Ştiri
Apel către reprezentanții romilor: Fiți civilizați. Răspunsul: Ne cereți prea mult VIDEO & FOTO

Demersul întreprins de consilierul local Cătălina Lupașcu în privința conviețuirii dintre cetățenii majoritari cu cei minoritari a parcurs azi un prim pas.

Adică, primarul Cătălin Flutur a convocat comisia de ordine publică, a cărei președinte este. În sala de ședințe au ajuns reprezentanți ai etniei minoritare, șeful Poliției Locale, șeful Poliției Municipale, trei consilieri locali, viceprimarul Cosmin Andrei și reprezentanți ai Locativa.

 

Discuțiile sunt deja cunoscute, nemulțumirile asemenea.

 

Cătălina Lupașcu, locuiește în Parcul Tineretului și a căutat soluții pentru ca zona locuită de romi să capete o altă imagine iar cetățenii de acolo să-și găsească noi ocupații și să se lepede de cele vechi.

 

Iată ce le-a propus celor care stau la ghetouri:

 

„Să vă amenajați în jurul blocului pentru că aveți acolo o groază de spațiu verde. Cum nu există în alte zone ale orașului și mi-aș dori ca până de sărbătorile pascale să amenajați, să vă plantați copaci, să solicitați bănci, dar pe care să le întrețineți. Și acolo să vă petreceți timpul liber, aveți spațiu aveți ce vă trebuie”,


Cătălina Lupașcu, consilier local

 

Spațiul verde odată amenajat ar urma să fie împrejmuit și transformat într-o zonă de petrecere a timpului liber.

Pentru că, nemulțumirea generală este că grupurile de cetățeni din Parcul Tineretului ar trebui să renunțe la a sta sub geamurile altor oameni și a vocifera.

 


”Când dimineața cineva se lipește de blocul meu și începe a țipa, a vorbi tare… nu se poate. Dv. spuneați că mai mâncați semințe, eu vreau să vă întreb doar atât, ce ar însemna ca noi toți să urlăm pe stradă unii la alții și ce ar însemna ca noi toți să ieșim în zonele publice și să mâncăm semințe. Societatea noastră românească investește în tot ceea ce înseamnă persoane aflate în zonă de risc social. Și nu cerem nimic, decât comportament civilizat”


Cătălina Lupașcu, consilier local

 

CINCI lucruri le-a cerut Cătălina Lupașcu acestor oameni:

 

”Să poți merge pe stradă fără să țipi unul la altul, să nu consumi băuturi alcoolice în spațiul public, să-ți petreci timpul în perimetrul locuinței tale, să nu mănânci semințe, să nu stai pe scara blocului meu, da? Fiindcă acel bloc este proprietatea mea și nu vrea ca cineva să stea pe proprietatea mea. Sunt cinci comportamente pe care noi le solicităm de la dv.”


Cătălina Lupașcu, consilier local

 

Primul care a izbucnit a fost ”Carai”, botoșăneanul care s-a vrut primar și care a spus că nue ste de acord cu propunerea Cătălinei Lupașcu, ci mai degrabă cu aducerea mai multor polițiști în zonă pentru a fi pedepsiți cei care greșesc.

 

Cât despre curățenie sau amenajarea unui spațiu verde…

 

”Dv. spuneți esența problemei prea incisiv. Dv cereți prea mult, ne cereți prea mult, Unde este spațiu verde doamnă, mergeți și ne arătați că noi nu știm. Unde spuneți dv. spațiu verde? Chiar toți suntem inculți, d-na consilier? Vă rog frumos”,


Florin Zbierea

 

Loredana Lascarache, aflată la aceeași masă: Asta înseamnă că trebuie să iei o sapă și să îți faci.

 

Carai: Tu nu vorbi că nu ai dreptul să vorbești.

 

Loredana Lascarache: Cine-i cheamă pe ăștia aici, eu nu mai vin la ședințe.

 

Reacția a fost la adresa lui Gheorghe Borcoi și a lui Carai, ultimul părăsind ședința după o serie de schimburi de cuvinte mai dure cu concitadinii lui.

Gardul anti-scandal din Parcul Tineretului POATE fi construit
Instituție asaltată de romi: Deșeuri și resturi alimentare aruncate peste gard 

 

Loading...
Cea mai mare pedeapsa data tiganilor este sa le dai un loc de munca.Cu aceste specimene nu ajungi la niciun consens.Pentru ei e important ca sa isi tina caii in apartamente si corturile de afara sa ii gazduiasca impreuna cu pirandele.Nu ar fi mai bine sa fie trimisi la Bolywood ?
15 martie 2017, 20:20
Statul e de vina ca le da bani si iarasi bani daca nu ar da ajutoare ei ar pleca in alte tari !
15 martie 2017, 16:17
Gasiti vreo 15 carai din astia de-ai lor mai vanjosi,recidivisti pt violenta eventual, dati-le de la primarie cate un 20 de milioane pe luna numai si numai DACA e liniste si curatenie acolo...si sa vedeti minune :)
15 martie 2017, 16:15
Loading...
Sondaj
Credeți că va fi sancționat cineva pentru sistarea neanunțată a apei?
Da
Doar simbolic
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Nu trebuie să fii hidrotehnist ca să-ți dai seama că, chiar dacă ai adus alte două pompe, care să suplinească pompele inițiale, alea nu le pui ca sorb în bazinul pe care tu îl golești, deci este ceva de noaptea minții. Ei ș ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.5988 lei
USD
Dolarul SUA
3.9154 lei
CHF
Francul elveţian
3.9684 lei
GBP
Lira sterlină
5.1585 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4382 lei
XAU
Gramul de aur
160.6332 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2248 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4922 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0574 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1001 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1793 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6178 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8.3 o C
Dorohoi
8.5 o C
Bucecea
8.3 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
8 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.