Ştiri
Cornișa prinde contur : Vizită pe șantier în GALERIE FOTO și VIDEO, cum arată parcul în prezent, forfotă de muncitori și utilaje

Șantierul care stârnește cel mai mult interesul botoșănenilor era un furnicar marți dimineață. Zeci de muncitori răsfirați pe diverse obiective din cadrul obiectivului se aflau la treabă, fiecare cu propria misiune, pe fundalul zgomotelor făcute de utilajele care se asemenea lucrau la turație maximă.

Primarul Ovidiu Portariuc însoțit de administratorul public al Primăriei, Adriana Zăiceanu și reprezentanți ai constructorului au deschis porțile șantierului pentru jurnaliștii de la Botoșani pentru o vizită care a durat aproape două ore, pe întreg amplasamentul. Potrivit edilului șef al municipiului reședință de județ, lucrările la Parcul de Agrement Turistic Cornișa au ajuns în acest moment la un grad de realizare de 70%.
După cum puteți vedea în șantier lucrările avansează într-o formă a graficului asumat, în prezent ne apropiem de vreo 70% lucrări fizice, urmând ca în următoarea perioadă să accelereze pe această zonă pentru a permite în sezonul rece, lucrările interioare. Am vizitat și zilele trecute toate obiectivele astăzi facem doar o vizită generală de a vă face o impresie generală asupra șantierului”, a spus primarul Ovidiu Portariuc.
Managerul de proiect din partea Electro Alfa a explicat faptul că la acest moment încă nu există un obiectiv finalizat 100%. În schimb, intervențiile la terenul de sport, vestiare, amfiteatrul și căile de acces au fost realizate în proporție de 95%. Sunt avansate și la bazine unde au ajuns la 70 de puncte procentuale.
Cel mai în urmă pare să fie râul de rafting unde intervențiile vor demara în aproximativ două săptămâni de zile și care are o lungime de 20 de metri liniari.
”Anul acesta finalizăm 90% pentru a rămâne pentru primăvară probe și curățenie, detaliile ultime care vor fi puse la punct. Până la data de 31 martie finalizăm totul fără probleme”, a spus și Adi Dumitraș, managerul de proiect.
Întârzieri au fost înregistrate și la patinoar unde au fost întâmpinate probleme din cauza unor erori de proiectare însă în prezent a fost finalizată documentația pentru organizarea unei noi licitații.
 „Cum am spus la data de 31 martie toate lucrările vor fi finalizate urmând ca în vara anului viitor botoșănenii să se poată bucura de bazinele așteptate de șapte ani de zile, dacă nu mă înșel”, a încheiat primarul.
 

Loading...
loading...
Loading...
Sondaj
Cine se face vinovat de explozia din strada Primăverii?
Proprietarul apartamentului
Furnizorul de gaz
Autoritățile
Firma care lucra în bloc la instalație
Altcineva
Declaraţia zilei
”Ați spus că nimic nu se întâmpla în lumea asta fără experți contabili. Eu vă spun următorul lucru: nimic nu se întâmplă fără ingineri. Clădirea asta, dacă nu era făcută de inginer, nu aveam unde ține întâlnirea”, ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5987 lei
USD
Dolarul SUA
3.8593 lei
CHF
Francul elveţian
3.9685 lei
GBP
Lira sterlină
5.2095 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4329 lei
XAU
Gramul de aur
160.9047 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2172 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4830 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0692 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1259 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1762 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6181 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12 o C
Dorohoi
12 o C
Bucecea
12 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
12 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.