)
missgrey.ro
Știrea zilei
Botoșănenii tupeiști din două cartiere ale orașului puși la o plată de jumătate de miliard de lei vechi

Oficial, botoșănenii care nu știu să conviețuiască în mod civilizat cu vecinii lor și nu numai, au fost puși la punct. Adică au fost amendați, conform legii pentru diferite fapte pe care le-au făcut cu bună credință, de la tulburarea liniștii și ordinii publice până la aruncarea gunoiului pe domeniul public. În cea de-a doua categorie intră și spartul semințelor, în alte locuri decât pe Stadionul Municipal.

Deși organele de ordine ne dau asigurări continue că la Botoșani gradul de infracționalitate este unul extrem de scăzut, există două zone problematice în municipiul reședință de județ.

 

Într-adevăr, fără infracțiuni extrem de grave.

 

Însă cu șicane și episoade mărunte care repetate la intervale regulate de timp, ajung să deranjeze și nu în mică măsură.

 

Zonele problematice de la Botoșani se știu deja, Parcul Tineretului și Centrul Istoric, unde locuiesc persoane cu un nivel de educație mai scăzut și cu o înfrânare încăpățânată spre integrarea în societate.

 

Problematica de aici a fost discutată de „n” ori pe la Prefectură, Primărie, Poliție, etc.

 

Recent, a decis să se implice și consilierul local, Cătălina Lupașcu care locuiește în Parcul Tineretului și cunoaște realitatea acestor zone.

 

A avut și o interpelare în plenul municipal în data de 27 aprilie 2017, prin care a cerut din nou intensificarea misiunilor de patrulare.

 

I s-a răspuns, în scris. I s-a trasmis că la nivelul municipiului au fost luate măsuri de menținere a ordinii și liniștii publice, de către Poliția Locală, cu privire la situația din zonele de incidență, iar misiunile polițiștilor au fost stabilite în intervalul orar 6:00 – 14:00.

 

Cu toate acestea s-a dispus intensificarea patrulării și pe celelalte schimburi și sancționarea unor fapte de natura tulburării liniștii și ordinii publice sau abandonarea de deșeuri în alte locuri decât cele stabilite.

 

”De la ultima intervenție avută și până în prezent, Poliția Locală Botoșani a aplicat în zona Centrului Vechi și Parcul Tineretului un număr de 269 de sancțiuni din care 176 cu amendă în valoare de 57.400 de lei și 97 avertismente scrise, în condițiile existenței unor persoane insolvabile”,

Situație Poliția Locală

 

Poliția municipiului Botoșani a reluat acțiunile de intervenție în punctele de risc, fiind întocmite planuri de acțiune și intervenție pentru monitorizarea celor două zone, iar dispeceratul Poliției Locale a intensificat misiunile de supraveghere video din zonă.

 

Pe data de 9 mai a fost convocată comisia Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) în cadrul căreia, în dialog cu reprezentanții etnicilor romi și a patru cetățeni din Parcul Tineretului au fost stabilite o serie de acțiuni de remediere a problemelor prin verificări periodice, înntâlniri cu locuitorii din Parcul Tineretului, acțiuni de igienizare pentru îmbunătățirea condițiilor de conviețuire.

 

În ciuda numeroaselor amenzi, este greu de crezut că acestea vor fi plătite dar și mai greu de crezut că acei oameni vor fi trași la răspundere, sau mai rău pentru ei, vor fi obligați să presteze muncă în folosul comunității.

Amorezul de la Primărie „înfundat“ de foştii subalterni

 

Loading...
Nu in intervalul 6- 14 fac ei scandal si in intervalul 15-24 pentru ca in intervalul 6-14 ei dorm ca noaptea stau la pinda la furat si batut oamenii care trec prin zona !
18 iunie 2017, 10:13
Felicitari doamna Catalina lupascu pentru implicare ! e groaza si teroare ce e acolo in fata spalatoriei ziua si noaptea politie ioc jandarmerie ioc ei bataie si esti jefuit in plina zi de ghetoisti ”!
18 iunie 2017, 10:11
Loading...
Sondaj
Când va fi inaugurat Parcul de Agrement Cornișa?
2018
2019
În apropierea viitoarelor alegeri locale
Niciodată
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Avem în vedere, dacă timpul va fi frumos, poate și un spectacol aici în preajma teatrului să atragem atenția asupra acestui obiectiv important. Deja au fost intervenții la nivel național. S-au scris în felurite apariții ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5854 lei
USD
Dolarul SUA
3.8887 lei
CHF
Francul elveţian
3.9851 lei
GBP
Lira sterlină
5.1710 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4776 lei
XAU
Gramul de aur
163.1062 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2223 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4883 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0617 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1122 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1777 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6160 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.6 o C
Dorohoi
16 o C
Bucecea
17.6 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
16 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.