Ştiri
Pactul Ribbentrop – Molotov condamnat cu hartă ruptă şi flashmob pe pietonal
Un grup de aproximativ 20 de tineri, membri si simpatizanţi ai Platformei Civice „Acţiunea 2012” s-au adunat joi pe Pietonalul Unirii în vederea realizării unui flashmob cu scopul de a sensibiliza opinia publică privind urmările tragice ale semnarii Pactului Ribbentrop-Molotov.

Participanţii s-au strîns la ora 18:00 și au întins o harta a Europei, pe care ulterior au rupt-o, simulând împarţirea statelor făcuta de Hitler şi Stalin în urma cu 73 de ani. La 18:05 tinerii au lipit harta înapoi, afişînd şi strigînd mesaje: „Condamnăm Pactul Ribbentrop-Molotov!”, „Reparăm greşelile trecutului!”. Flashmobul s-a desfaşurat concomitent în peste 20 de localitaţi din Republica Moldova, tinerii de la Botoşani manifestîndu-şi astfel solidaritatea faţa de românii din afara graniţelor. La acţiune au participat şi tineri basarabeni alături de primarul din Edineţ, Constantin Cojocaru. De asemenea, nici românii din Cernauţi nu au lipsit, acestia aflându-se la Botoşani în cadrul unui proiect cu schimb de tineri iniţiat de Asociaţia B-Right Media. Acţiuni asemănătoare au avut loc şi la Chişinău,în faţa Ambasadei Ruse, la ora 02:00, ora semnării tratatului.
"Reunificarea celor două state românești este singurul mod posibil de a repara greșelile trecutului”
Prin aceste flashmoburi s-a condamnat Pactul Ribbentrop-Molotov și s-a cerut lichidarea consecinţelor Pactului de neagresiune care a determinat amputarea României. „Reunificarea celor două state românești este singurul mod posibil de a repara greșelile trecutului. În 2012, comemorăm 73 de ani de la semnarea dintre URSS și Germania nazistă a unui pact de neagresiune, rămas în istorie ca Pactul Ribbentrop – Molotov, potrivit numelor celor doi miniștri de externe care au semnat acest document odios”, arată Mădălina Hriţuleac, reprezentant Acţiunea 2012. Această platformă civică este o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.


CITEŞTE ŞI:
 Portariuc în faţa a zeci de copii şi a unui primar moldovean la primul proiect ca edil


loading...
jobs by neuvoo neuvoo.ro
loading...
Sondaj
Credeți că noul primar și noul Consiliu Local Botoșani vor face:
Mai multe lucruri bune decât precedenții
La fel de multe/puține lucruri bune
Mai puține lucruri bune decât precedenții
Nu știu/nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Noi eram în maşină. A blocat maşina şi noi am crezut că vrea să stea de vorbă cu noi, nici prin cap să ne treacă că el avea la spate o bâtă de baseball şi a început să mă lovească. Eu n-am apucat să ies din maşină, ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.5225 lei
USD
Dolarul SUA
4.0791 lei
CHF
Francul elveţian
4.1674 lei
GBP
Lira sterlină
5.4396 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9841 lei
XAU
Gramul de aur
171.8554 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2071 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4254 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0192 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1401 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1668 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6080 lei
Vremea
astăzi
Botosani
22 o C
Dorohoi
22 o C
Bucecea
22 o C
Darabani
22 o C
Saveni
22 o C
Ştefăneşti
22 o C
Horoscop
astăzi
© Copyright 2009 - 2016 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.