Ştiri
Muncitor într-o ureche băgat la înaintare în procesul lui Țurcanu, a scos din sărite procurorul DNA

O altă persoană audiată astăzi în procesul lui Florin Țurcanu, judecat alături de socrul lui pentru trafic de influență și spălare de bani a fost un muncitor cu 10 clase.

Dumitru Anuței a fost indicat de omul cheie din dosar, Ștefan Codău că ar fi fost un fel de șef de echipă la șantierul unde se construia casa de pe Aleea Pajiștii.

 

Acesta a fost în principal motivul pentru care a fost acceptat ca martor de judecătorul care se ocupă de acest dosar.

 

Când a ajuns la bară, Dumitru Anuței abia a fost în stare că repete jurământul dictat de judecător, după ce a rostit calm că ”este puțin surd”.

La început respectivul bărbat, angajat al firmei Cornell’s Floor a recunoscut că a avut un fel de rol de șef de echipă. Ulterior a negat vehement.

 

A povestit că a participat la construirea unui beci, din piatră. Și atât.

 

Procurorul DNA a izbucnit nervos și, cu procesul verbal de la urmărirea penală în față, a citit cum Dumitru Anuței a povestit cum a construit alături de alți muncitori beciul, două camere, o bucătărie, acoperișul și cum a oferit chiar detalii privitoare la originea pietrei adusă cu cinci transporturi de la Frumușica, asemenea celorlalte materiale, cu camioanele de la Cornell’s Floor.

 

În fața instanței, muncitorul a negat tot și chiar a declarat sub jurământ că nu a știut că acea casă era pentru Florin Țurcanu.

 

-    Dar îl cunoștea pe Florin Țurcanu?
-    Da, din campania electorală, din afișe. L-a văzut și de vreo câteva ori la locul construcției, venea și se mai interesa cum merg lucrările.

 


”Este real ce ați declarat la urmărirea penală? Este REAL?! Nu suntem copii. Argumentele dv. nu sunt”, a fost reacția nervoasă a procuroarei DNA care s-a trezit în fața unui martor care și-a schimbat declarația radical.

 

De pe bancă a sărit și unul din avocații lui Florin Țurcanu care a cerut respectuos ca martorul să nu fie amenințat.

Disputa verbală a fost aplanată de judecătorul care l-a întrebat calm pe Dumitru Anuței de ce nu corespund declarațiile date de el, în momente diferite.

 

-    Poate a fost o greșeală, a fost răspunsul oferit.

 

Ulterior, însuși judecătorul a zâmbit la unele răspunsuri care trimiteau mai degrabă la un copil de școală primară.

 

Din declarația scoasă cu forța din gura omului a reieșit însă un element important. ”Mai exista un băiat, Ștefan (Codău n.r.) care cred că era și el un fel de coordonator. Nu mi-a arătat nici o schiță a casei, el era doar cu vorba. Mai aducea mâncare dar nu întotdeauna”.

 

Ștefan Codău a fost cel care l-a indicat de cele mai multe ori pe Dumitru Anuței ca fiind șeful muncitorilor, de aici desprinzându-se două posibilități, fie că a vrut să arunce o parte din implicarea sa asupra acestuia, fie muncitorul de la Cornell’s Floor nu era chiar într-o ureche așa cum a lăsat azi să se înțeleagă.

 

Nu în ultimul rând, Dumitru Anuței a fost întrebat dacă îl cunoaște pe Aristomel Anușcă.
-    Nu.

 

Judecătorul i-a cerut socrului lui Florin Țurcanu, aflat în sală, să se ridice.

-    Da, așa din vedere îl cunosc, dar după nume, nu. Mai venea pe acolo și întreba în general cum merge treaba și apoi pleca.

 

Naiv, Dumitru Anuței a răspuns că își primea banii de la casier când a fost întrebat cine l-a plătit pentru lucrările de la casa lui Țurcanu și s-a menținut constant în serie răspunsurilor cu nu știu sau nu îmi amintesc.

Denunțătorul lui Țurcanu lovit puternic de amnezie la confruntare - FOTO

 

loading...
Loading...
Loading...
Sondaj
Trebuie parlamentarii PSD să voteze moțiunea împotriva Cabinetului Grindeanu?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”O mașină cu capacitate mai mare poate ajunge la acele platforme cu probleme și să ridice gunoiul. Trebuie să încercăm să găsim mijloace tehnice astfel încât «să nu dăm foc la cojoc pentru doi purici». Pentru două ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5673 lei
USD
Dolarul SUA
4.0905 lei
CHF
Francul elveţian
4.2091 lei
GBP
Lira sterlină
5.2034 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6772 lei
XAU
Gramul de aur
165.1775 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2236 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4773 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0951 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0923 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1738 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6141 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.