Știrea zilei
Poate ne merităm soarta: Un singur botoșănean a participat până la capăt la marșul pentru autostrada Moldovei - Nu am eu treaba altora - VIDEO & GALERIE FOTO

Un autocar, trei microbuze, vreo 15 mașini și în jur de 25 de motociclete au mărșăluit la sfârșitul săptămânii trecute de la Iași și până la Târgu-Mureș într-un protest fără precedent.

27 de ani de la revoluție, 0 km de autostradă în Moldova

Oameni strânși din toate județele Moldovei au mers pe 8 septembrie de la Iași până la Ungheni și retur, iar pe 9 septembrie au pornit din orașul de pe Copou și s-au deplasat pe traseul Târgu-Neamț - Toplița - Cabana Secu - Târgu. Mureș. Totul pentru a sensibiliza autoritățile asupra necesității de a demara procedurile pentru construcția autostrăzii A 8 Ungheni - Iași - Târgu-Mureș, a cărei realizare se tergiversează de o mulțime de ani. La peste 27 de ani de la revoluție Moldova este singura regiune a României fără nici un kilometru de autostradă, lucru care își pune serios amprenta asupra subdezvoltării acestei zone a țării, marile investiții derulându-se în Ardeal și Muntenia.

Aleșii din Neamț și Suceava la marș, cei din Botoșani... acasă

Deși construcția unei autostrăzi care să lege Moldova de Transilvania este esențială pentru economia județului, acțiunea de amploare nu a reușit să atragă nici măcar un singur oficial botoșănean, în puterea căruia ar sta efectuarea unui asemenea demers. În schimb, duminică, atunci când caravana s-a oprit la Târgu-Neamț, au luat cuvântul pentru a declara că susțin construirea Autostrăzii A8: Daniel Harpa - primarul orașului Târgu Neamț, Gheorghe Flutur - președinte al Consiliului Județean (CJ) Suceava, Ion Asaftei - vicepreședinte al CJ Neamț, deputatul Iulian Bulai, Lucian Micu - primar de Roman, primari din comunele învecinate Târgului și alții.

Temerarul din Reghin


Și mai trist este însă că până la capăt, la acțiunea de protest a mers un singur botoșănean, fost lider județean al Partidului Ecologist Român și fondator al Partidului Botoșănenilor. Marian Jurgiu, fiindcă despre el estre vorba, susține că a fost unicul botoșănean care s-a deplasat până la Târgu-Mureș, dar că acest lucru nu l-a descurajat. Culmea, el nici nu este botoșănean la origini, fiind născut în Reghin.


”Nu am eu treaba altora. Eu cred într-un asemenea proiect național cu imense beneficii pentru ambele regiuni. Moldova o să fie cea mai câștigată. În Ardeal mai sunt autostrăzi”,


Marian Jurgiu, participant marș.


Duminică la amiază manifestanții au fost primiți de primarul municipiului Târgu-Mureș, Dorin Florea.
În weekend-ul 8 - 10 septembrie, în care a avut loc marșul de protest la care un singur botoșănean a făcut tot traseul, mii de alți botoșăneni s-au distrat în Centrul Vechi la ”September Fest”.

 

Loading...
Sute de mașini din toată Moldova la marșul inedit pentru autostradă – FOTOGALERIE
Ieşenii au emis primul aviz pentru Autostrada Moldovei – LISTA localităţilor traversate

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
Hai că nu-i chiar rău peste tot: Primele doamne ale judeţului, în topul afacerilor cu hoteluri; aproape un milion de euro într-un an

Uite că nu merge chiar totul prost în judeţul acesta! Mai există şi afaceri din care se fac bani. Cum ar fi hotelurile… administrate de soţiile unor politicieni.

O nouă LOVITURĂ pentru Cornișa, oamenii cheie din proiect scoși pe tușă

Proiectul privitor la parcul de agrement Cornișa pare să fie în continuare o poveste nefericită fără final. Botoșănenii exaltați la începuturi de ideea unei astfel de investiții la Botoșani au intrat într-o hibernare îndoielnică privitoare la șansele de reușită ale acestui parc.

După 13 ANI de zile, prima adopție internațională care a avut loc la Botoșani

Anul 2004 a fost cel în care, din varii motive, au fost stopate adopțiile internaționale în țara noastră și implicit la Botoșani. În acel an au fost finalizate exclusiv acele adopții care se aflau pe rolul instanțelor de judecată.

