Ştiri
Cu ochii peste gard la vecini, Cătălina Lupașcu a cerut spații pentru Liceul Pedagogic

În prima ședință a plenului local din acest an a fost aprobată și rețeaua școlară pentru anul 2017 – 2018.

Cu acest prilej, a apăsat butonul microfonului pentru a lua cuvântul, consilierul local din partea PNL, Cătălina Lupașcu.

 

Angajată la Liceul Pedagogic pe un post de psiholog liberala a avut o intervenție vis a vis de gradul de ocupare a unității de învățământ și a spațiilor disponibile pentru elevi.

 

”Mă uit în primul rând la colegii mei din învățământ care știu că este o situație destul de dificilă în sensul în care în 20 de spații de învățământ, respectiv săli de clasă și laboratoare își desfășoară activitatea activitatea peste 1.400 de elevi. În timp ce, la câțiva metri se află Liceul Elie Radu, acolo unde sunt cred eu maximum 300 de elevi care au la dispoziție același spațiu ca și Liceul Pedagogic”,
Cătălina Lupașcu, consilier local PNL

 

Liberala a spus în ședință că situația ar fi trebuit să fie rezolvată deja la nivelul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) fără a mai exista lupte politice.

 

”Îmi doresc ca, printr-un consens, printr-o bună comunicare, să rezolvăm problema acelor elevi care învață până la ora 8 seara și care sunt nevoiți să traverseze orașul dintr-un capăt în altul, la acea oră. Nu știu dacă ceea ce facem noi aici, atunci când aprobăm rețeaua școlară, ar trebui să se întâmple printr-un simplu raport de specialitate și cred că ar trebui să avem date mai amănunțite la numărul de clase sau numărul de elevi”,
Cătălina Lupașcu, consilier local PNL

 

Ca argumente, Cătălina Lupașcu a adăugat că Liceul Elie Radu, ca unitate depopulată atrage mai multe costuri de la Primărie și propune ca membrii comisiei de educație din CL să vină cu o rezolvare la această situație, în următoarele luni.

I s-a adresat consilierului local Daniela Vicol, care are și calitatea de inspector școlar.

 

”V-aș sugera să faceți o adresă către Consiliul de Administrație al IȘJ iar următorul inspector școlar general, împreună cu CA va trebui să rezolve această problemă, să studieze dacă este vreo cale legală și dacă este corect, se rezolvă problema pe care ați ridicat-o”,
Daniela Vicol, consilier local PSD

 

Nu este pentru prima dată când această problemă este ridicată în Consiliul Local, în trecut fiind luată în calcul inclusiv varianta comasării celor două licee.

Ce gest frumos! Colindători botoșăneni au mers la un medic și la bolnavii de cancer – FOTO & VIDEO

 

pantofi-trendy.ro
loading...
Loading...
Loading...
starshiners.ro%20
targulcartii.ro
mydressing.ro
loading...
Sondaj
Își va îndeplini ministrul Transporturilor promisiunile privind modernizarea drumurilor Botoșani - Târgu-Frumos, Botoșani - Ștefăneșți și DN 24 C?
Da
Parțial
Nu
Nu știu/nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Cu toată sinceritatea, am un reproș la adresa organizațiilor sindicale. Acest conflict este unul mai vechi și dacă discutăm astăzi la nivelul anului 2017 despre o bază teoretică de 1.450 de lei, iar în contractul colectiv de ...
perdele-online.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5552 lei
USD
Dolarul SUA
4.2149 lei
CHF
Francul elveţian
4.2530 lei
GBP
Lira sterlină
5.2643 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7960 lei
XAU
Gramul de aur
168.5557 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2162 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4719 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2089 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1536 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1686 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6125 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.