Cercetătorii au realizat o listă a alimentelor indicate pentru a fi consumate pe vremea caniculară. Acestea au efecte benefice asupra corpului atunci când temperaturile sunt ridicate.
Chiar dacă, îngheţata și produsele ţinute la frigider sunt tentante, nu fac bine corpului. Chiar şi apa trebuie consumată la temperatura camerei.
Poate cel mai bun aliment în zilele călduroase ale anului este castravetele, care poate fi servit sub formă de sandwich cu maioneză şi sare, spun cercetătorii de la Societatea Chimică Americană, notează CSID.ro.
Legumele şi fructele bogate în apă sunt cheia unei bune alimentaţii pe timp de caniculă. Pepenele este un alt produs bun de consumat atunci când temperaturile sunt extrem de ridicate.
Mâncărurile bogate în cereale sunt de asemenea bune vara, deoarece constituie un aport foarte bun de calciu şi magneziu. Tocmai de aceea, pâinea cu cereale este indicată pentru perioadele călduroase, la fel ca şi berea, însă consumată cu moderaţie şi la o temperatură adecvată. (Sursa: Mediafax)
Elevul olimpic de la Botoșani: TREI calificări la etapa națională
Redacția Botoșăneanul
Mar 28, 2024
Gabriela Erdic
Mar 28, 2024
Declarația zilei 28 martie 2024
Gabriela Erdic
Mar 28, 2024
Încă două blocuri la Lebăda: Apartamente cu recuperatoare de căldură și aer condiționat
Gabriela Erdic
Mar 28, 2024
Cele mai populare jocuri mobile din 2024
Redacția Botoșăneanul
Mar 27, 2024