Ştiri
Martor aflat în dușmănie cu Țurcanu, la bară: Am fost victimă colaterală!

Primul martor audiat azi cu buletinul în mână și jurământ solemn, a fost Elisei Grigoreanu, cumnat cu omul de afaceri Marcel Bârsan și patronul societății Paltinul care a contribuit la construirea casei din zona Lebăda.

Puține minute trecute peste ora 10:00.

 

Aceeași sală de judecată, mai puține fețe ce erau prezente la termenele trecute. Florin Țurcanu a venit cu aceiași însoțitori, tatăl și fiul și cu mai puțini avocați: doar doi din toți cei pe care i-a angajat să îl apere în procesul de corupție.

Restul nu au ajuns la Botoșani din cauza vremii.

 

Elisei Grigoreanu a fost chemat la bară, după ce celălalt martor a fost invitat pe sală, să nu fie prezent la prima audiere.

Încă de la bun început, cumnatul lui Marcel Bârsan a subliniat faptul că se află într-o relație de dușmănie cu Florin Țurcanu.

 

Prima țeapă

 

A povestit că a mai avut un proces cu fostul președinte al Consiliului Județean pentru niște lemne pe care le-a vândut uneia dintre firmele lui, SC Poienița SA, intrată apoi în faliment, contra sumei de 14.000 de lei. A câștigat procesul dar nu și-a mai recuperat banii pentru că executorul angajat nu a avut pe cine să execute.

 

”Florin Țurcanu nu este un om de afaceri serios”, a apreciat Elisei Grigoreanu însă de pe atunci și și-a promis ca pe viitor să nu mai aibă de-a face cu acesta.

 

A făcut-o, însă.

Fără să știe la început.

 

Sau cel puțin asta i-a declarat judecătorului și asta s-a consemnat și în declarația sa oficială pe care la final a semnat-o, după ce a citit-o cu atenție.

 

”Eu am încheiat cu Aristomel Anușcă un contract la un moment în care eu nu cunoșteam despre vreo relație în care s-ar afla Florin Țurcanu cu cumnatul meu Marcel Bârsan. Contractul avea ca obiect construcția unei case în zona Lebăda. Am fost de acord cu asta, dar am cumpărat numai materialele de construcție, execuția efectivă fiind realizată de Cornell’s Floor. Eu am plătit acestei societăți și cheltuielile prin SC Paltinul și pentru materiale am âncasat banii pprin bancă”, a fost începutul declarației lui Elisei Grigoreanu, în fața judecătorului.

 

Alt amnezic la proces

 

Ulterior, în decurs de o oră bărbatul a oferit o serie de detalii însă cele mai multe și le-a ținut pentru el.

Ca o coincidență ciudată, asemenea celorlați martori din dosar, procurorul DNA a izbucnit în mai multe rînduri arâtând că toți și-au schimbat declarațiile inițiale date la Suceava, pentru ca în fața instanței să răspundă mai ales cu: nu știu, nu îmi amintesc, poate, etc.

Judecătorul a răspuns că nu poate forța un martor să declare într-un anume fel.

 

 

Cumnatul lui Marcel Bârsan a mai spus răspicat că la momentul în care a aflat de înțelegerea dintre acesta și Florin Țurcanu a refuzat să mai lucreze pentru respectiva casă.

 

A arătat că Bârsan i-a dat de înțeles că se ocupă de construcția casei după ce Florin Țurcanu i-ar fi promis „lucrări cu statul” și că la un moment dat, dezamăgit că fostul președinte al CJ nu își ține cuvântul, ar fi vrut să stopeze tot. I-ar fi sugerat cumnatului său să încheie orice relații cu Țurcanu pentru a ”nu intra în încurcătură” și pentru că oricum „lumea o să afle”.

 

Vila croitorului

 

Plățile pentru realizarea a aproximativ jumătate din lucrările la casă s-au făcut în rate, deși inițial s-a convenit să fie efectuate la 60 de zile de la emiterea facturilor. Au existat și întârzieri. Profitul lui, la adausul comercial a fost de până în 7.000 de lei.

A mai povestit instanței că nu l-a interesat faptul că Aristomel Anușcă ”clientul lui oficial” este un simplu croitor care poate nu ar avea disponibilitate financiară să îi achite serviciile, din moment ce a fost recomandat de cumnatul său.

 

Și nu în ultimul rând a subliniat că se simte oarecum păcălit de Bârsan care nu i-a dezvăluit despre înțelegerea cu Țurcanu care ar fi schimbat datele problemei, iar pe sine s-a catalogat drept „victimă colaterală”.

Pe măsură ce Grigoreanu răspundea întrebărilor, capul lui Florin Țurcanu, era tot mai aplecat.

 

Hai și cu partidul! Țurcanu vrea și PNL-ul la Tribunal și-l cheamă insistent pe-un fost coleg
PROCESUL ANULUI: Țurcanu cu o armată de avocați și familia, confruntat cu martorii la Tribunal: VIDEO & FOTO

 

Loading...
loading...
Dlor daca s-ar lua la controlat cu simt de raspundere primariile din judet s-ar vedea ca la toate sia bagat influenta Florinel Turcanu. Ca sa creasca credibilitatea primarilor in fata locuitorilor venea des la noi in comuna dingeni si se lauda ca o facem multe lucruri bune dar in final nu s-a realizat nimic.
11 ianuarie 2017, 08:32
Loading...
Sondaj
Ar trebui modificat programul de funcționare al semafoarelor?
Da, vara să fie prelungit
Nu, să fie la fel tot anul
Nu sunt șofer
Declaraţia zilei
„Poate să vină cineva la examen care să fie deştept, să îl promoveze, dar el să fie pus pe furat şi nu vreau să dau explicaţii prin altă parte. Mă mai gândesc. Postul este prins în schema de personal, pot angaja, dar mă mai ...
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.5883 lei
USD
Dolarul SUA
3.9066 lei
CHF
Francul elveţian
4.0606 lei
GBP
Lira sterlină
5.0360 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5800 lei
XAU
Gramul de aur
162.7078 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2198 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5110 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0951 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0880 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1758 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6170 lei
Vremea
astăzi
Botosani
20 o C
Dorohoi
20 o C
Bucecea
20 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
20 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.