Știrea zilei
Botoșănenii tupeiști din două cartiere ale orașului puși la o plată de jumătate de miliard de lei vechi

Oficial, botoșănenii care nu știu să conviețuiască în mod civilizat cu vecinii lor și nu numai, au fost puși la punct. Adică au fost amendați, conform legii pentru diferite fapte pe care le-au făcut cu bună credință, de la tulburarea liniștii și ordinii publice până la aruncarea gunoiului pe domeniul public. În cea de-a doua categorie intră și spartul semințelor, în alte locuri decât pe Stadionul Municipal.

Deși organele de ordine ne dau asigurări continue că la Botoșani gradul de infracționalitate este unul extrem de scăzut, există două zone problematice în municipiul reședință de județ.

 

Într-adevăr, fără infracțiuni extrem de grave.

 

Însă cu șicane și episoade mărunte care repetate la intervale regulate de timp, ajung să deranjeze și nu în mică măsură.

 

Zonele problematice de la Botoșani se știu deja, Parcul Tineretului și Centrul Istoric, unde locuiesc persoane cu un nivel de educație mai scăzut și cu o înfrânare încăpățânată spre integrarea în societate.

 

Problematica de aici a fost discutată de „n” ori pe la Prefectură, Primărie, Poliție, etc.

 

Recent, a decis să se implice și consilierul local, Cătălina Lupașcu care locuiește în Parcul Tineretului și cunoaște realitatea acestor zone.

 

A avut și o interpelare în plenul municipal în data de 27 aprilie 2017, prin care a cerut din nou intensificarea misiunilor de patrulare.

 

I s-a răspuns, în scris. I s-a trasmis că la nivelul municipiului au fost luate măsuri de menținere a ordinii și liniștii publice, de către Poliția Locală, cu privire la situația din zonele de incidență, iar misiunile polițiștilor au fost stabilite în intervalul orar 6:00 – 14:00.

 

Cu toate acestea s-a dispus intensificarea patrulării și pe celelalte schimburi și sancționarea unor fapte de natura tulburării liniștii și ordinii publice sau abandonarea de deșeuri în alte locuri decât cele stabilite.

 

”De la ultima intervenție avută și până în prezent, Poliția Locală Botoșani a aplicat în zona Centrului Vechi și Parcul Tineretului un număr de 269 de sancțiuni din care 176 cu amendă în valoare de 57.400 de lei și 97 avertismente scrise, în condițiile existenței unor persoane insolvabile”,

Situație Poliția Locală

 

Poliția municipiului Botoșani a reluat acțiunile de intervenție în punctele de risc, fiind întocmite planuri de acțiune și intervenție pentru monitorizarea celor două zone, iar dispeceratul Poliției Locale a intensificat misiunile de supraveghere video din zonă.

 

Pe data de 9 mai a fost convocată comisia Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) în cadrul căreia, în dialog cu reprezentanții etnicilor romi și a patru cetățeni din Parcul Tineretului au fost stabilite o serie de acțiuni de remediere a problemelor prin verificări periodice, înntâlniri cu locuitorii din Parcul Tineretului, acțiuni de igienizare pentru îmbunătățirea condițiilor de conviețuire.

 

În ciuda numeroaselor amenzi, este greu de crezut că acestea vor fi plătite dar și mai greu de crezut că acei oameni vor fi trași la răspundere, sau mai rău pentru ei, vor fi obligați să presteze muncă în folosul comunității.

Amorezul de la Primărie „înfundat“ de foştii subalterni

 

Loading...
loading...
Nu in intervalul 6- 14 fac ei scandal si in intervalul 15-24 pentru ca in intervalul 6-14 ei dorm ca noaptea stau la pinda la furat si batut oamenii care trec prin zona !
18 iunie 2017, 10:13
Felicitari doamna Catalina lupascu pentru implicare ! e groaza si teroare ce e acolo in fata spalatoriei ziua si noaptea politie ioc jandarmerie ioc ei bataie si esti jefuit in plina zi de ghetoisti ”!
18 iunie 2017, 10:11
Loading...
Sondaj
Ar trebui modificat programul de funcționare al semafoarelor?
Da, vara să fie prelungit
Nu, să fie la fel tot anul
Nu sunt șofer
Declaraţia zilei
„Poate să vină cineva la examen care să fie deştept, să îl promoveze, dar el să fie pus pe furat şi nu vreau să dau explicaţii prin altă parte. Mă mai gândesc. Postul este prins în schema de personal, pot angaja, dar mă mai ...
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.5883 lei
USD
Dolarul SUA
3.9066 lei
CHF
Francul elveţian
4.0606 lei
GBP
Lira sterlină
5.0360 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5800 lei
XAU
Gramul de aur
162.7078 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2198 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5110 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0951 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0880 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1758 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6170 lei
Vremea
astăzi
Botosani
20.2 o C
Dorohoi
20 o C
Bucecea
20.2 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
20 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.