Ştiri
Siamezele din Botoşani despărţite în urmă cu trei decenii, la mii de km depărtare
S-au născut lipite una de cealaltă, un medic le-a separat cu o operaţie, iar greutăţile vieţii au aşternut între ele mii de kilometri. Cu toate acestea, Gherghina, una dintre surorile siameze de la Botoşani, poartă mereu lângă inimă o parte din sora ei, scrie publicaţia Libertatea.

Lina şi Gherghina Boaru, siamezele din Botoşani, au fost separate de medicul Gabriel Ionescu în 1983, printr-o operaţie complicată, în Elveţia. Doar aşa, copilele au putut să ducă o viaţă normală, s-au căsătorit, iar în prezent, Lina trăieşte în Spania.
Nu ne-am mai văzut de câţiva ani. Dar când mă gândesc la ea sau mi-e greu, în secunda următoare mă sună şi îmi spune că ea este bine. Ca şi cum aş striga-o telepatic”, dezvăluie Gherghina. Legătura dintre ele s-a păstrat însă şi fizic, iar Gherghina poartă în piept o părticică din sora ei.

La operaţie, când a fost făcută separarea, o bucată din sternul ei a rămas la mine”, continuă femeia. Fetele, dar şi mama lor, i-au rămas mereu recunoscătoare medicului care le-a ajutat şi au încredere că acesta va face tot ce este omeneşte posibil pentru a le ajuta şi pe siamezele născute zilele trecute la Piteşti. “Pentru noi şi-a lăsat familia, a bătut la toate uşile. Dacă va fi în echipa operatorie şi acum, va ieşi totul perfect”, crede Elena Boaru, mama Linei şi a Gherghinei.

Sondaj
Mihaela Huncă, inspector școlar general, este...
Tehnocrat
Politician
Ambele
Nici una
Nu știu/nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Eu spun una, tu baţi parii. Am spus să aducem un material pe care să-l trimitem la Ministerul Culturii, încă o dată şi încă o dată, până când poate îşi apleacă privirea cei de la Ministerul Culturii să acorde fonduri ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.4386 lei
USD
Dolarul SUA
4.1836 lei
CHF
Francul elveţian
4.0843 lei
GBP
Lira sterlină
6.3080 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4130 lei
XAU
Gramul de aur
144.2241 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2081 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4215 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0191 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1438 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1641 lei
DKK
Coroana Daneză
0.5950 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1 o C
Dorohoi
-1 o C
Bucecea
-1 o C
Darabani
-1 o C
Saveni
-1 o C
Ştefăneşti
0 o C
Horoscop
astăzi
© Copyright 2009 - 2015 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.