Ştiri
Coordonatorul unui ONG de la Botoșani, către ministru: Poate activitatea lor nu vi se pare spectaculoasă

O altă luare de cuvânt de la prima întâlnire a ministrului dialogului social la Botoșani i-a aparținut coordonatorului Asociației B-Right Media.

Și Raluca Bălășcău a fost invitată la întrunirea cu ministrul Gabriel Petrea unde a descris în doar câteva cuvinte activitatea complexă pe care organizația pe care o reprezintă, o desfășoară pe plan local.

 

”Venim în sprijinul celorlalte ONG-uri, avem o rețea de vreo 30 de asociații cu care lucrăm la nivel de Botoșani și poate activitatea lor nu vi se pare spectaculoasă dar ne gândim la ce înseamnă ea pentru beneficiarii lor finali. Ne gândim la copii cu autism, cu sindrom Down, la cei săraci care sunt de exemplu ajutați de organizații de italieni care finanțează activități în Botoșani”,


Raluca Bălășcău, coordonator Asociația B-Right Media

 

Și pentru că activitatea de voluntariat presupune un efort cumulat din partea celor care se implică, Asociația B-Right Media marșează tocmai pe atragerea a unui număr cât mai însemnat de tineri în activitățile sociale.

 

”Organizăm târguri ONG, gale ale voluntarilor și avem cumva firul scurt cu ei. De asemenea, am organizat proiecte de inițiative cetățenești, am trainuit tineri din România și din alte țări și chiar i-am învățat să facă o inițiativă europeană cetățenească și campanii de advocacy. Nu știu dacă s-au materializat până la urmă dar cel puțin pașii i-au învățat”,


Raluca Bălășcău, coordonator Asociația B-Right Media

 

Asociația are depuse spre finanțare două proiecte prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) prin care se urmărește sprijinirea unor categorii vulnerabile, prin integrare sau chiar ajutor pentru obținerea actelor de identitate.

 

Asociația B-Right Media s-a înființat în urmă cu șapte ani de zile.

 

În cadrul Asociatiei B-Right Media funcționează, începând cu luna septembrie 2011, Centrul de Voluntariat Be Right! creat cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul Tineret în Acțiune.


Centrul de Voluntariat își propune să se constituie ca punct de întâlnire între cererea și oferta de voluntariat existentă la nivelul municipiului și județului Botoșani.

 

”Concret, vom recruta, forma și orienta voluntari iar apoi îi vom îndruma spre ONG-urile partenere pentru a putea activa în diverse domenii: social, cultură/media/organizare evenimente, sănătate, educație, protectia mediului, protectia animalelor, etc”, este mesajul celor de la B-Right Media.

Proiect depus de B Right Media pentru dezvoltarea comunităţii botoşănene

 

Loading...
Loading...
Sondaj
Credeți că va fi sancționat cineva pentru sistarea neanunțată a apei?
Da
Doar simbolic
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Nu trebuie să fii hidrotehnist ca să-ți dai seama că, chiar dacă ai adus alte două pompe, care să suplinească pompele inițiale, alea nu le pui ca sorb în bazinul pe care tu îl golești, deci este ceva de noaptea minții. Ei ș ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.5988 lei
USD
Dolarul SUA
3.9154 lei
CHF
Francul elveţian
3.9684 lei
GBP
Lira sterlină
5.1585 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4382 lei
XAU
Gramul de aur
160.6332 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2248 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4922 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0574 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1001 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1793 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6178 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8.3 o C
Dorohoi
8.5 o C
Bucecea
8.3 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
8 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.