Ştiri
Ancheta în cazul tânărului de 22 de ani mort în spital ajunsă la final

Spitalul „Sfântul Spiridon“ anunţă astăzi, 16 martie, rezultatele anchetei interne în cazul pacientului Iulian V. Amariei. 

Spitalul a analizat situaţia medicală a tânărului  după ce rudele acestuia au sesizat Direcţia de Sănătate Publică vineri, 3 martie. Familia Amariei a cerut explicaţii pentru condiţiile în care tânărul şi-a pierdut viaţa. Rudele pacientului aşteaptă lămuriri pentru mai multe aspecte din îngrijirea acestuia, cum ar fi modul în care tânărul a dezvoltat în cursul internării o infecţie cu Clostridium difficile şi cum a fost tratat pentru aceasta. Iulian V. Amariei, un tânăr din Botoşani care studia la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, a fost internat la Spitalul „Sfântul Spiridon“ timp de trei săptămâni.

 

Pacientul a fost internat în spital luni, 6 februarie, în secţia clinică de gastroenterologie, cu o hemoragie digestivă inferioară. Luni, 27 februarie, tânărul şi-a pierdut viaţa în ATI, internat fiind în secţia de chirurgie II. Potrivit medicilor, după investigarea completă, s-a constatat că sângerarea se produce la nivelul tubului digestiv, respectiv la nivelul ileonului terminal (n.r. - partea finală a intestinului subţire), dar nu s-a identificat sursa pierderii de sânge. Astfel, miercuri 22 februarie, profesorul Ştefan Georgescu, directorul medical al spitalului, l-a operat pe pacient. În primele două zile după operaţie, starea pacientului a evoluat pozitiv, după cum arată medicii. Ulterior, de sâmbătă, 25 februarie, starea pacientului s-a degradat treptat.

 

Duminică seara, tânărul a fost redeschis chirurgical de medicul curant, dar nu a mai fost operat din cauza condiţiei dificile în care se afla.

„Când am deschis pacientul a doua oară am identificat aceste fenomene ale enteritei necrozante care erau deasupra oricărei resurse chirurgicale“, a explicat profesorul Georgescu.  

(Sursa: Ziarul de Iași)
 

Plângeri în cazul băiatului de 22 de ani mort după o operaţie relativ simplă

 

Loading...
Loading...
Sondaj
Credeți că va fi sancționat cineva pentru sistarea neanunțată a apei?
Da
Doar simbolic
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Nu trebuie să fii hidrotehnist ca să-ți dai seama că, chiar dacă ai adus alte două pompe, care să suplinească pompele inițiale, alea nu le pui ca sorb în bazinul pe care tu îl golești, deci este ceva de noaptea minții. Ei ș ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.5988 lei
USD
Dolarul SUA
3.9154 lei
CHF
Francul elveţian
3.9684 lei
GBP
Lira sterlină
5.1585 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4382 lei
XAU
Gramul de aur
160.6332 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2248 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4922 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0574 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1001 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1793 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6178 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8.3 o C
Dorohoi
8.5 o C
Bucecea
8.3 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
8 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.