Ştiri
Pactul Ribbentrop – Molotov condamnat cu hartă ruptă şi flashmob pe pietonal
Un grup de aproximativ 20 de tineri, membri si simpatizanţi ai Platformei Civice „Acţiunea 2012” s-au adunat joi pe Pietonalul Unirii în vederea realizării unui flashmob cu scopul de a sensibiliza opinia publică privind urmările tragice ale semnarii Pactului Ribbentrop-Molotov.

Participanţii s-au strîns la ora 18:00 și au întins o harta a Europei, pe care ulterior au rupt-o, simulând împarţirea statelor făcuta de Hitler şi Stalin în urma cu 73 de ani. La 18:05 tinerii au lipit harta înapoi, afişînd şi strigînd mesaje: „Condamnăm Pactul Ribbentrop-Molotov!”, „Reparăm greşelile trecutului!”. Flashmobul s-a desfaşurat concomitent în peste 20 de localitaţi din Republica Moldova, tinerii de la Botoşani manifestîndu-şi astfel solidaritatea faţa de românii din afara graniţelor. La acţiune au participat şi tineri basarabeni alături de primarul din Edineţ, Constantin Cojocaru. De asemenea, nici românii din Cernauţi nu au lipsit, acestia aflându-se la Botoşani în cadrul unui proiect cu schimb de tineri iniţiat de Asociaţia B-Right Media. Acţiuni asemănătoare au avut loc şi la Chişinău,în faţa Ambasadei Ruse, la ora 02:00, ora semnării tratatului.
"Reunificarea celor două state românești este singurul mod posibil de a repara greșelile trecutului”
Prin aceste flashmoburi s-a condamnat Pactul Ribbentrop-Molotov și s-a cerut lichidarea consecinţelor Pactului de neagresiune care a determinat amputarea României. „Reunificarea celor două state românești este singurul mod posibil de a repara greșelile trecutului. În 2012, comemorăm 73 de ani de la semnarea dintre URSS și Germania nazistă a unui pact de neagresiune, rămas în istorie ca Pactul Ribbentrop – Molotov, potrivit numelor celor doi miniștri de externe care au semnat acest document odios”, arată Mădălina Hriţuleac, reprezentant Acţiunea 2012. Această platformă civică este o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.


CITEŞTE ŞI:
 Portariuc în faţa a zeci de copii şi a unui primar moldovean la primul proiect ca edil


Sondaj
Ce vă nemulțumește cel mai mult la administrația locală?
Birocrația
Corupția
Nesiguranța din anumite zone ale orașului
Lipsa locuințelor de stat
Gropile din străzi
Altele
Declaraţia zilei
”În ultimii 10 ani am tot avut promisiuni pentru reparaţia acestui drum şi nu s-a întâmplat nimic. Promisiuni au fost an de an, au fost şi intervenţii anul trecut, dar intervenţiile au fost de aşa natură încât drumul este ...
Poza zilei
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.4172 lei
USD
Dolarul SUA
3.9073 lei
CHF
Francul elveţian
4.0412 lei
GBP
Lira sterlină
5.9959 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.2629 lei
XAU
Gramul de aur
143.8404 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.1956 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4119 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8077 lei
CAD
Dolarul Canadian
2.9985 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1629 lei
DKK
Coroana Daneză
0.5921 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8 o C
Dorohoi
8 o C
Bucecea
8 o C
Darabani
8 o C
Saveni
8 o C
Ştefăneşti
11 o C
Horoscop
astăzi
© Copyright 2009 - 2015 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.