Ştiri
Polițiștii puțin legați de mâini (ne) promit vremuri mai roz în Centrul Vechi – VIDEO

Planul era ca să se intervină din luna aprilie, interval din an când temperaturile încep să crească iar botoșănenii să-și petreacă mai mult timp în afara locuințelor.

Unii mai mult decât alții, iar în această categorie îi includem pe cetățenii care locuiesc în Centrul Vechi sau Parcul Tineretului.

 

Subiectul a fost dezbătut la Primărie în cadrul comisiei de ordine publică, unde a luat cuvântul și șeful Poliției Municipale Botoșani care recunoaște că unii botoșăneni ocupă pentru durate lungi de timp spațiul public și sparg semințe.


Imagine deranjantă, de altfel.

 

Și chiar cu intervenția polițiștilor și aplicarea unor eventuale sancțiuni, vizual nu se schimbă nimic.

 

”Respectiva persoană care încalcă ordinea și liniștea publică este sancționată contravențional, ea revine în același spațiu și continuă acceași activitate. Soluția și competențele conferite sunt relativ limitate. Aici, este o problemă și social dar ține foarte mult de educație”,


cms. șef Cătălin Corneanu, șeful Poliției Municipale

 

Vara trecută când autoritățile au avut o sforțare de a rezolva problema care datează parcă dintotdeauna la Botoșani, polițiștii de proximitate au discutat cu comercianții mai ales din zona Centrului Vechi.

 

Surpriză!

 

Nici unul nu a dorit să depună vreo plângere oficială iar motivele chiar nu sunt greu de ghicit.

 

„S-au întocmit procese verbale în acest sens. Din toți administratorii cu care s-a discutat nu a existat nici unul care să depună plângere penală pentru lovire, amenințare sau astfel de infracțiuni deși li s-a solicitat, pentru a putea interveni și a dispune măsuri mai dure dacă se impuneau”,


cms. șef Cătălin Corneanu, șeful Poliției Municipale

 

Șeful Poliției a mai arătat că una dintre soluții ar fi ca polițiștii să găsească totuși o modalitate prin care să determine lumea să nu mai stea la spart semințe pe stradă.

 

Nici pe scările magazinelor.

 

”Într-adevăr cetățenii staționează pe spațiul public, este deranjant, acum noi trebuie să analizăm foarte clar ce măsuri pot fi dispuse pentru a nu mai crea acest disconfort. Eu cred că aici se rezumă totul”,


cms. șef Cătălin Corneanu, șeful Poliției Municipale

 

Însă, din acest an, ar urma să fie luate noi măsuri, în condițiile în care cele ale prefectului nu prea au avut finalitate.

 

”O să identificăm soluții pe termen scurt pentru a fi mai dinamici în zonele respective dar rog a se ține cont și de faptul că efectivele de Poliție, jandarmi și Poliție Locală sunt limitate și deservesc toate zonele orașului. Și oamenii trebuie dinamizați să facă ceea ce trebuie”,


cms. șef Cătălin Corneanu, șeful Poliției Municipale

 

Nu în ultimul rând, pentru situațiile de disconfort create în Centrul Vechi sau Parcul Tineretului, șeful Poliției recomandă să nu se mai folosească numărul unic de urgențe 112 și să se apeleze următorul: 0231/511645.  

 

Gheorghe Borcoi plictisit de ”lecțiile” primite de romi: Bine că nu își dau în cap, e minune
Apel către reprezentanții romilor: Fiți civilizați. Răspunsul: Ne cereți prea mult VIDEO & FOTO

 

Loading...
pai cum sa facem plingere daca voi Politistii ne dati numele la tigani si de ce sa nu sunam la nr 112 ? pai ne pune sa nu sunam la 112 ca sa nu se afle la Bucuresti de problemele care sunt in centru vechi si sa nui mai certe cei de la centru pe cei de aici ca nu rezolva treaba cu tiganii din centru si parcul tineretului foarte multi politisti in loc sai fugareasca pe scandalagii stau de vorba cu ei si rid de Romani !
16 martie 2017, 17:10
Loading...
Sondaj
Credeți că va fi sancționat cineva pentru sistarea neanunțată a apei?
Da
Doar simbolic
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Nu trebuie să fii hidrotehnist ca să-ți dai seama că, chiar dacă ai adus alte două pompe, care să suplinească pompele inițiale, alea nu le pui ca sorb în bazinul pe care tu îl golești, deci este ceva de noaptea minții. Ei ș ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.5988 lei
USD
Dolarul SUA
3.9154 lei
CHF
Francul elveţian
3.9684 lei
GBP
Lira sterlină
5.1585 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4382 lei
XAU
Gramul de aur
160.6332 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2248 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4922 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0574 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1001 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1793 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6178 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8.3 o C
Dorohoi
8.5 o C
Bucecea
8.3 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
8 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.