Azi la Botosani

Stiri

Trupa Fără Zahăr îi va distra pe dorohoieni la Festivalul național Nord-Est Folk - AFLĂ când

Luni, 04 Mai, 2015

S-a definitivat lista artiștilor care vor concerta în cele două zile la Festivalul național Nord-Est Folk, pe 23-24 mai, Vocea Dorohoiului. Formația dorohoiană Fără Zahăr va concerta anul acesta, acasă. Ei au fost invitați și vor să încânte... continuare »

Ucenicie la stat : LICEENII care se bagă-n administrație, glume cu Sorescu, primaru-i îmbie spre Botoșani: FOTO & VIDEO

Luni, 04 Mai, 2015

Sala Nicolae Iorga a Palatului Administrativ, luni, 4 mai 2015. Zeci de elevi de frunte ai urbei au luat loc pe scaunele din sala instituției pentru a lua parte la prima etapă din cadrul Programului Internship Administration derulat de Primăria Botoșani. Sunt acolo prefectul... continuare »

Liber la bani pentru pensionarii care-au bătut statul: Aproape 40.000 lei dintr-un foc

Luni, 04 Mai, 2015

La sfârșitul lunii martie, Guvernul aloca o sumă considerabilă pentru drepturile salariale câștigate în instanță de personalul instituțiilor culturale. În Botoșani, la Direcția Județeană de Cultură, trebuia să ajungă prima tranșă din... continuare »

Prognoză meteo favorabilă: VEZI cum va fi vremea în următoarele zile în Botoșani

Luni, 04 Mai, 2015

Administraţia Naţională de Meteorologie ( ANM) a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 4 - 17 mai, pentru toate regiunile din ţară: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia... continuare »

Dezvăluiri dintr-o clinică din Botoșani: Dar să fie pereți murdari, mobilier plin de sânge?!

Luni, 04 Mai, 2015

Ciprian este proprietarul unei frizerii din Botoșani și spune că e muncă multă ca să țină spațiul curat și să nu îi dea dureri de cap inspectorii sanitare. Recent însă, a făcut o vizită la o clinică privată, și tânărul a răbufnit. Nemulțumirea... continuare »

Suprema a tăiat panglica unei noi grădinițe din județ - GALERIE FOTO

Luni, 04 Mai, 2015

Inaugurarea unei noi grădiniţe în cadrul Şcolii Gimnaziale Nr.1 Cândeşti a reprezentat exemplul real de bună practică pentru susţinerea temei Cercului pedagogic al directorilor de unităţi de învăţământ din zona Flămânzi.  Pe... continuare »

Se face și spitalul lui Portariuc : Guvernul își îndreaptă atenția către Botoșani!

Luni, 04 Mai, 2015

Începerea lucrărilor la cartierul de locuințe ANL de pe Șoseaua Iașiului nu ar fi singura veste bună adusă de primar de la București. Ovidiu Portariuc a anunțat că și construcția la spitalul de boli paliative de la Botoșani își va lua startul la... continuare »

Un card de sănătate, mii de probleme: Ne confruntăm cu o avalanșă de pacienți

Luni, 04 Mai, 2015

Și Spitalul Municipal Dorohoi s-a confruntat luni, 4 mai 2015 cu probleme în ceea ce privește utilizarea cardului de sănătate. De la 1 mai este obligatorie utilizarea cardului național de sănătate, iar astăzi a fost prima zi lucrătoare în care unitățile... continuare »

Fără pericole  în minivacanța de 1 mai: Botoșănenii au ascultat de pompieri

Luni, 04 Mai, 2015

Botoşănenii au acordat mai multă atenţie sfaturilor primite de la pompieri pe timpul minivacanţei de 1 mai. Dovadă este şi numărul mic de apeluri de ajutor înregistrat în această perioadă. Astfel, pe 1, 2 şi 3 mai, forţele Inspectoratului pentru... continuare »

Moarte tragică pentru o botoșăneancă: S-a sinucis de dorul surorii

Luni, 04 Mai, 2015

O botoșăneancă în vârstă de 73 de ani și-a pus capăt zileleor prin spânzurare legându-și ștreangul de o grindă într-o anexă a casei din comuna George Enescu, scrie Opinia de Dorohoi. Potrivit anchetei, femeia locuia sub acelaşi... continuare »

Primarul anunță : Lucrările la primele 12 blocuri de locuințe încep în toamnă!

Luni, 04 Mai, 2015

”Avem convingerea că începând cu toamna acestui an, cu sfârșitul lunii septembrie încep lucrările pentru primele 12 blocuri de locuințe ANL de pe Șoseaua Iașiului”. Este anunțul făcut luni, 4 mai 2015 de Ovidiu Portariuc ca urmare... continuare »

Medicul din Botoșani care a băgat în ceață vrăjitoria, leacurile băbești și moașele

Luni, 04 Mai, 2015

Costache Vârnav, un botoşănean care a trăit acum 138 de ani, a reuşit să revoluţioneze prin activitatea şi studiile sale publicate, medicina din România secolului al XIX-lea. Vârnav a fost primul moldovean doctor în medicină, medicul care... continuare »

BLOCAJ în sistem din cauza cardurilor de sănătate: Nu vrem să sufere pacienții

Luni, 04 Mai, 2015

Noua metodă de decontare a serviciilor medicale a început cu stângul. Activarea cardurilor naționale de sănătate ar fi provocat un blocaj în sistem, în timp ce sute de botoșăneni încă nu le pot utiliza. Se pare că situația este extinsă... continuare »

Șeful de la „Mavromati” nu pleacă la greu, dar stă pe gânduri: Dacă sunt bun, dacă îndeplinesc condițiile...

Luni, 04 Mai, 2015

După mai bine de șapte luni în care Spitalul Județean „Mavromati” are o nouă echipă de conducere, lucrurile ar fi pe punctul de a se schimba. În decembrie, când managerul Corneliu Mihai împlinise trei luni de interimat în... continuare »

Distracție-n parc terminată cu Poliția: AFLĂ ce au făcut câteva tinere

Luni, 04 Mai, 2015

Patru tinere au primit luni, 4 mai 2015, un avertisment de la Poliția Locală Dorohoi, după ce au fost găsite stând cu picioarele pe băncile foișorului din Parcul Cholet, potrivit Vocea Dorohoiului. Tinerele s-au distrat în leagănele destinate copiilor... continuare »