Ştiri
CINE ar putea finanța Cornișa de anul viitor!

Lucrările la parcul de agrement turistic și sportiv ar fi trebuit să fie gata până la data de 31 decembrie 2015. Acest lucru nu s-a întâmplat din cauza, spune beneficiarul, a unor erori de proiectare.

Primăria Botoșani a obținut un nou termen însă condiționat. Și anume, ca după data de 1 ianuarie 2016 să suporte integral costurile pentru lucrările rămase de realizat din proiectul mare.
Există însă o serie de discuții prin care, contribuția Uniunii Europene să fie preluată de Ministerul Finanțelor.
”E unul din proiectele care va fi finanțat de Ministerul Finanțelor. Acum sunt în discuții. Sunt nouă proiecte mari în țară printre care și Cornișa. Ministerul Finanțelor va prelua rolul finanțatorului european pentru sumele care au rămas de achitat, la diferența de plată”, a declarat Mihail Sorin Rîznic, consilier la cabinetul primarului.
Deocamdată această variantă este la stadiu incipient și cel mai probabil va fi tranșată până la finele anului în curs, în funcție de cât se realizează din graficul de lucrări.
”Este în stadiu de discuție chestia asta, la stadiu de propunere dacă vor agrea domnii de la București atunci vom avea o surpriză plăcută. Sunt demersuri venite din teritoriu. Ministerul ar putea susține sau ar putea să nu susțină, dar trendul este pozitiv. Este un proiect premieră pentru Moldova și este un proiect de mare anvergură care trebuie tratat cu cea mai mare seriozitate”, a mai spus consilierul cu Cornișa.
În cazul în care proiectul nu va fi finalizat nici la data de 31 martie 2016, Primăria va trebui să returneze finanțatorului, valoarea integrală a acestui program. (G.E.)
 

Loading...
loading...
Loading...
Sondaj
Cine se face vinovat de explozia din strada Primăverii?
Proprietarul apartamentului
Furnizorul de gaz
Autoritățile
Firma care lucra în bloc la instalație
Altcineva
Declaraţia zilei
”Ați spus că nimic nu se întâmpla în lumea asta fără experți contabili. Eu vă spun următorul lucru: nimic nu se întâmplă fără ingineri. Clădirea asta, dacă nu era făcută de inginer, nu aveam unde ține întâlnirea”, ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5987 lei
USD
Dolarul SUA
3.8593 lei
CHF
Francul elveţian
3.9685 lei
GBP
Lira sterlină
5.2095 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4329 lei
XAU
Gramul de aur
160.9047 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2172 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4830 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0692 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1259 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1762 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6181 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12 o C
Dorohoi
12 o C
Bucecea
12 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
12 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.