Ştiri
Ninge cu manifestări culturale la Zilele Eminescu – Ediția 2017


Cu prilejul aniversării a 167 de ani de la nașterea poetului naţional Mihai Eminescu, în zilele 13-15 ianuarie, Consiliul Local Botoșani, în parteneriat cu  Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” și Memorialul Ipotești, organizează o serie de evenimente culturale, dedicate ”Zilelor Eminescu”.

Pentru organizarea manifestărilor prilejuite de ziua poetului nepereche, Primăria Botoșani va aloca suma de 65.000 de lei necesară atât pentru finanțarea Premiului Naţional de Poezie ”Mihai Eminescu”  ediţia a - XXVI –a, cât și a celorlalte cheltuieli.

 

La Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu ” se va desfășura vineri, 13 ianuarie 2017, începând cu orele 10:00, cenaclul literar ”Portretul artistului în tinerețe”.

 

În cadrul acestei manifestări dedicate marelui poet, vor evolua cenaclurile literare din județ, dar și din țară. Astfel, vor participa: Cenaclul ”Litera”, Stăuceni - coordonat de bibliotecarul Gabriel Atănăsoaie,  cenaclul ”Luceafărul” din Hănești - coordonat de prof. Georgică Manole, cenaclul ”Nechita Stănescu” al M.A.I București, coordonat de Lidia Obeadă și ”Caietele lui Cain” din cadrul Penitenciarului Botoșani, coordonat de Ovidiu Fecioru.

 

De asemenea, va avea loc și o transminsiune live de la bibliotecile Săveni, Darabani, Corni, prilej cu care tinerii poeți din aceste localități vor putea  să-și prezinte creațiile proprii.

 

Cei care vor păși pragul bibliotecii vor putea viziona o expoziție aniversară dedicată împlinirii a zece ani de la înființarea cabinetului de numismatică și filaterie, o expoziție de carte din creația eminesciană, precum și publicațiile bibliotecii.

 

Ca invitați speciali, vor veni poetul Mihai Coșerariu, care își va lansa volumul ”Dincolo de suflet”, Cristina Marin, Cezar Haiura, Ovidiu Donisa, Iulian Melinte, Ionuț Stoian, ce vor evolua într-un recital de poezie și muzică folk.

Evenimentul va fi transmis live pe site-ul bibliotecii.

 

”Biblioteca și oamenii săi dăruiesc, clipă de clipă ,o parte din sufletul lor, precum și lumina lină a cărții. Sperăm ca 2017 să însemne pentru toți botosănenii un an în care Biblioteca va fi același reper de înțelepciune și de bucurie, ca întotdeauna”,
Cornelia Viziteu, director Biblioteca Județeană Mihai Eminescu


Duminică, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naţionale, la ora 9.30, în sala mare a Primăriei Botoşani, va avea loc o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, în care poetul ce va fi laureat al ediţiei de anul acesta la Concursul Naţional de Poezie ”Mihai Eminescu” va primi titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului.

 

La 10.30 va avea loc depuneri de coroane la statuia poetului Mihai Eminescu din fața Teatrului ” Mihai Eminescu”.

 

La ora 11.00, va avea loc slujba de  Te Deum la  Biserica Uspenia.

 

Evenimentele vor continua, de la ora 17:00 , în sala Cinematografului Unirea, cu decernarea premiilor Opera Omnia și Opus Primum, cu recitalul poeților nominalizați, urmate de un recital susținut de formația ”Trei parale”.

 

 

 

Iuliana BAGHICI
Loading...
Loading...
Sondaj
Credeți că va fi sancționat cineva pentru sistarea neanunțată a apei?
Da
Doar simbolic
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Nu trebuie să fii hidrotehnist ca să-ți dai seama că, chiar dacă ai adus alte două pompe, care să suplinească pompele inițiale, alea nu le pui ca sorb în bazinul pe care tu îl golești, deci este ceva de noaptea minții. Ei ș ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.5988 lei
USD
Dolarul SUA
3.9154 lei
CHF
Francul elveţian
3.9684 lei
GBP
Lira sterlină
5.1585 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4382 lei
XAU
Gramul de aur
160.6332 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2248 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4922 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0574 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1001 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1793 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6178 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8.5 o C
Dorohoi
8.8 o C
Bucecea
8.5 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
8 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.