Ştiri
Patru şefi din Primăria Botoşani puşi sub acuzare alături de primar în dosarul de la mall

Alte patru persoane, unele cu funcții de conducere din Primăria Botoșani sunt urmărite penal în dosarul ce vizează concesiunea pe care a fost contruit Uvertura Mall.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, la data de 14 martie 2017,  împotriva inculpaților:

 

- Adriana Zăiceanu, la data săvârșirii faptelor director executiv al Primăriei Municipiului Botoşani, pentru infracțiunea de ,,complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit”;

 

- Cezar Constantin Puiu, la data săvârșirii faptelor Șef al Serviciului Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Botoşani, pentru săvârşirea infracţiunii de ”complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit”;

 

- Mihaela Gontiniac, la data săvârșirii faptelor jurist în cadrul Primăriei Municipiului Botoşani, pentru infracțiunea de ”complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit”

 

- Ioan Apostu, la data săvârșirii faptelor secretar al Municipiului Botoşani, pentru infracțiunea de ,,complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit”.

 

În ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale se arată că în cauză există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

 

- în perioada 30 noiembrie 2006-19 decembrie 2011, în calitățile mai sus menționate, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuțiunilor de serviciu, inculpații au înlesnit activitatea infracțională a inculpatului Flutur Cătălin - Mugurel în ceea ce privește încheierea și derularea  contractului de concesiune având ca obiect exploatarea terenului pe care a fost construit mall-ul.

 

Săvârșirea acestei fapte a avut drept consecință prejudicierea bugetului local al Primăriei Botoșani cu suma de peste 2 milioane de lei, ce reprezintă folos necuvenit obținut de cei de la Uvertura Mall.

 

Inculpaților li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile Codului Penal.

Cătălin Flutur pus OFICIAL sub acuzare în dosarul Uvertura Mall
CE acte au căutat procurorii, la mall, în biroul primarului: CARE era interesul

 

Loading...
Au grijă judecătorii să-i facă scăpați. Cei 4 apostoli sunt prea piloși ca să pățească ceva. Cine nu crede o să creadă ceva mai târziu. Cate hoții s-au făcut în târg și băieții sunt bine mersi, își savurează prada.
16 martie 2017, 23:45
Ar trebui să intre mai adânc DNA Suceava, pentru că s-au comis mai multe măgării, nu numai cu Uvertura dar și cu firmele de consultanță abonate la primăria BT, și alea din Iași dar și alea din București, știe doamna Adriana care... și cu serviciul de achiziții unde madama șefă de birou șpăguiește la greu de mai mereu e prin concedii, vacanțe sau botează și cunună, e de lucru la primărie dacă tot se vrea curățenia de primăvară.
16 martie 2017, 20:50
Pai stați chestiile astea se cunosc de multa vreme!!!!Dosarele erau,, secretizate,,.
16 martie 2017, 15:37
Pai stați așa, mai avem și falimentul Termica!Altă belea!Vai...Vai...
16 martie 2017, 15:27
Loading...
Sondaj
Credeți că va fi sancționat cineva pentru sistarea neanunțată a apei?
Da
Doar simbolic
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Nu trebuie să fii hidrotehnist ca să-ți dai seama că, chiar dacă ai adus alte două pompe, care să suplinească pompele inițiale, alea nu le pui ca sorb în bazinul pe care tu îl golești, deci este ceva de noaptea minții. Ei ș ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.5988 lei
USD
Dolarul SUA
3.9154 lei
CHF
Francul elveţian
3.9684 lei
GBP
Lira sterlină
5.1585 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4382 lei
XAU
Gramul de aur
160.6332 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2248 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4922 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0574 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1001 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1793 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6178 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8.3 o C
Dorohoi
8.5 o C
Bucecea
8.3 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
8 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.