)
missgrey.ro
Ştiri
Asaltat de cereri salariale, de la poliţişti la medici de familie, ministrul le-a cerut sindicaliștilor să lase în pace capra vecinului

Salarii, salarii şi iar salarii, aproape numai la asta s-a rezumat şedinţa Comisiei de Dialog Social (CDS) desfăşurată vineri la Palatul Administrativ în prezenţa ministrului Gabriel Petrea şi a tuturor parlamentarilor de Botoşani.

S-au mărit lefurile, dar s-au creat noi diferențe salariale

Fără excepţie, toţi sindicaliştii prezenţi la CDS au expus revendicări privitoare la lefuri şi aceasta în ciuda avalanşei de creşteri declanşată de la începutul anului.
Noua problemă este însă că aceste majorări au produs noi diferenţe, aşa că acum angajaţii, cu o singură excepţie toţi proveniţi de la unităţi de stat, vor alte măriri ca să se elimine ceea ce ei au denumit inechităţi.
Pe rând, liderii din Poliţie, Sănătate, Învăţământ au susţinut că domeniul lor de activitate este cel mai important şi trebuie tratat în mod special.

Să crească fiindcă s-a mărit și la alții

Ba mai mult, Elena Temciuc, preşedintele Sanitas Botoşani, a cerut chiar o lege specială de salarizare doar pentru sistemul sanitar susţinând, ca exemplu, că un contabil de spital munceşte mai mult decât oricare altul.
„Haideţi să nu ne mai uităm în curtea vecinului”, a replicat Gabriel Petrea, care a cerut sindicaliştilor să acorde atenție măririlor operate în domeniul lor. De asemenea, răspunsul general a fost că legea salarizării unitare, care va intra în vigoare la începutul acestui an, va rezolva toate inechităţile din sistem.
„Asta e ce putem face cu bugetul pe care îl avem acum”, a concluzionat ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social.

Medicii de familie sunt nemulțumiți că au trebuit să majoreze salariile asistenților și le rămân lor mai puțini bani

În corul nemulţumiţilor a intrat şi Paul Şerban, medic de familie, care i-a adus ministrului la cunoştinţă că prin creşterea salariului minim pe economie medicii din branşă vor rămâne cu mai puţini bani deoarece, având angajaţi asistenţi, vor trebui să dea mai mulţi bani la bugetul de stat. Iar astfel medicii de familie nu vor beneficia de nici o creştere a veniturilor, ceea ce în opinia sa este discriminatoriu întrucât medicilor din spitale le-au crescut considerabil lefurile.
Nici măcar un singur lider sindical nu s-a arătat preocuparea de oamenii pe care îi deservesc prin munca lor, de serviciile pe care le prestează, de comportamentul oamenilor din sistem față de contribuabilii care le plătesc salariile și care acum ar trebui să le rezolve practic și... inechitățile.

Medic botoșănean cu salariul de peste 30.000 de lei în mână, un sindicalist ofticat cere ministrului secretizarea lefurile doctorilor și asistenților: Vin oamenii şi ne spun: «la ce salarii aveţi...»
Ministrul care nu trântește ușa-n nas jurnaliștilor a venit la Botoșani cu urechea pâlnie

 

Loading...
PSD-ul crede ca daca majoreaza salariile la bugetari si mai da o suta de lei la pensie il salveaza pe Mustaciosul teleormanean de la puscarie. DEGEABA!
18 martie 2017, 15:22
Ba sau pomenit de aceste inechitati intre bugetarii si cei din privat si de ceilalti angajati din socetati nebugetare dar cred nu cred ca era asa de important pentru ziarul dumneavoastra .
18 martie 2017, 10:56
Loading...
Sondaj
Când va fi inaugurat Parcul de Agrement Cornișa?
2018
2019
În apropierea viitoarelor alegeri locale
Niciodată
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Când Guvernul a dat o lege și a spus că toți cei din instituțiile de cultură primesc o majorare de 50% anul acesta și de la 1 ianuarie încă 50%, probabil au uitat că există instituții de cultură în subordinea autorităț ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.5921 lei
USD
Dolarul SUA
3.8901 lei
CHF
Francul elveţian
3.9774 lei
GBP
Lira sterlină
5.1168 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4511 lei
XAU
Gramul de aur
160.5955 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2250 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4895 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0591 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1211 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1786 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6169 lei
Vremea
astăzi
Botosani
23 o C
Dorohoi
23 o C
Bucecea
23 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
23 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.