“Suleymanul fructelor” şi-a bătut joc de Fisc, insolvenţă cu datorii de aproape 6 milioane de lei

Ceea ce probabil că nici un român nu ar îndrăzni să facă într-un stat precum Turcia, şi-a permis însă să pună în practică un cetăţean turc la Botoşani, Suceava şi Iaşi. A făcut, cel puţin oficial, afaceri cu legume şi fructe şi a lăsat datorii de 5,9 milioane de lei.

Deputat din Botoșani, intervenție la un ministru cu fata moartă în cursa ilegală de mașini

Un parlamentar botoșănean vine în sprijinul familiei Dănăilă din Darabani ai cărei copii au fost implicați anul trecut într-un accident rutier. Fiica lor Anda a decedat, iar Șerban a rămas cu sechele pe viață.

UNICAT după revoluţie! Biletele pentru spectacolul de Crăciun cu două super voci româneşti s-au terminat cu două luni înainte - VIDEO & FOTOGALERIE

Este probabil pentru prima oară după revoluţie când organizatorii unui spectacol dedicat sărbătorilor de iarnă reuşesc să vândă toate biletele încă de pe la jumătatea lunii octombrie.

Poate cel mai hulit afacerist botoşănean a ajuns la „sapă de lemn”: Executorii i-au scos casa la vânzare, firma e în faliment

Au trecut vremurile în care mai toţi şoferii din Botoşani îi ştiau de frică. Fiindcă sute sau poate chiar mii au fost nevoiţi să scoată bani din buzunar. Acum lucrurile s-au inversat şi el este cel care trebuie să plătească. Şi nu puţin.  

Poveste de dragoste terminată tragic: fosta soție a refuzat să cheltuiască bani ca să-și repatrieze ex-partenerul de viață mort în străinătate

Patru botoșăneni și-au pierdut viețile în cursul acestui an în alte țări. Printre ei, un bărbat care a săvârșit fapte grave pe teritoriul altui stat și care a fost încarcerat acolo.

Cea mai frumoasă voleibalistă din România are 17 ani și este din Botoșani – FOTOGALERIE

Este extrem de dificil să faci un top al celor mai frumoase voleibaliste din România, în condiţiile în care sportul cu mingea la fileu este plin de fete sexi şi atrăgătoare.

Loading...
Toamna se numără bobocii: LaLa Land, lacrimi și multe strigăte pentru bobocii de la Eminescu: VIDEO & GALERIE FOTO

Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit sâmbătă seară Balul Bobocilor al Colegiului Național „Mihai Eminescu”.

Un celebru brand internaţional de articole sportive refuzat de Uvertura Mall într-o afacere care trece graniţa Botoşanilor

Mall-ul botoşănean a pierdut unul dintre cei mai mari retaileri de articole sportive în urma diferendelor dintre societatea care îl administrează şi administratorul judiciar. Cel puţin asta reiese dintr-un punct de vedere publicat de SC Uvertura City Mall SRL în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă (BPI).

Doi botoşăneni au făcut cursa vieţii pe două roţi prin zone de conflict: au dormit pe un pod păzit cu mitraliere, au riscat arestul şi au avut parte de-o explozie în miez de noapte – GALERIE FOTO

Au dormit pe poduri, pe câmpuri, prin pensiuni, au traversat zone de conflict, s-au ales cu ameninţări şi oameni înarmaţi prin apropiere, dar nu au renunţat şi nici nu s-au gândit măcar un moment să o facă. Fiindcă a fost cursa vieţii lor.

Militarii, câți au mai rămas ei, sărbătoriți în centrul orașului cu tot felul de șefi și obișnuita defilare: Oameni buni, să trăiți!GALERIE FOTO & VIDEO

An de an ziua de 25 octombrie este dedicată Armatei Române. Și ostașilor care au murit pentru libertatea de care ne bucurăm noi astăzi. Pe 25 octombrie 1944, ultimele ținuturi aflate sub ocupație străină deveneau libere, istoria aducându-ne aminte de celebra bătălie de la Carei.

FENOMENAL: Botoşănenii au consumat trei zile apă dintr-o groapă: Nici nu ştiu ce adâncime are

Săptămâna trecută, în ziua în care peste 100.000 de oameni au rămas fără apă, primul reprezentant al Guvernului în Botoşani l-a convocat la o şedinţă fulger pe şeful societăţii de apă şi canalizare.

