Ştiri
Siamezele din Botoşani despărţite în urmă cu trei decenii, la mii de km depărtare
S-au născut lipite una de cealaltă, un medic le-a separat cu o operaţie, iar greutăţile vieţii au aşternut între ele mii de kilometri. Cu toate acestea, Gherghina, una dintre surorile siameze de la Botoşani, poartă mereu lângă inimă o parte din sora ei, scrie publicaţia Libertatea.

Lina şi Gherghina Boaru, siamezele din Botoşani, au fost separate de medicul Gabriel Ionescu în 1983, printr-o operaţie complicată, în Elveţia. Doar aşa, copilele au putut să ducă o viaţă normală, s-au căsătorit, iar în prezent, Lina trăieşte în Spania.
Nu ne-am mai văzut de câţiva ani. Dar când mă gândesc la ea sau mi-e greu, în secunda următoare mă sună şi îmi spune că ea este bine. Ca şi cum aş striga-o telepatic”, dezvăluie Gherghina. Legătura dintre ele s-a păstrat însă şi fizic, iar Gherghina poartă în piept o părticică din sora ei.

La operaţie, când a fost făcută separarea, o bucată din sternul ei a rămas la mine”, continuă femeia. Fetele, dar şi mama lor, i-au rămas mereu recunoscătoare medicului care le-a ajutat şi au încredere că acesta va face tot ce este omeneşte posibil pentru a le ajuta şi pe siamezele născute zilele trecute la Piteşti. “Pentru noi şi-a lăsat familia, a bătut la toate uşile. Dacă va fi în echipa operatorie şi acum, va ieşi totul perfect”, crede Elena Boaru, mama Linei şi a Gherghinei.

loading...
Sondaj
Cu ce partid votați la alegerile locale?
ALDE
Partidul Botoșănenilor
Mișcarea Populară
PNL
PSD
PRM
PER
Altul
Declaraţia zilei
”Am spus că nu mă bazez pe el, e o problemă delicată. Mai poate juca doar la noi sau la FC Botoșani, în țară. În aceste momente se antrenează cu echipa a doua, cu antrenor secund de la prima echipă. Nu este problema mea, eu ...
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.5013 lei
USD
Dolarul SUA
4.0240 lei
CHF
Francul elveţian
4.0583 lei
GBP
Lira sterlină
5.8439 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4441 lei
XAU
Gramul de aur
149.8924 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.1987 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4524 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8925 lei
CAD
Dolarul Canadian
2.9314 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1666 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6032 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1 o C
Dorohoi
-1 o C
Bucecea
-1 o C
Darabani
-1 o C
Saveni
-2 o C
Ştefăneşti
-2 o C
Horoscop
astăzi
© Copyright 2009 - 2016 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.