missgrey.ro
Ştiri
Ancheta în cazul tânărului de 22 de ani mort în spital ajunsă la final

Spitalul „Sfântul Spiridon“ anunţă astăzi, 16 martie, rezultatele anchetei interne în cazul pacientului Iulian V. Amariei. 

Spitalul a analizat situaţia medicală a tânărului  după ce rudele acestuia au sesizat Direcţia de Sănătate Publică vineri, 3 martie. Familia Amariei a cerut explicaţii pentru condiţiile în care tânărul şi-a pierdut viaţa. Rudele pacientului aşteaptă lămuriri pentru mai multe aspecte din îngrijirea acestuia, cum ar fi modul în care tânărul a dezvoltat în cursul internării o infecţie cu Clostridium difficile şi cum a fost tratat pentru aceasta. Iulian V. Amariei, un tânăr din Botoşani care studia la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, a fost internat la Spitalul „Sfântul Spiridon“ timp de trei săptămâni.

 

Pacientul a fost internat în spital luni, 6 februarie, în secţia clinică de gastroenterologie, cu o hemoragie digestivă inferioară. Luni, 27 februarie, tânărul şi-a pierdut viaţa în ATI, internat fiind în secţia de chirurgie II. Potrivit medicilor, după investigarea completă, s-a constatat că sângerarea se produce la nivelul tubului digestiv, respectiv la nivelul ileonului terminal (n.r. - partea finală a intestinului subţire), dar nu s-a identificat sursa pierderii de sânge. Astfel, miercuri 22 februarie, profesorul Ştefan Georgescu, directorul medical al spitalului, l-a operat pe pacient. În primele două zile după operaţie, starea pacientului a evoluat pozitiv, după cum arată medicii. Ulterior, de sâmbătă, 25 februarie, starea pacientului s-a degradat treptat.

 

Duminică seara, tânărul a fost redeschis chirurgical de medicul curant, dar nu a mai fost operat din cauza condiţiei dificile în care se afla.

„Când am deschis pacientul a doua oară am identificat aceste fenomene ale enteritei necrozante care erau deasupra oricărei resurse chirurgicale“, a explicat profesorul Georgescu.  

(Sursa: Ziarul de Iași)
 

Plângeri în cazul băiatului de 22 de ani mort după o operaţie relativ simplă

 

pantofi-trendy.ro
loading...
Loading...
Loading...
cumparamisim.ro
Loading...
starshiners.ro%20
mydressing.ro
loading...
Sondaj
Trebuie înființată o nouă zonă de agrement la Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Botoşaniul nu mai e echipa din trecut, dar dacă o laşi să joace, îţi poate pune probleme. Pentru noi este un meci foarte important, pentru că o victorie la Botoşani ar însemna în proporţie de 90 la sută clasarea în final pe ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5583 lei
USD
Dolarul SUA
4.0489 lei
CHF
Francul elveţian
4.1729 lei
GBP
Lira sterlină
5.2615 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6433 lei
XAU
Gramul de aur
164.1881 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2213 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4770 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0380 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0039 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1720 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6123 lei
Vremea
astăzi
Botosani
21.6 o C
Dorohoi
18 o C
Bucecea
21.6 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
18 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.