Ştiri
Amenințare sindicală: rămânem fără apă de Paști și cu orașul plin de gunoaie

Conflictul de muncă deschis la societatea de salubrizare a orașului ar putea degenera și lăsa orașul pradă gunoaielor chiar în perioada sărbătorilor pascale. Cel puțin asta susține liderul sindical de la SC Urban Serv SA.

Angajații unității municipalității sunt nemulțumiți că în sectorul utilităților publice salariile au crescut doar la șefi, care s-ar fi triplat în ultimii patru ani, în timp ce oamenii care duc greul și lucrează la stradă sunt plătiți cu doar 1.300 de lei, neavând parte de creșteri. Aceasta în condițiile în care la bugetari lefurile s-au majorat cu 20% de la 1 februarie.


Cam aceeași este situația și la SC Nova Apaserv SA, unde în urmă cu două săptămâni muncitorii au declanșat un protest spontan.


”De aceea vă anunț că începând cu data de 1 aprilie se va face grevă de avertisment conform legii pe partea de salubritate până pe data de 10 aprilie când nu se va mai lucra. Nu se va mai ridica gunoiul și probabil nici apă nu va mai fi în perioada sărbătorilor pascale. Nu se dorește un dialog deschis”,


Cristian Sadovei, președinte Sindicatul din Servicii Comunitare și Utilități Publice (SSCUP).


Sindicatul pe care acesta îl conduce activează la nivelul SC Urban Serv SA, dar liderul său este mandatat să reprezinte și interesele a mai bine de jumătate dintre angajații operatorului de apă și canalizare.


Cristian Sadovei (foto jos) a tras semnalul de alarmă la ședința de vineri a Comisiei de Dialog Social, la care au participat Gabriel Petrea, ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, toți parlamentarii de Botoșani, șefii Prefecturii și Consiliului Județean.

Conflict în secretariatul unui director de la municipiu, se coace o plângere penală: Eu nu pot să suflu la nimeni în borș
Protest la Apă, muncitorii au tras utilajele pe dreapta și refuză să mai lucreze – GALERIE FOTO

 

Loading...
loading...
Loading...
Sondaj
Cine se face vinovat de valul de accidente din intersecția de la Orășeni Deal?
Autoritățile
Șoferii
Firma care a realizat proiectul
Altcineva
Declaraţia zilei
”Eu nu am jucat niciodată, nu știu cum se joacă. Poate sunt jocuri care spun cu un penalty, cu cinci penalty-uri. S-ar putea să fie și așa. E complicat și sunt greu de înțeles. Meciurile nu ridică probleme deosebite. Nu mai ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5873 lei
USD
Dolarul SUA
3.8951 lei
CHF
Francul elveţian
4.0217 lei
GBP
Lira sterlină
4.9862 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5618 lei
XAU
Gramul de aur
161.1407 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2183 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5118 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0745 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0960 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1757 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6168 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.