)
missgrey.ro
Ştiri
Deținuții din Botoșani sub lupa a 100 de studenți de la Suceava

Având în vedere rolul important al educației în formarea individului, în plan cultural, moral, social şi economic, în fiecare an începând cu 1994, Ziua Internaţională a Educaţiei este celebrată în întreaga lume la data de 5 octombrie, pentru a aminti importanţa rolului acesteia pentru o societate sănătoasă.

Pentru a sublinia importanţa funcţiei educative a instituţiilor de detenţie şi esenţa intervenţiei recuperative, organizate şi derulate cu persoanele care execută pedepse privative de libertate, în anul 2014 ziua de 13 octombrie a fost desemnată ca Ziua Naţională a Educaţiei în Penitenciare.

 

Pornind de la valorizarea actului educaţional, în data de 13 octombrie 2017, începând cu orele 14.00, specialiști din cadrul Penitenciarului Botoșani, în parteneriat cu reprezentanți ai Serviciului de Probaţiune Suceava şi Universității Ştefan cel Mare Suceava - Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative derulează workshopul: Privarea de libertate şi reinserţia socială a persoanelor condamnate.

 

La perspectiva interinstituţională vor participa și 100 de studenți. În același context, la nivelul unității, specialiștii Serviciului Educație urmăresc implicarea tuturor persoanelor custodiate în activități de informare, difuzând materiale audio-video prin intermediul studioului tv cu circuit închis.

 

Activitatea de tip workshop presupune prezentarea specificului mediului de detenţie a demersurilor de reintegrare socială, audierea unor mărturii ale traiectoriilor unor persoane private de libertate, urmate de discuţii libere pe tema incluziunii sociale şi vizionarea expoziţiei cu lucrări realizate de către deţinuţi.

 

Acest demers vizează pe de o parte îmbunătăţirea percepţiei comunităţii cu privire la serviciile de reintegrare socială, iar pe de altă parte, valorificarea experienţei de viaţă a deţinuţilor în conştientizarea, de către participanţi, a efectelor negative pe care le are încarcerarea asupra individului uman, precum şi a importanţei respectării regulilor şi a legilor comunităţii în care trăiesc.

 

Cointeresarea şi parteneriatul instituţional pe care le presupun acest demers asigură o intervenţie din perspective multiple, presupunând atât asimilarea unor informaţii despre mediul penitenciar, despre strategia de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, cât şi experienţele directe, individuale, ale participanţilor.

Muzică populară pentru puşcăriaşii din Penitenciarul Botoşani

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Loading...
Loading...
Sondaj
Când va fi inaugurat Parcul de Agrement Cornișa?
2018
2019
În apropierea viitoarelor alegeri locale
Niciodată
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Când Guvernul a dat o lege și a spus că toți cei din instituțiile de cultură primesc o majorare de 50% anul acesta și de la 1 ianuarie încă 50%, probabil au uitat că există instituții de cultură în subordinea autorităț ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.5921 lei
USD
Dolarul SUA
3.8901 lei
CHF
Francul elveţian
3.9774 lei
GBP
Lira sterlină
5.1168 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4511 lei
XAU
Gramul de aur
160.5955 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2250 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4895 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0591 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1211 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1786 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6169 lei
Vremea
astăzi
Botosani
23 o C
Dorohoi
23 o C
Bucecea
23 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
23 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.