Breaking news
Cătălin Flutur pus OFICIAL sub acuzare în dosarul Uvertura Mall

Primarul municipiului Botoșani a fost invitat astăzi dimineață la sediul Direcției Naționale Anticorupție de la Suceava unde i s-a comunicat în mod oficial calitatea de acuzat în dosarul privitor la concesiunea terenului pe care a fost construit Uvertura Mall. El este cercetat pentru abuz în serviciu.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, la data de 14 martie 2017,  împotriva inculpatului Flutur Cătălin Mugurel, la data faptelor și în prezent primar al municipiului Botoșani.

 

El este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit” (trei acte materiale), constând în aceea că, în calitate de primar, în perioada 30 noiembrie 2006 – 19 decembrie 2011, și-a îndeplinit defectuos atribuțiunile de serviciu în ceea ce privește încheierea și derularea  contractului de concesiune având ca obiect exploatarea terenului în suprafaţă de 4.668,00 mp pe care a fost construit complexul comercial multifuncţional ”Uvertura Mall” Botoșani.

 

Procurprii consideră că el a diminuat în mod ilegal redevența datorată concedentului Consiliul Local Botoșani.

 

Săvârșirea acestei fapte a avut drept consecință prejudicierea bugetului local al Unității Administrativ Teritoriale Municipiul Botoșani cu suma de 2.024.236,55 lei ce reprezintă folos necuvenit obținut de concesionarul SC Uvertura Mall SRL Botoșani.

 

Inculpatului Flutur Cătălin - Mugurel i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

 

”Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”,
Comunicat DNA Suceava

 

(Sursa foto - Informatia ta Suceava)

DNA caută averile şefilor din Primărie şi la Cadastru pentru scheletul de la mall, un ex-vice şi două funcţionare au intrat în horă

 

Loading...
Halal primar !!!
11 aprilie 2017, 14:39
Loading...
Sondaj
Credeți că va fi sancționat cineva pentru sistarea neanunțată a apei?
Da
Doar simbolic
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Nu trebuie să fii hidrotehnist ca să-ți dai seama că, chiar dacă ai adus alte două pompe, care să suplinească pompele inițiale, alea nu le pui ca sorb în bazinul pe care tu îl golești, deci este ceva de noaptea minții. Ei ș ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.5988 lei
USD
Dolarul SUA
3.9154 lei
CHF
Francul elveţian
3.9684 lei
GBP
Lira sterlină
5.1585 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4382 lei
XAU
Gramul de aur
160.6332 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2248 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4922 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0574 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1001 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1793 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6178 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8.3 o C
Dorohoi
8.5 o C
Bucecea
8.3 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
8 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.