dar când mă gândesc la ea sau mi-e greu, în secunda următoare mă sună şi îmi spune că ea este bine. Ca şi cum aş striga-o telepatic”, dezvăluie Gherghina. Legătura dintre ele s-a păstrat însă şi fizic, iar Gherghina poartă în piept o părticică din sora ei.

La operaţie, când a fost făcută separarea, o bucată din sternul ei a rămas la mine”, continuă femeia. Fetele, dar şi mama lor, i-au rămas mereu recunoscătoare medicului care le-a ajutat şi au încredere că acesta va face tot ce este omeneşte posibil pentru a le ajuta şi pe siamezele născute zilele trecute la Piteşti. “Pentru noi şi-a lăsat familia, a bătut la toate uşile. Dacă va fi în echipa operatorie şi acum, va ieşi totul perfect”, crede Elena Boaru, mama Linei şi a Gherghinei.

loading...
jobs by neuvoo neuvoo.ro
loading...
Sondaj
Credeți că noul primar și noul Consiliu Local Botoșani vor face:
Mai multe lucruri bune decât precedenții
La fel de multe/puține lucruri bune
Mai puține lucruri bune decât precedenții
Nu știu/nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Noi eram în maşină. A blocat maşina şi noi am crezut că vrea să stea de vorbă cu noi, nici prin cap să ne treacă că el avea la spate o bâtă de baseball şi a început să mă lovească. Eu n-am apucat să ies din maşină, ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5225 lei
USD
Dolarul SUA
4.0791 lei
CHF
Francul elveţian
4.1674 lei
GBP
Lira sterlină
5.4396 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9841 lei
XAU
Gramul de aur
171.8554 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2071 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4254 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0192 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1401 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1668 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6080 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17 o C
Dorohoi
17 o C
Bucecea
17 o C
Darabani
17 o C
Saveni
17 o C
Ştefăneşti
19 o C
Horoscop
astăzi
© Copyright 2009 - 2016 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.