)
missgrey.ro
Ştiri
Ministrul a intrat LIVE în meciuri cu jurista sindicalistă de la Botoşani: D-na, n-aveţi de unde să ştiţi - FOTOGALERIE

Cel mai virulent dintre toţi cei prezenţi la Comisia de Dialog Social de vineri nu a fost vreun lider sindical, ci juristul de la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM), Loredana Burlacu, foarte nemulţumită pentru aplicarea neunitară a vestitei decizii a Curţii Constituţionale din 15 decembrie 2016, care ar dezavantaja angajaţii din APM.

A exemplificat: directorul are salariu de 3.000 şi ceva de lei, şeful de serviciu – 2.600-2.700 lei, iar consilierul superior 2.100 lei.


„După emiterea deciziei Curţii Constituţionale din decembrie 2016 s-a aplicat la nivelul deconcentratelor această decizie. Nouă, Ministerul Mediului refuză să ne-o aplice, refuză dialogul social dl ministru. După ce am declanşat protestele spontane, după ce am trimis scrisori deschise semnate de către toţi angajaţii localelor, de la director şi până la ultimul consilier, nu am primit nici un răspuns. Suntem trataţi cu dispreţ. Dorim o aliniere salarială decentă ”,


Loredana Burlacu, jurist APM Botoşani.


Aceasta a adăugat că o iniţiativă legislativă care să corecteze inechitatea este blocată în Parlament şi nici un senator sau deputat n-a contrazis-o.


„D-nă, o să repet: legea salarizării unitare va rezolva aceste inechităţi”, a încercat să îi răspundă Gabriel Petrea, însă jurista de la Mediu i-a tăiat-o scurt: „e vorba de un termen de cinci ani, o să ajungem abia peste cinci ani cu salariul la un nivel decent”.


„D-na, dvs. n-aveţi de unde să ştiţi care va fi salariul dvs. peste cinci ani fiindcă nici eu nu ştiu cum va arăta grila în domeniul dvs. Cert este că acea lege va rezolva aceste inechităţi de care dvs. vorbiţi”,


Gabriel Petrea, ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social.


Oficialul guvernamental a promis că în această săptămână va exista o formă a proiectului de lege a salarizării unitare care va dezbătută cu sindicatele şi patronatele, după care va fi transmisă în Parlament. Disputa dintre cei doi a avut loc în prezenţa tuturor parlamentarilor de Botoşani şi a şefilro din Prefectură şi Consiliul Judeţean Botoşani.

Asaltat de cereri salariale, de la poliţişti la medici de familie, ministrul le-a cerut sindicaliștilor să lase în pace capra vecinului
Chicoteli, vorbe pe la spate, telefoane - parlamentarii PSD, plictisiți de moarte la ședința cu ministrul preocupat și el de telefon – GALERIE FOTO

 

Loading...
De ce salariatii de la apele roman e au primit automat mariri de salariu in momentul in care au iesit din ministerul mediului????si asta indecembrie,dupa alegeri....de ce numai noi trebuie sa asteptam.....asta dupa ce am fost dusi cu zahatelul tot anul2016cu faimosul plx care fix in decembrie a picat. Mediul suna bine doar in campNii electorale,dar cand profesionistii adevarati isi cer drepturile nu este convenabil nu?
21 martie 2017, 18:16
Rugam PSD-ul sa ne mai dea niste comunicate de presa prin care sa ne anunte ca o sa curga non stop lapte si miere prin toate santurile tarii.
21 martie 2017, 11:13
Oricine poate da o lege stiind ca in momentul cand se va aplica, ei nu o sa mai fie la guvernare.Cacealma !!!! Cat trebuie sa astepte unul cu salar de 2100 sa- ajunga pe cel cu 4600? Cel putin 10 ani !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Asta este lege unica de salarizare ???????????
20 martie 2017, 20:47
Loading...
Sondaj
Când va fi inaugurat Parcul de Agrement Cornișa?
2018
2019
În apropierea viitoarelor alegeri locale
Niciodată
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Avem în vedere, dacă timpul va fi frumos, poate și un spectacol aici în preajma teatrului să atragem atenția asupra acestui obiectiv important. Deja au fost intervenții la nivel național. S-au scris în felurite apariții ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5854 lei
USD
Dolarul SUA
3.8887 lei
CHF
Francul elveţian
3.9851 lei
GBP
Lira sterlină
5.1710 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4776 lei
XAU
Gramul de aur
163.1062 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2223 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4883 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0617 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1122 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1777 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6160 lei
Vremea
astăzi
Botosani
15 o C
Dorohoi
15 o C
Bucecea
15 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
15 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.