Cea mai tare secretară de partid, într-un an a învârtit 56 de milioane de euro

Topul Judeţean al Firmelor întocmit de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) consfinţeşte revenirea industriei confecţiilor în prim planul economiei botoşănene.

Geantă plină cu acte, carduri bancare și bani FURATĂ din sediul păzit al Primăriei Botoșani

Situație mai puțin obișnuită în sediul central al Primăriei municipiului reședință de județ. O funcționară a fost prădată de bunurile personale, în timpul programului de lucru.

Balul marilor afaceriști s-a spart rapid la o țigară, în lux și opulență - VIDEO & GALERIE FOTO

Începută cu un moment de reculegere în memoria fostului președinte Dorin Floareș, festivitatea de premiere a celor mai performante companii botoșănene în 2016 a continuat la fel de sobru.

104.853 de lei pe lună, Mihai Țurcanu - cel mai bine plătit bugetar din istoria județului

Uitaţi-i pe şoferii de la Consiliul Judeţean cu salarii de peste 3.000 de lei. Uitaţi-i şi pe şefii CJ care primesc peste 10.000 de lei. Uitaţi şi de parlamentarii cu lefuri care trec de 13.000 de lei.

Fostul prim-procuror de la Botoșani, actor principal în bătălia uriașă pe DNA: Această procedură nu am întâlnit-o în 19 ani de magistratură

Un procuror care a lucrat timp de nouă ani la Botoșani este actor principal în bătălia care se dă de câteva săptămâni în Justiție pe seama Direcției Naționale Anticorupție.

3.054 de lei un şofer, peste 3.000 de lei și un electrician – NOILE SALARII de la Consiliul Judeţean

Consiliul Judeţean Botoşani a făcut publice salariile de bază pentru funcţionarii şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale „Administraţie” din aparatul propriu de specialitate.

subscriu la ce a spus gigel...transportastorii de ce nu trimit masini ? aaaa fac profit ..nu au timp de proteste..
13 septembrie 2017, 17:53
Timp de 27 anișori toți reprezentanții politici ai Botoșănenilor (cu mici excepții) , atunci când erau intr-adevăr de aici și nu impuși de la "bucale", au știut cum să-și rezolve micile lor interese personale și de grup. Proștii au contat doar înainte de alegeri (le turnăm un asfalt, le aruncăm o remorcă cu piatră pe uliță, le dăm câte un os de ros (găleți, căni, pixuri, pungi și alte alea) și a mers foarte bine. De ce ar trebui schimbat ceva? iobagii sunt ascultători , cuminți și când e nevoie votează exact cum trebuie și pe cine trebuie. Prost este și sistemul ăsta cu votarea unor liste în care au loc și tractoriști și păstori de mioare , șoferi și alți meseriași. N-avem un drum civilizat până la Târgu-Frumos și ne macină grija autostrăzilor, și asta când în anul în care toți primarii și funcționarii locali și-a majorat salariul intr-atât încât abia le mai ajunge bugetul local pentru lefuri. Toată mișcarea asta până-n Moldova și Târgu-Mures nu a fost decât un exercițiu de imagine pentru unii iar ceilalți au mers din inerție oricum pe nimeni nu interesează că ard gazul aiurea niște iobagi în nord-estul cel bogat al țării.
13 septembrie 2017, 11:16
De aia nu ne baga nimeni in seama dupa sac si petic ne meritam soarta.
13 septembrie 2017, 08:53
Loading...
Sondaj
Credeți că ”revoluția fiscală” a Guvernului va aduce lucruri bune pentru Botoșani și România?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Am ajuns să locuiesc în acest apartament cunoscând-o pe Roxana Anușca de la PNL. Nu am plătit chirie, am fost lăsat să am grijă de apartament și să plătesc cheltuielile”, Andrei Leonte, fost consilier la cabinetul lui Florin ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6469 lei
USD
Dolarul SUA
3.9414 lei
CHF
Francul elveţian
3.9833 lei
GBP
Lira sterlină
5.2259 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5156 lei
XAU
Gramul de aur
163.6579 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2236 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4871 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9808 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0851 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1817 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6245 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0 o C
Dorohoi
0 o C
Bucecea
0 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
0 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.